reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pomożecie ???
Co to oznacza??
Próbowałam się dodzwonic do mojej dr ale nie odbiera...
Już umieram ze strachu :(
Możesz przepisać tą ostatnią linijkę? bo ja ślepa niedowidzę :D
ale jeśli to były polipy to chyba nie ma powodu do zmartwień, myślę, że wsio jest ok

Olka, rozszyfrowałam. Moim zdaniem wszystko ok
in stadio poliferationis to endometrium w stadium proliferacji (proliferacja to namnażanie się komórek, co jest procesem prawidłowym, ale może też chodzić o przerost błony śluzowej). Polip to własnie pewnego rodzaju przerost błony śluzowej.

Ostatnia edycja:
reklama
Jakim sposobem? Skoro jest w 6+6 to ma skończone 6 i 6 dni z siódmego czyli jutro skończy 7 i zacznie 8.
też tego nie rozumiem, ale moja gin tak samo liczy jak u @filiżanka z porcelany - jak u niej byłam z poronieniem zatrzymanym dokładnie właśnie w 6+6tc to mówiła, że to 6tc, ale na "chłopski" rozum to przecież skończony 6 i dodatkowo 6 dni z 7go :) pewnie co gin to zaś inny sposób liczenia(?)

reklama
też tego nie rozumiem, ale moja gin tak samo liczy jak u @filiżanka z porcelany - jak u niej byłam z poronieniem zatrzymanym dokładnie właśnie w 6+6tc to mówiła, że to 6tc, ale na "chłopski" rozum to przecież skończony 6 i dodatkowo 6 dni z 7go :) pewnie co gin to zaś inny sposób liczenia(?)

ja trochę rozumiem bo tak samo liczę swój wiek - mówię ile lat mam skończonych, a jestem z końca roku więc jak bym miała mówić rocznikiem to bym była rok starsza :)

myślę, że tak się liczy, bo u mnie tak liczy lekarz w klinice i lekarze prowadzący ciążę i w szpitalach tak miałam określany, a dopytywałam o to mocno bo 1wszą ciążę miałam przenoszoną

Do góry