reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W założeniu był to czynnik męski słaba jakość nasienia. U mnie teoretycznie wszystko w normie wyniki książkowe. Problemy zaczeły się kiedy na USG po hormonach doktor zobaczył tylko 6 komórek. On sam nie spodziewał się tak małej ilości. :(

reklama
W założeniu był to czynnik męski słaba jakość nasienia. U mnie teoretycznie wszystko w normie wyniki książkowe. Problemy zaczeły się kiedy na USG po hormonach doktor zobaczył tylko 6 komórek. On sam nie spodziewał się tak małej ilości. :(
A gdzie sie leczycie? To bylo Wasze pierwsze podejście? Moze to wynikalo z malej dawki lekow. Co bralas? Jakie masz AMH? Ja po 5 procedurach wiem ze np nie moge isc dlugim protokolem bo w tedy jest lipa. 2 razy mialam 2 i 2 razy tylko 3 oocyty nadawaly się do zaplodnienia a przy krotkim ilosc oocytow byla duzo większą

Dziewczyny możecie mi napisać jak czułyście się po punkcji? Nie wiem czego się spodziewać. Termin mam na piątek,a w sobotę rano mamy lecieć na weekend do Hiszpanii i zastanawiam się czy tego nie odwołać...

Dla mnie przekręcenie się z lewego na prawy bok było wyzwaniemo_O ale ja miałam hiperkę. Są dziewczyny, które na drugi dzień śmigają jak gdyby nigdy nic:)
Każda reaguje inaczej. Na ogół wysokie amh i duża ilość komórek sprzyjają złemu samopoczuciu.
Z drugiej strony Hiszpania to cywilizowany kraj, więc w razie W nie będziesz skazana na szamana:D

A jakie masz amh? To Twoja pierwsza stymulacja? Przy problemach z nasieniem niestety nie wszystkie komórki się zapładniają:(

Ostatnia edycja:
Olgaaaa pamiętaj że pierwsze in vitro o niczym nie świadczy, ile masz lat? Jaka klinika, jakie dawki

Tak to nasze pierwsze podejście, pierwsza stymulacja. Leczymy sią w Gamecie w Kielcach. Zaczełam od Mensinorm 2 ampułki w sumie codziennie 225. Musiałabym zerknąc w papiery które mam w domu ile to już dni, sama straciłam rachubę. AMH tez w normie. Czekam do czwartku, boje sie że komórka nie podzieli się i z transferu nici :(
Ja ma 31 lat, mój partner starszy o 15 lat.

Ostatnia edycja:
Tak to nasze pierwsze podejście, pierwsza stymulacja. Leczymy sią w Gamecie w Kielcach. Zaczełam od Mensinorm 2 ampułki w sumie codziennie 225. Musiałabym zerknąc w papiery które mam w domu ile to już dni, sama straciłam rachubę. AMH tez w normie. Czekam do czwartku, boje sie że komórka nie podzieli się i z transferu nici :(
Ja ma 31 lat, mój partner starszy o 15 lat.

Wiem że to trudne, ale postaraj się zachować spokój. Trzeba wierzyć do końca.

reklama
Bylam dzis na becie kontrolnej po poronieniu. Spadla na 0,2. Dodatkowo jednak lekarz zrobil badania TSH i zatkalo mnie. Wynik 3,1 a zazwyczaj dotychczas najwyzszy byl w okolicach 2-2,4. Po zbiciu nawet ok 1,7. Usg tarczycy mam za soba, wszystko ok. Jestem poirytowana czemu taki wynik. Biore rankiem pol tabletki letrox 75mg.

Nie mowcie mi prosze ze taki wynik moglbyc powodem poronienia bo szlag mnie trafi :eek:

Do góry