reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie tak, lekarz.... sama juz nie wiem, zawsze liczy sie tak samo?
Na tym etapie ciazy to wiek sie ustala z usg czyli z wielkości plodu a u Ciebie wzial sobie z kapelusza ten czas ciazy i do niego rozwoj dopasowuje no jak dla mnie chore. zmien juz tego lekarza bo ja nie rozumiem jego toku postepowanie. nawet jak liczysz tym sposobem to 14 dni plus 5 dni plus dpt 29 u ciebie to wychodzi 48 to wychodzi 6t6.

[QUOTE="Justin87]

Dostałam w końcu po prawie dwóch tygodniach maila, że jednak zarodki nie dały się zamrozić więc nie mam już mrożaczków wcale. Teraz liczę, że te moje bąbelki w brzuszku się utrzymają kolejnych 9 miesięcy:);)[/QUOTE]
U mnie też tak bylo [emoji6] I brzuch rośnie

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za słowa pocieszenia i trzymane kciuki. Byłam na wizycie i dzidziuś ma 8.67. Widziałam ze serduszko bije ale ponoć sa jakieś badania naukowe ze przy badaniu bicia serca coś sie podgrzewa i jest udowodnione ze mogą być częstsze wady serca u dzieci także nic nie słyszałam. Lekarz powiedział ze w tym czasie czyli 7t5d dzidziuś powinien mieć Ok 10mm... mój ma mniej, Eh.
1518189774-44d56e8caf3a884d-aaaaaa.png

To dla Ciebie. Nic się nie denerwuj kochana. Ja miałam różnicę między blizniakami kilka mm i co USG to się zmienia. Głowa do góry kochana [emoji173]

Mam taką nadzieję że podgoni... pikanie widziaiałam ale nie wiem np. ile piknięć było... czy miarowo pracuje no nie wiem... a prenatalne są kiedy? Ja zupełnie nie orientuję się w wizytach... tego 22.02 będzie mój 9t4doba.. co wtedy się dzieje? :)
Sprawdzają czy maluszek ładnie rosnie [emoji16]
Jeśli zdecydujesz się na test PAPP-A będziesz również w ciągu kilku dni oddawać krew. Następnie już z wynikami z krwi będziesz mieć kolejne USG.

Hmm dzis jest 7tydzien tak sadze bo ostatni okres miałam 23.12 mylę sie? Transfer 10.01
Nie patrz po okresie bo to nie miarodajne. Niektóre dziewczyny maja transfer w 15 a inne nawet w 25 dniu cyklu. Najlepiej liczyć :
Dni od transferu+ 14 + wiek zarodka (3/5)

Jeśli transfer był 9 stycznia i mialas 3 dniowy zarodek to mi wychodzi 48 dni, czyli 7 tydzień ukończysz jutro. Jak 5dniowy to ukończony wczoraj.

reklama
DZIĘKUJĘ!:):):) A teraz naszło mnie pytanie... sprawdza się jeszcze betę? podałaś tabelkę a w niej olbrzymie wartości a ja nie sprawdam...
Nie sprawdzam [emoji16]
Ciesz się ciąża i faktycznie tydz kochana sobie dostałaś , niepotrzebny stres . Dodalam fotkę z apki tylko by Ci pokazać, że wszystko ok.
Życzę Ci nudnych i cudnych 9 miesięcy [emoji173]

Do góry