reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Juz mialam napisac ze dobrze gdybysmy mialy tylko takie problemy [emoji6] ale pozniej doczytalam o tym ze nie chcieli Ci wywolac porodu no i w takich sytuacjach kwestia okreslenia wieku ciazy sie robi powazniejsza zeby nie powiedziec kluczowa [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze bardziej w przypadku powodów przedwczesnych. Jest to bsrdzo ważny temat:-)

reklama
Dziewczyny teraz doczytałam Waszą dyskusje na temat tygodnia ciąży, którą z reszta wywołałam :-D ale nie sądziłam ze to w ogóle jest temat dyskusyjny tylko mój błąd przy obliczeniach :-( :(:-D mam do Was klika pytań - w którym tc poznaje sie datę porodu? W jakim tc znana jest płeć dziecka?;-) ;) Aaaaa i lekarz kazał mi od dzis zejść z medrolu i acardu - nie za wcześnie? Martwie sie znów...

Ja datę porodu poznałam na wizycie serduszkowej (zapytałam o ta datę poprostu). Data ta wpisywania jest do karty ciąży, a lekarze też w różnym momencie ja zakładaja. Płeć poznałam dosyć wcześnie, bo w 13tc (13t5dc). Ale bywa z tym bardzo różnie i można ją poznać wiele tygodni później (zależy od sprzętu, ułożenia Maluszka, itp.). Acard też odstawiłam wcześnie (jakoś 6-7 tydzień), bo dostałam krwawienia i lek mógł je potegowac.
Niestety nie ma jednej odpowiedzi na pytania które zadalas :)

Dziewczyny teraz doczytałam Waszą dyskusje na temat tygodnia ciąży, którą z reszta wywołałam :-D ale nie sądziłam ze to w ogóle jest temat dyskusyjny tylko mój błąd przy obliczeniach :-( :(:-D mam do Was klika pytań - w którym tc poznaje sie datę porodu? W jakim tc znana jest płeć dziecka?;-) ;) Aaaaa i lekarz kazał mi od dzis zejść z medrolu i acardu - nie za wcześnie? Martwie sie znów...
Wyluzuj, bo martwić się będziesz zawsze, ale nie dajmy się zwariować. U mnie date porodu poznałam przy zakładaniu karty ciąży przy wizycie serduszkowej i lekarz wyliczał ją z pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Płec na prenatalnych na podstawie wyrostka płciowego i z dużą pewnością lekarz nam to oznajmił, ale to był specjalista, który zajmuje się tylko badaniami prenatalnymi, a usg trwało ponad 40 min u niego zarówno prenatalne jak połówkowe. i dwa tyg później lekarz prowadzący potwierdził.

Mi przy kazdym usg lekarz podaje date porodu. Pierwszy raz ja poznalam gdy byl juz widoczny zarodek czyli bodajze 7tc. Ja jutro skoncze 12tc (dzis mam 12 t i 6d) i plci nie znam jeszcze bo bobas na prenatarnych skrzyzowal nozki. Mam nadzieje ze poznam w tym miesiacu

Chwale się :)
Dziś moja siostra urodziła śliczna Dorotke . Wielka radość w rodzinie :).
Już nie mogę się doczekać kiedy się poznamy :).

Iwo będziesz najwspanialszą ciocią na świecie:) Ta procedura adopcyjna to tylko formalność, bo nie wierzę, żeby komuś takiemu jak Ty odmówili:)

Mi przy kazdym usg lekarz podaje date porodu. Pierwszy raz ja poznalam gdy byl juz widoczny zarodek czyli bodajze 7tc. Ja jutro skoncze 12tc (dzis mam 12 t i 6d) i plci nie znam jeszcze bo bobas na prenatarnych skrzyzowal nozki. Mam nadzieje ze poznam w tym miesiacu

Dokładnie tak i na kolejnych USG mogą być jeszcze inne daty :) Ze szkoły rodzenia pamiętam, że najważniejszy dla lekarzy jest wynik 1wszego USG i takie USG kazano brać do szpitala. Choć u nas gdy co do dnia jest znana data zapłodnienia to jeszcze inaczej.

Link do: Dziś urodzę! Termin porodu a rzeczywistość

Link do: Termin porodu, a data porodu, czyli ile kobiet rodzi w terminie

Ostatnia edycja:
Dzieki kochana za odpowiedz, no wlasnie lymfocytow mi nie kazal badac bo mowi ze moga miec wplyw ale ten test mowil ze moge robic ale oczywiscie u mnie pielegniarka nie wiedziala co to za test dlatego mi w glowie namieszala.
Dziekuje serdecznie!

@annemarie, sprawdzalam tez ta klinike kolo Monachium. Wyglada to super, widzialam ze robia tez konsultacje. Ze wzgledu ze teraz robie tyle badan to mysle sobie ze wysle im te wyniki i poprosze o konsultacje.
a Ty mieszkasz daleko stamtad??? To jest jakies 3.5 godzinki ode mnie a wiec nie ma tragedii! Jeszcze raz dziekuje [emoji8]
Asia , ty nawet jechac nie musisz, wszystko przez maile i telefony mozna zalatwic. Oczywiscie osobiscie tez sie da. P. dok jest mega sympatyczna . Ja mam do nich jakies 600 km. Nigdy nie bylam. Zacznij juz dzialac bo u niej to trwa tygodniami , sa strasznie oblegani.Powodzenia

Hej Dziewczyny, miłego weekendu życzę. Biorę się za nadrabianie wpisów, bo wczoraj nie miałam czasu za bardzo nawet jak poczytać. :)
Postanowiliśmy z mężem trochę odpocząć i podejść na spokojnie do kolejnego transferu w kwietniu. Będzie już piękna wiosna, nic tylko zaciążyć. ;) do tego czasu porobię badania i w marcu histeroskopię.
Ale mam już plan, czyli poproszę o encorton i intralipid oraz embrioglue. Mam nadzieję, że to da mi większe szanse. Postanowiliśmy też wziąć dwa zarodki mężowe.
Będę miała trochę czasu, żeby dojść do ładu ze sobą, ze swoim ciałem. Nie wiem jak Wy ale jestem zmęczona, może te leki tak na mnie działają.

Kochana a co to za aplikacja? [emoji4] tak sobie czytam tutaj Wasza dzisiejsza rozmowe po calodniowej nieobecnosci na forum i widze ze poruszylyscie temat, kt mnie od dawna zastanawial, tzn jak to sie liczy te ciaze z ivf [emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ta apka to pregnancy calendar, aplikacji jest mnóstwo więc można wybierać .
Ciążę z IVF liczysz : dni od transferu + wiek zarodka + 14 dni
I masz [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczyny, miłego weekendu życzę. Biorę się za nadrabianie wpisów, bo wczoraj nie miałam czasu za bardzo nawet jak poczytać. :)
Postanowiliśmy z mężem trochę odpocząć i podejść na spokojnie do kolejnego transferu w kwietniu. Będzie już piękna wiosna, nic tylko zaciążyć. ;) do tego czasu porobię badania i w marcu histeroskopię.

fajny termin, bo już po sezonie infekcji :)

Do góry