reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ponawiam pytanie, czy myslicie ze ten moj dodatni test limfocytotoksyczny moze miec zwiazek z tym ze bylam dosc mocno chora?? Nie daje mi to spokoju.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

dziewczyny skończone tygodnie ciąży i ich liczenie to odwieczny problem i zadziwiające, że lekarze różnie to liczą...a jeszcze lepiej że co do wieku ciąży po ifv są rożne zdania, ja do szpitala poszłam a tam to chwilę wiek ciązy kazdy lekarz inaczej liczyl i jeszcze inaczej moj prowadzacy...juz sie balam, że mi porodu nie wywolają :p
Juz mialam napisac ze dobrze gdybysmy mialy tylko takie problemy [emoji6] ale pozniej doczytalam o tym ze nie chcieli Ci wywolac porodu no i w takich sytuacjach kwestia okreslenia wieku ciazy sie robi powazniejsza zeby nie powiedziec kluczowa [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ponawiam pytanie, czy myslicie ze ten moj dodatni test limfocytotoksyczny moze miec zwiazek z tym ze bylam dosc mocno chora?? Nie daje mi to spokoju
Wg mnie mnie, bo jak sie ma „ tego kwiatka” to sie ma. Jedyne co mozesz miec to podwyzszone wartosc leukocytow, wskazujacych na stan zapalny. Ja przed kazdym transferem biore 2-3 razy intralipid i jestem zawsze na bank chora okol 6-8 tyg zanim z tego wyleze. Wiem przynajmniej ze dziala;)

Hejka ja juz w domku ;) A wiec tak jajnik trochę powiększony ale może jeszcze tak byc ;) podchodzimy do transferu na cyklu naturalnym wizyta 19 lutego i zobaczymy jak wygląda jajnik i jak rosna pecherzyki jesli bedzie dominujacy pecherzyk to zastrzyk z owitrell 22 i po 3 dniach wizyta czy pekl i po podaniu zastrzyku za 7 dni bedzie transfer wstepnie transfer 1 albo 2 marca jestem tak szczęśliwa i bierzemy jedno maleństwo bo powiedział ze sa tak ładne zarodki ze i z 1 będzie ciąża: ) mam powtórzyć jutro chlamydie bo badania już są przeterminowane i wyniki z krwi wszystkie też powtórzyć; ) tak sie cieszę ze serce malo co z radość nie wyskoczy
super trzymam mocno kciuki ,,duzo macie zarodkow?

Dzieki kochana za odpowiedz, no wlasnie lymfocytow mi nie kazal badac bo mowi ze moga miec wplyw ale ten test mowil ze moge robic ale oczywiscie u mnie pielegniarka nie wiedziala co to za test dlatego mi w glowie namieszala.
Dziekuje serdecznie!

@annemarie, sprawdzalam tez ta klinike kolo Monachium. Wyglada to super, widzialam ze robia tez konsultacje. Ze wzgledu ze teraz robie tyle badan to mysle sobie ze wysle im te wyniki i poprosze o konsultacje.
a Ty mieszkasz daleko stamtad??? To jest jakies 3.5 godzinki ode mnie a wiec nie ma tragedii! Jeszcze raz dziekuje [emoji8]

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny teraz doczytałam Waszą dyskusje na temat tygodnia ciąży, którą z reszta wywołałam :-D ale nie sądziłam ze to w ogóle jest temat dyskusyjny tylko mój błąd przy obliczeniach :-( :(:-D mam do Was klika pytań - w którym tc poznaje sie datę porodu? W jakim tc znana jest płeć dziecka?;-) ;) Aaaaa i lekarz kazał mi od dzis zejść z medrolu i acardu - nie za wcześnie? Martwie sie znów...
Na wizycie u ginekologa podaje Ci datę porodu (serduszkowej) wg reguły Neagelego przeważnie liczą. I wg usg. Płeć 16-20tc srednio, ale zdarza sie wcześniej np na prenatalnych no i oczywiście później tez jak maluszek wstydliwy

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry