reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja biorę jeszcze medrol, niby wszystkie przechodzimy to samo a leki inne :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mysle ze duzo to jednak tez indywidualne upodobania danego lekarza, jesli mozna tak powiedziec [emoji6] kazdy ma swoj sposob, ale wazne zeby byly te ich sposoby skuteczne [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tydzien temu w 24dpt widzial w jamie macicy pecherzyk. Ale byl za maly na ten etap, tylko 8mm. I beta niska wtedy byla 2760. Chociaz przyrost nawet niezly, bo 48h wczesniej mialam 1550. Caly czas sie pocieszam ze maluch moze ruszyl.
Doktor powiedzial, ze nie jest w stanie nic przewidziec. Ani dobrego ani zlego. Ale ze teoretycznie na kolejnej wizycie powinien juz byc zarodek, wiec jesli ma byc cien szansy ze jest ok, to bedziemy wiedziec w sob. U nas niestety duza fragmentacja chromatyny (ostatnia 32%) stad obawa przed uszkodzeniami genet zarodka. Juz Wam tu pewnie wiele razy pisalam ze pani genetyk (ta z Twojej kliniki Dzoasia [emoji4] ) nastawiala nas mocno na trudna walke, mowila ze przy takiej chromatynie ciezko z implantacja po ivf, a jesli juz, to wystepuje duze ryzyko poronien. Pamietam, ze wtedy przyszlismy do niej tacy mega pozytywnie nastawieni, tuz przed rozpoczeciem ivf i jak to uslyszelismy, to jakby ktos w twarz normalnie dal. No ale takie sa fakty.

✊✊✊✊✊✊✊✊wiec bede trzymała kciuki aby sie udało. Ja nie orietuje sie co to sa te chromatyny ale moze jest na to lek by je zmniejszyc ?

Spok
Wtedy raczej beta zdążyła spaść, to był taki okres poronny jeśli w ogóle można to jakoś tak nazwać. Wszystko się ładnie wyczyściło i złuszczyło, teraz teoretycznie powinna być owu i dopiero znów okres, ale może to wszystko też jest wcześniej bo cykl (jak to u mnie) był bezowulacyjny. Tylko martwi mnie to bidne cienkie endo, w cyklu przed transferem endo miało chyba ok 6mm w 4dc jak dobrze pamiętam, a tu taka lipa, nie dość że takie cienkie to dalej się złuszcza:dry: żeby mi sie tylko cała macica nie złuszczyła :p
Spokojnie. Wszystko naprawimy winem :-D

Kochana a jak zdrówko??
Dzis juz lepiej nie lamie w kosciach ale pluca wypluwam cale szczescie wszystko sie odrywa sorki za szczegoly ;) Najgorsze ze przez ten kaszel boli mnie brzuch i jajniki bo jak jest chwila spokoju to zero bolu. No i lecze sie dalej wit c syrop z kwiatu bzu ewentualnie herbapect i czochn dzis jeszcze doszedl syrop z cebuli. Niestety ale przy antybiotyku z kliniki nie wskazany jest gripex a tak by bylo rachu ciachu 2 saszetki i po sprawie no ale coz ;)
Musze sie wykurowac bo juz ida do mnie receptki od Pasnika ;)

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]wiec bede trzymała kciuki aby sie udało. Ja nie orietuje sie co to sa te chromatyny ale moze jest na to lek by je zmniejszyc ?
Oj juz wiele roznych rzeczy probowalismy. I nic. Raz po 3 mies suplementu Extrasperm chromatyna spadla do 24% ale wtedy morfologia byla 0%, wiec lipa. Jesli chodzi o diety, suple na meska plodnosc itp, to ksiazke moglabym napisac. Byl okres ze za same suplementy M (nie liczac kosztow diety) placilismy ponad 1200zl miesiecznie. Poki co dalam mu spokoj. Niech chlopina odsapnie. A my w razie najgorszego mamy jeszcze 6 mrozaczkow [emoji4]

reklama
Do góry