reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Piszę po raz pierwszy trochę przez łzy. Wczoraj miałam punkcję 6 komórek pobranych 3 nadawały się do zapłodnienia. Dzisiaj telefon od embriologa tylko jednak komórka zapłodniona. Transfer umówiony na czwartek. Jakoś nie wierzę że uda się jej przetrwać do czwartku. Bardzo cieżko przechodzę procedury, psychicznie to wszystko jest dla mnie za trudne

reklama
Piszę po raz pierwszy trochę przez łzy. Wczoraj miałam punkcję 6 komórek pobranych 3 nadawały się do zapłodnienia. Dzisiaj telefon od embriologa tylko jednak komórka zapłodniona. Transfer umówiony na czwartek. Jakoś nie wierzę że uda się jej przetrwać do czwartku. Bardzo cieżko przechodzę procedury, psychicznie to wszystko jest dla mnie za trudne

Witaj Olga. Nie zakładaj najgorszego. Trzymam kciuki żeby ten jedynak okazał się prawdziwym siłaczem:)
A napisz coś o sobie. Jakie u Was wskazanie do invitro?

Dziewczyny możecie mi napisać jak czułyście się po punkcji? Nie wiem czego się spodziewać. Termin mam na piątek,a w sobotę rano mamy lecieć na weekend do Hiszpanii i zastanawiam się czy tego nie odwołać...

Dziewczyny możecie mi napisać jak czułyście się po punkcji? Nie wiem czego się spodziewać. Termin mam na piątek,a w sobotę rano mamy lecieć na weekend do Hiszpanii i zastanawiam się czy tego nie odwołać...

Ja miałam pobrane 16 komórek i przyznam, że czułam się bardzo dobrze. Nie brałam żadnych proszków przeciwbólowych (oprócz tych, które wzięłam przed punkcja, ale to chyba każdy dostaje tak w razie czego). Jajniki miałam powiększone, ale jakimś wielkim dyskomfortem to dla mnie nie było. Ale dziewczyny różne doświadczenia tu mają, niestety często dużo gorsze.

Każda z nas moze czuc sie inaczej. Ja bym chyba odwołała wylot. Ja mam 5 punkcji za soba i po pierwszej przez 2 dni czulam sie okropnie. Nie mialam hiperki ale musieli mnie scharatac porzadnie bo zwijalam sie z bólu. Kolejne 4 byly spoko i nic wiele nie bolalo. Mozesz się na prawde różnie czuc. Zycze Ci zeby bylo ok ale moze wystąpić hiperka czy po prostu mogą Cie bolec jajniki jak mnie ale rownie dobrze mozesz czuc sie bardzo dobrze

reklama
Do góry