reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dokladnie tak , z kryo na sztucznym mozna balowac do 28 dnia cyklu , sterujac estradiolem endometrium. Ja mam przy tym zero stresu porownujac cykl naturalny.
A u mnie jest jeszcze w klinice tak robia ze jak endo na naturalnym nie rosnie dostaje estradiol zeby podgonic .
Ja w sumie mam książkowo i dlatego na naturalnym. No i jestem z Warszawy, do klinik nie muszę dojeżdżać.
... endo 9- 9,5 w dniu owulacji. Czasem zdarzy się ze wcześniej owulacja - w styczniu 14 dc, ale to pierwszy po stymulacji. A tak to zawsze 16/17/18 dc. Hormony ksiazkowo, blastki piękne i guzik z tego. Na razie :p

reklama
Ja w sumie mam książkowo i dlatego na naturalnym. No i jestem z Warszawy, do klinik nie muszę dojeżdżać.
... endo 9- 9,5 w dniu owulacji. Czasem zdarzy się ze wcześniej owulacja - w styczniu 14 dc, ale to pierwszy po stymulacji. A tak to zawsze 16/17/18 dc. Hormony ksiazkowo, blastki piękne i guzik z tego. Na razie :p

Ja tez mam ksiazkowo i pomimo to nigdy nie zaskoczylam na naturalnym :pDlatego bronie sie rekami i nogami .;)

Ej ale kwas foliowy jest na cewe nerwowa a autyzm nie ma "zdiagnozowanego " pochidzenia. Przynajmnidj mi nic o tym nie wiadomo. kiedys byla teoria ze ryzyko autyzmu rosnie w przypadku starszego ojca.
Mutacja MTHFR matki ma bezposredni wplyw na wyst zespolu downa i autyzmu u dzieci. I to sa wlasnie matki rodzace dzieci z ZD pomimo mlodego wieku. Swego czasu czytalam sporo na blogu zespoldowna.pl. Autor sporo na ten temat wie, wrzuca artykuly z medycznej literatury swiatowej na ten temat, z tego co zrozumialam jest on lekarzem i jednoczesnie ojcem dziecka z ZD. Jeden problem laczy sie z drugim, a tym samym z mutacja MTHFR, problemy z cyklem metylacyjnym, nieprzyswajalnoscia zwyklej formy kwadu foliowego i hiperhomocysteinemia. Nawet mial taki artykul na temat tego ze kobiety kt urodzily dzieci z zd maja wyzsze prawdopod urodzenia dziecka z autyzmem. I na odwrot tak samo. U nas niewiele sie na ten temat niestety mowi, ale np w USA przyklada sie bardzo duza wage do odpowiedniej suplementacji ciezarnych z MTHFR

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

O leki do crio poproś przy okazji następnej wizyty. Ewentualnie ja miałam wizytę n w 3dc i od tego dnia zaczynałam brać leki, więc na spokojnie zdążyłam z wykupieniem. Zreszta lepiej moim zdaniem przed zaczęciem leków spr na usg czy all ok. Jeśli nie masz dupka to ewentualnie mogę ci wysłać :)

Chyba, że masz na myśli leki od Paśnika, no to nie pomogę
Mam na mysli leki od Pasnika bo to o te chodzi ze miedzy nimi musze miec 2 tygodnie odstepu a niestety poczatek cyklu wbije mi sie w srodek brania lekow wiec nie bedzie 2 tygodni odstepu do transferu

reklama
Gosia mozesz zawsze anty baby pille ,ale pewno juz teraz za pozno zebys to wziela:pCo ci oprocz dupka brakuje ,moze cos pozbieramy;););)
Hmm myslisz ze to dobry pomysl po punkcji brac antyki i nie dopuscic do @ mam przepisana luteine podjezykowa na wywolanie okresu po punkcji ale nie wykupowalam mam cale 20 tabl duphastonu wiec to wezme tylko jak tu wydluzyc cykl duphastonem jak ja czesto dostawalam wlasnie nanim okres

Do góry