reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to z tego co mi tu piszecie to musze jeden cykl poczekac bo leki zaczne brac przed @ i wtrakcie bedzie okres a nie bedzie 14 dni przerwy. A pod koniec marca bede jechac do Gdanska na wizyte i 1 polowa kwietnia transfer. Zobaczymy czy nic sie nie poprzesowa

O kurcze !! To wczesnie!!
Ja niegotowa na 11 dzien... remont w domu, lazienki nie ma, kurz wszedzie... planowalam sprzatac w czwartek bo obstawialam transfer gdzies kolo 14dc..
Ale ja mysle ze to zalezy od kazdej.z nas indywidualnie. Niektore dziewczyny nawet w 17 dc maja transfer albo pozniej. Teho nie da się jednoznacznie okreslic

Zwykły fol

Wiem że tego podstawowego nie mogła brać bo szkodziła sobie i dziecku ale jaki brała to nie wiem. Dopytam jej jak tylko będę miała okazję i odpowiem dokładnie.
Ej ale kwas foliowy jest na cewe nerwowa a autyzm nie ma "zdiagnozowanego " pochidzenia. Przynajmnidj mi nic o tym nie wiadomo. kiedys byla teoria ze ryzyko autyzmu rosnie w przypadku starszego ojca.

O kurcze !! To wczesnie!!
Ja niegotowa na 11 dzien... remont w domu, lazienki nie ma, kurz wszedzie... planowalam sprzatac w czwartek bo obstawialam transfer gdzies kolo 14dc..
Babo nie panikuj:) se wezniesz wiadro, szlauf tez sie pewno jakis znajdzie i lazienka jak ta lala:) i ja tak mialam wczesnie tranafery-musisz miec na uwadze tez to ze ja zazwyczaj mialam transfery po punkcjach to tez jest szybciej. I ze ja mialam wczesnie to nie znaczy ze Ty tez tak ze spokojnie:)

Tak,dopiero bede zaczynac stymulacje. Amh mam w porządku,ale nie powiem Ci teraz jakie,bo jestem poza domem. A co do pęcherzyków to obawiam się dlatego,ze cos pójdzie nie tak,bo wcześniej mialam problemy z owulacja (tzn.nie mialam jej). A w którym dc moze byc punkcja?
Owulacja nie jest Ci potrzebna ;) ja miałam w 19dc późno bo zazwyczaj stymulacja trwa ok 14 dni a ja miałam wydłużoną do 16 dni

Dobrze kojarzę że Ty Gameta Łódź? Ja też brałam estrofem od 20 dc i okres dostałam normalnie. I jak przyszła @ to miałam odstawić. Też tak masz? Nic się nie martw lekarz wie ci robi[emoji4] [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, Gameta :-) To dobrze,ze nie tylko ja tak mam,bo juz sie martwilam. O odstawieniu nic jeszcze nie mowila,pewnie na wizycie dopiero. Ale w poprzednim cyklu tez bralam od 23 dnia i okres dostałam normalnie. Ale wszystko musialam przerwac,bo tsh mi wyszlo wysokie. A właściwie to jeszcze mi sie okres nie spoznia. Spojrzalam właśnie do kalendarza i jutro powinnam dostac.

Ej ale kwas foliowy jest na cewe nerwowa a autyzm nie ma "zdiagnozowanego " pochidzenia. Przynajmnidj mi nic o tym nie wiadomo. kiedys byla teoria ze ryzyko autyzmu rosnie w przypadku starszego ojca.
To wiadomo. Ja tylko pisalam o co chodzi w roznicy pomiedzy 'zwyklym' a 'niezwyklym' ;)
Babo nie panikuj:) se wezniesz wiadro, szlauf tez sie pewno jakis znajdzie i lazienka jak ta lala:) i ja tak mialam wczesnie tranafery-musisz miec na uwadze tez to ze ja zazwyczaj mialam transfery po punkcjach to tez jest szybciej. I ze ja mialam wczesnie to nie znaczy ze Ty tez tak ze spokojnie:)
No ale na razie plytek nie ma ani prysznica :D wszystko skute bo rura przeciekla i sciane zalalo. A ze plytki byly letnie To juz wszystko skulismy. Tylko mialo byc wszystko szybciej, ale sie przeciagnelo...
No domyslam sie ze to indywidualna kwestia..jutro mam 9dc i usg to zobaczymy co tam sie dzieje:)

Gosia jestem dokladnie w tej samej czarnej d.....co ty,siedze i licze.:sad:

Wg mojego schematu,w sumie dwoch, w jednym zaczynam z E2 od pierwszego w drugim od 3 DC. Pomiedzy 10-12 dniem mam mierzenie endo, pomiedzy 15 a 20 Transfer zaleznie od grubosci.

Dziewczyny kiedy mialyscie Transfer na naturalnym cyklu???
Moja pani dok. chce zeby mnie nie truc hormonami,ja nie chce bo nie jestem do konca przekonana o owulacji i pekajacym pecherzyku. Jak u Was bylo? HELP;)
Ja crio na naturalnym i sztucznym mialam ok 21-22dc. Pewnie i tak bedziesz miala przepisany progesteron to raczej bym sie nie martwila pekajacym pecherzykiem :p

reklama
To wiadomo. Ja tylko pisalam o co chodzi w roznicy pomiedzy 'zwyklym' a 'niezwyklym' ;)

No ale na razie plytek nie ma ani prysznica :D wszystko skute bo rura przeciekla i sciane zalalo. A ze plytki byly letnie To juz wszystko skulismy. Tylko mialo byc wszystko szybciej, ale sie przeciagnelo...
No domyslam sie ze to indywidualna kwestia..jutro mam 9dc i usg to zobaczymy co tam sie dzieje:)
Skad ja to znam:) tez sie szykuje do remontu i juz na sama mysl truchleje. Ale mówię Ci:) w Twoim przypadku wiadro i szlauf zastapia Ci łazienkę jak nie zdazysz:) tylko zeby sie skonczyl ten remont u Ciebie w przeciagu 9-ciu miesiecy bo tak.ciulasto by bylo.jak się bobas urodzi a tam dalej wiadro i szlauf:-p

Do góry