reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wracam do gry to znaczy do walki ponownie. Udało się nam nazbierać fundusze na procedurę i jestem już na stymulacji 5 dzień,dziś była pierwsza kontrola i przedłużenie zastrzyków stymulacyjnych.Rośnie po 3 pęcherzyki w każdym jajniku.Kolejna wizyta w środę 14 lutego a punkcja być może 16 lutego.Tak się składa, że tego dnia wypadają moje 42 urodziny.

reklama
Miałam podany 5 dniowy zarodek wykluty z otoczki - jeśli ten fakt coś zmienia. Transfer crio.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Znaczy ze jest szybciutki, poza otoczka to klasa 6:) Ja miałam transfer we wtorek 4AA ale mrożony w 6 dobie.
Jak sikaniec wyjdzie robiony z instrukcja pozytywny to zawsze jest wiarygodny, beta jest co nie znaczę ze nie zacznie spadać po 2 dniach i klapa. Wychodzą nawet 6 dni po crio, ale mojej koleżance drań wyszedł dopiero w 6 tygodniu ciazy tak Wiec negatyw pewny nie jest długo.

Myśle ze skoro sikańce zgodnie z instrukcją od dnia okresu normalnie to liczba dni między owulacja a okresem u ciebie minus wiek zarodka. Czyli jakiś 7/8 dzień i najlepiej Pink z Rossmana.

Dziewczyny wracam do gry to znaczy do walki ponownie. Udało się nam nazbierać fundusze na procedurę i jestem już na stymulacji 5 dzień,dziś była pierwsza kontrola i przedłużenie zastrzyków stymulacyjnych.Rośnie po 3 pęcherzyki w każdym jajniku.Kolejna wizyta w środę 14 lutego a punkcja być może 16 lutego.Tak się składa, że tego dnia wypadają moje 42 urodziny.
Super. Szykuje się niezła ekipa walentynkowa

Ciekawa jestem jak ja zniosę tą punkcję,nie czytam nic na ten temat tylko tyle co mi anestazjolog powiedział plus informacje z kliniki,ale zaczynam czuć strach:o chociaż to moja pierszwsza puncja i jest też podekscytowanie:-) :):-) :):-) :)
Kochana dobrze bedzie fajny odlot troche przyjemnego spania i jest po wszystkim. Pozniej jajniki troche bola ale do przezycia ;)

Miala ktoras skuteczne in vitro na starynkiewicza w warszawie ?
Ja ostatnio byłam poddana procedurze in vitro na Starynkiewicza. Niestety u mnie wystąpił problem ma tle embrionalnym i jajeczka nie rozwinęły się choć prawidłowo zostały zapłodnione. Noe doszło do transferu bo nie zostało ani jedno jakeczko. W trakcie procederu poznałam dwie dziewczyny. Jedna wróciła.po kolejne in vitro bo chce mieć drugie a na pierwsze też z Uczkin z In vitro, a druga wróciła po jajeczko które czekało zamrożone. Natomiast w tym samym czasie prócz mnie było chyba ze 4 dziewczyny, które też były w trakcie stymulacji. U którego lekarza się leczysz?

Ostatnia edycja:
Super trzymam mocno kciuki za piekne jajka ;).

reklama
Nieskromnie powiem, dzieci mnie uwielbiają a ja Je. Synek mojej siostry to moje oczko w głowie. Uwielbiam Go nawet jak mnie gryzie:). Rozpuszczam Go ile się da. Myślę, że Dorotkę, bo tak będzie miała na imię córeczką siostry, pokocham równie mocno.Dopiero dziś idę do szpitala. Co do adopcji zobaczymy. W poniedziałek pierwsza rozmowa.
Będziesz najlepszą mamą pod słońcem. Daj znać po rozmowie:-) :)

Do góry