reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny, miłego weekendu życzę. Biorę się za nadrabianie wpisów, bo wczoraj nie miałam czasu za bardzo nawet jak poczytać. :)
Postanowiliśmy z mężem trochę odpocząć i podejść na spokojnie do kolejnego transferu w kwietniu. Będzie już piękna wiosna, nic tylko zaciążyć. ;) do tego czasu porobię badania i w marcu histeroskopię.
Ale mam już plan, czyli poproszę o encorton i intralipid oraz embrioglue. Mam nadzieję, że to da mi większe szanse. Postanowiliśmy też wziąć dwa zarodki mężowe.
Będę miała trochę czasu, żeby dojść do ładu ze sobą, ze swoim ciałem. Nie wiem jak Wy ale jestem zmęczona, może te leki tak na mnie działają.

Odpoczywaj, odpoczywaj. Może jakiś szybki wypad w ciepłe kraje:) Do kwietnia już niedaleko. Ani się nie obejrzysz a będziesz już po transferze:)

reklama
Iwo będziesz najwspanialszą ciocią na świecie:) Ta procedura adopcyjna to tylko formalność, bo nie wierzę, żeby komuś takiemu jak Ty odmówili:)

Nieskromnie powiem, dzieci mnie uwielbiają a ja Je. Synek mojej siostry to moje oczko w głowie. Uwielbiam Go nawet jak mnie gryzie:). Rozpuszczam Go ile się da. Myślę, że Dorotkę, bo tak będzie miała na imię córeczką siostry, pokocham równie mocno.Dopiero dziś idę do szpitala. Co do adopcji zobaczymy. W poniedziałek pierwsza rozmowa.

Dziewczyny teraz doczytałam Waszą dyskusje na temat tygodnia ciąży, którą z reszta wywołałam :-D ale nie sądziłam ze to w ogóle jest temat dyskusyjny tylko mój błąd przy obliczeniach :-( :(:-D mam do Was klika pytań - w którym tc poznaje sie datę porodu? W jakim tc znana jest płeć dziecka?;-) ;) Aaaaa i lekarz kazał mi od dzis zejść z medrolu i acardu - nie za wcześnie? Martwie sie znów...
Mi Dr z kliniki też kazał zejść z acard jakoś wcześniej ale gin która prowadzi mi ciążę powiedziała że do co najmniej 30 tyg mam brac

Mi Dr z kliniki też kazał zejść z acard jakoś wcześniej ale gin która prowadzi mi ciążę powiedziała że do co najmniej 30 tyg mam brac
A bierzesz tez heparyne? Ja biore i acard i heparyne i tak sie zastanawiałam czy juz nie odstawic acardu. U Ciebie sa wskazania do brania heparyny??

Odpoczywaj, odpoczywaj. Może jakiś szybki wypad w ciepłe kraje:) Do kwietnia już niedaleko. Ani się nie obejrzysz a będziesz już po transferze:)
Chętnie bym się wybrała ale nie mam za bardzo jak. :) jednak może się uda jeszcze gdzieś wyskoczyć.
Za to na Wielkanoc wyjeżdżamy w góry. Tak więc przed kolejnym podejściem nawdychamy się, mam nadzieję, świeżego powietrza. ;)

A jak zrobiłaś? Dalej jesz acard? W ogóle wie ktos po co jest ten acard? Co ma na celu?
Acard jest na rozrzedzenie krwi. Przy mutacjach mthfr, pai1 itp kiedy krew jest za gesta zarodki sie zle implantuja. Zle wtedy tez lozysko pracuje. Wiec acard i czesto do tego heparyna maja temu przeciwdzialac.

Chętnie bym się wybrała ale nie mam za bardzo jak. :) jednak może się uda jeszcze gdzieś wyskoczyć.
Za to na Wielkanoc wyjeżdżamy w góry. Tak więc przed kolejnym podejściem nawdychamy się, mam nadzieję, świeżego powietrza. ;)

@Justin87, to bedziemy uderzac w tym samym terminie ... ja wlasnie dzisiaj ruszam na tydzien w gory ladowac baterie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oki rozumiem ale teraz w 7tc jest od nadal bardzo potrzebny? Ja u siebie nic nie wiem o żadnych mutacjach.... sama nie wiem czy stosować dalej tak to, lekarz kazał od dzis odstawić..
Niestety nie wiem jak jest z odstawianiem. Moze poczytaj wpis na blogu mamyginekolog o profilaktyce kwasem acetylosalicylowym?

Ale dziewczyny ktore maja mutacje lub poronienia nawykowe jada z heparyna i acardem cala ciaze. Ja tak np bede musiala bo mam mthft i pai1.

reklama
Do góry