reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi dziś zmniejszył doktor po wiadomości o mojej becie, zastanawiam się dlaczego

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi tez Doktor zmniejszyl po pozytywnej becie. Dokladnie weryfikacje mialam 9, 10 i 12dpt i kazal zejsc od14dpt do jednej tabl, tak przez tydzien i pozniej juz bez [emoji4] czy to sluszne to nie wiem. Tutaj dziewczyny napewno Ci wyjasnia co i jak. Ja bralam wszystko tak jak kazali w klinice, bo nie mam na ten temat zielonego pojecia [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oby to były tylko dobre wieści!! Teraz wiadomo, że przyrosty na pewno nie będą o 100% po 48h, ale jeśli beta znacznie zwiększyła wartości to będzie dobrze.
Przypomnisz który masz dpt? :)
Jutro czyli w dniu bety bedzie 32dpt [emoji4] pewnie ze byloby super gdyby bylo juz dobrze, a pozniej nudne kolejne 8 mies ciazy. Ale tak naprawde nie wiem ile mi tej ciazy zostalo, dlatego staram sie cieszyc kazdym jej dniem. [emoji4] Bo to mimo wszystko piekny stan [emoji7] mam plan co zrobie dalej zarowno gdy bedzie ok, jak i gdyby sie nie udalo. Zeby nie zwariowac [emoji6]

Chlopkers - w ktorym dniu po transferze Jestes? Ja kestem 15dpt tez biore ecorton i mi lekarz kazal brac narazie cala dawke lekow jak dawniej przez kolejne 14 dni- ecorton 2x1 dupka2x1 luteine3x1 acard i.prolutex 1x1. A lutei y czasem biore wiecej :p

A juz napisalas ok. 32 dpt widzial juz pecherzyk lub serduszko? Moze sie wszystko utrzyma trzeba byc dobrej myslij juz tak fajnie dlugo wytrzmalas ✊✊✊trzymam kciuki

Ehh gdybyscie wszystkie byly z Krakowa zaprowadzilabym Was moje Kochane na lody do naszej skawinskiej naturalnej lodziarni [emoji7] wiem ze pewnie Dzoasia i inne dziewczyny z Krk zaczna protestowac ze Good Lood, Starowislna i te z Huty sa najlepsze, ale uwierzcie, ze kazdy znajomy Krakus, ktorego zabralam do nas, przyznawal mi racje i zdradzal swoja dotychczasowa krakowska miejscowke [emoji12] [emoji6]
Ale naprawde gdybyscie kiedys byly w Skawinie, jadac od Krk, po prawej przy wjezdzie jest lidl i z tylu w tym samym budynku jest lodziarnia Slodko Kwasny[emoji7] mlode malzenstwo, maja swietnego technika robiacego lody, robia wszystko z nat skladnikow, np kawa ze swiezo prazonych ziaren ktore zamawiaja w palarni kawy (ja nieraz bralam zamiast picia kawy bo tak kopala) itd itd. Nie slodza za duzo i przede wszystkim ich lody maja 1000% intensywnosci smaku uzyskanego bez polepszaczy. Absolutny hity to smaki róża, smietanka, maslo palone, chyba ze trzy rodzaje czekolad [emoji7] [emoji7] [emoji7] jejku ilez ja tego w siebie wciagnelam w zeszlym roku [emoji1] a pisze o tym bo dla mnie 99% kupnych lodow jest niesmaczna, jestem mega wymagajaca jesli chodzi o smak lodow i ciezko mi w tej materii dogodzic [emoji6]
Az sie rozmarzylam [emoji7] [emoji7] czekam z utesknieniem az wroca ze Stanow i na wiosne znowu otworza [emoji7]

Zmartwię Cię - żadnych z tych nie jadłam jeszcze :laugh2:
Za to na studiach pracowałam w GK tam koło saturna - przeżarłam się za wszystkie czasy, przytyłam itp, więc pracy w takim miejscu nie polecam :p
A w Skawinie jadłam tylko w jakiejś lodziarnio-cukierni przy rynku - nazwa coś z Jagodą? Jagódką? (chyba...) Ale też były zajebiaszcze :)

A juz napisalas ok. 32 dpt widzial juz pecherzyk lub serduszko? Moze sie wszystko utrzyma trzeba byc dobrej myslij juz tak fajnie dlugo wytrzmalas [emoji110][emoji110][emoji110]trzymam kciuki
Tydzien temu w 24dpt widzial w jamie macicy pecherzyk. Ale byl za maly na ten etap, tylko 8mm. I beta niska wtedy byla 2760. Chociaz przyrost nawet niezly, bo 48h wczesniej mialam 1550. Caly czas sie pocieszam ze maluch moze ruszyl.
Doktor powiedzial, ze nie jest w stanie nic przewidziec. Ani dobrego ani zlego. Ale ze teoretycznie na kolejnej wizycie powinien juz byc zarodek, wiec jesli ma byc cien szansy ze jest ok, to bedziemy wiedziec w sob. U nas niestety duza fragmentacja chromatyny (ostatnia 32%) stad obawa przed uszkodzeniami genet zarodka. Juz Wam tu pewnie wiele razy pisalam ze pani genetyk (ta z Twojej kliniki Dzoasia [emoji4] ) nastawiala nas mocno na trudna walke, mowila ze przy takiej chromatynie ciezko z implantacja po ivf, a jesli juz, to wystepuje duze ryzyko poronien. Pamietam, ze wtedy przyszlismy do niej tacy mega pozytywnie nastawieni, tuz przed rozpoczeciem ivf i jak to uslyszelismy, to jakby ktos w twarz normalnie dal. No ale takie sa fakty.

reklama
Chlopkers - w ktorym dniu po transferze Jestes? Ja kestem 15dpt tez biore ecorton i mi lekarz kazal brac narazie cala dawke lekow jak dawniej przez kolejne 14 dni- ecorton 2x1 dupka2x1 luteine3x1 acard i.prolutex 1x1. A lutei y czasem biore wiecej :p

Ja biorę jeszcze medrol, niby wszystkie przechodzimy to samo a leki inne :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry