reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, u mnie beta HCG w 16 dpt wynosi az 1036. Obawiam sie ze cos jest nie tak bo max na 4 tydzien ciazy w tabelce z laboratorium jest 720. Slyszeliscie o zasniadzie groniastym i wysokiej becie przy nim?
Ja w 9dpt mialam bete 460, nie robilam weryfikacji ale zakladajac, ze sie podwajala co dwa dni mialam duzo wyzszy wynik niz Ty a z dzieckiem wszystko dobrze i leci 19tc. Jak dla mnie wynik jest prawidlowy i nie masz sie czym martwic.

reklama
Więc chyba tak zrobimy że podpiszemy przed zabiegiem ,albo zaznaczymy 2a później ewentualnie zmienimy . Bralyscie chorobowe z pracy ? Bo ja już rozmawiałam z kierownikiem i powiedziałam jak wygląda sytuacja i bez problemu pozwolił mi wziasc chorobowe .
Tak. Ja jestem na zwolnieniu od poczatku stycznia. Zle znosilam stymulacje, bylam w trakcie dwa dni w pracy, ale i tak nic nie moglam zrobic, tylko siedzialam przy biurku tylko trzymajac sie za brzuch, masakra, wiec poszlam na L4. Super ze Twoj kierownik podszedl do sprawy w wyrozumialy sposob [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

I ja się melduję. Pobrali 24,13 nadawało się do zapłodnienia,a zapłodniliśmy 8 komórek. Problem z wyjazdem rozwiązany - lekarz mi zabronił. Szoda mi bardzo,ale co zrobić. W ogóle strasznie mnie boli wszystko,nie spodziewałam się aż takich boleści. Ale czego się nie robi dla dzidziusia.
Niech teraz pieknie rosna ✊

Tak. Ja jestem na zwolnieniu od poczatku stycznia. Zle znosilam stymulacje, bylam w trakcie dwa dni w pracy, ale i tak nic nie moglam zrobic, tylko siedzialam przy biurku tylko trzymajac sie za brzuch, masakra, wiec poszlam na L4. Super ze Twoj kierownik podszedl do sprawy w wyrozumialy sposob [emoji4]

tez sie ciesze ,że problem z pracą mam tak jakby z głowy ... ale i tak po nocach nie śpie bo boje sie jak to bedzie , sama czuje ze robie się coraz słabsza psychicznie ... wszyscy wokół mają dzieci ... to boli

Kochana a Ty sprawdzałaś betę, czy na pewno spadła do 0? Jeśli tak, to może trzeba wywołać @ np duphastonem albo luteiną. Jeśli nie spadła całkowicie, to chyba niestety trzeba poradzić się jakiegoś lekarza, czy nie trzeba jednak łyżeczkowania zrobić. @Pixie_Dixie tak miała, że minimalna beta bardzo długo się utrzymywała i niestety skończyło się łyżeczkowaniem

mialam bete sprawdzana zaraz na poczatku stycznia, u nas z labo pokazuje tylko <5 i tak wyszlo, poza tym mialam plamienie ktore trwalo prawie 3 tygodnie w styczniu i mialam usg, niby nic nie ma i czysto. Teraz dostalam plamienie na poczatku tygodnia i myslalam ze sie rozkreci i znow po 3 dniach przestalo! Lekarz mowil ze to plamienie w styczniu to byl niby poczatek cyklu i dlatego ze to bylo pierwsze po poronieniu to bylo slabe ale teraz za cholere nie wiem o co chodzi! Dodam ze zadnego bolu ani nic takiego ... A zeby zrobic NK to najlepiej aby byl normalny cykl, bede robic przez punkcje. Poczekam juz chyba do wizyty 20 marca, jak nie dostane @ to chyba poprosze o wywolanie. Cos sie obawiam ze troche minie zanim podejde do transferu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

tez sie ciesze ,że problem z pracą mam tak jakby z głowy ... ale i tak po nocach nie śpie bo boje sie jak to bedzie , sama czuje ze robie się coraz słabsza psychicznie ... wszyscy wokół mają dzieci ... to boli
Nie nastawiaj sie w taki sposob. Kazda z nas tutaj nie siedzi bezczynnie tylko walczymy o mozliwosc posiadania dziecka. I to jest najwazniejsze. Ze robimy wszystko co w naszej mocy, zeby sie w koncu udalo [emoji4] glowa do gory Kochana! Pamietaj ze pozytywne nastawienie to juz polowa sukcesu! [emoji9] w koncu kazda z nas bedzie mama [emoji173]

Więc chyba tak zrobimy że podpiszemy przed zabiegiem ,albo zaznaczymy 2a później ewentualnie zmienimy . Bralyscie chorobowe z pracy ? Bo ja już rozmawiałam z kierownikiem i powiedziałam jak wygląda sytuacja i bez problemu pozwolił mi wziasc chorobowe .
Ja tylko po jednym transferze nie miałam chorobowego a tak to za kazdym razem

reklama
Pojawilo sie duzo zywej krwi... meza nie ma, prawa jazdy nie ma, nikogo nie ma - bom sloik, co za praca przyjechal. Zestresowana zadzwonilam do sasiada. Okazalo sie, ze duzy krwiak. Kazali zostac w szpitalu. Martwie sie o dwa serduszka.
Aż zamarłam jak przeczytałam Twój post :hmm:Musi być dobrze kochana,tylko proszę dawaj znać co u Ciebie, ja będę trzymała mocno kciuki żeby wszystko było dobrze.
Trzymaj się❤❤

Do góry