reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia Dziękuję Ci kochana. Tak w życiu to wcale zbyt ostrożna to nie jestem, tylko w tym temacie jakoś się trzęsę. Obiecuję, że wpiszę się do kalendarza jak skończę II trymestr. :-*
Kochana, małymi kroczkami, ale byle do przodu. Póki co, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie książkowo? :) Napisz coś więcej, taka zagadkowa jesteś :D

reklama
No moja lekarka mówiła ze jeden taki przypadek mieli w klinice ale tam jedno dziecko umarło tyle ze tamta babka starsza była miała 48lat niewiem czy to ma znaczenie.Podobno tak może się stać ze jedno silniejsze będzie kraść jedzenie drugiemu i ono nie będzie miało szans.Ta ciąża jest taka ze są w jednym worku i będą mieć jedne łożysko.26.02mam kolejna wizytę
Tak tu jest problem z jednym lozyskiem i dlatego trzeba byc pod opieka specjalisty aby nie dopuscic i zapobiegac wystapieniu zespolu przetoczen ktory doprowadza do tego ze silniejsze z dzieci moze doprowadzic do tego ze slabsze nie bedzie mialo sie czym odzywiac. Napisz do Rybki ona poda ci namiar na specjaliste do ktorego jezdzila. Jak dobrze pamietam to jedyny prof w Polsce ktory w razie takiego niebezpieczenstwa jest w stanie zrobic operacje podzialu lozyska. Nie wiem czy do konca dobrze mowie bo jednak Rybka byla tu 1.5 roku temu

To w tym temacie znam jedno doskonałe miejsce: poradnia ciąż wielopłodowych przy szpitalu na Starynkiewicza w Warszawie. Zajmuję się tylko ciążami wielopłodowymi, lekarze z ogromnym doświadczeniem, w odwodzie szpital o najwyższym stopniu referencji. Wiem, że robią takie cuda w razie W jak operacje laserowe na kosmówce (rozdzielenie kosmówki) i inne.
Wlasnie nie wiem czy rybka tam nie jezdzila

Kochana, małymi kroczkami, ale byle do przodu. Póki co, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie książkowo? :) Napisz coś więcej, taka zagadkowa jesteś :D

Nie ma wyjścia :) Trzeba walczyć i się nie poddawać.
Jest ok, badania dobre, apetyt wrócił, a ja nadal nie dowierzam. Ciąża oczywiście z in vitro, jak by ktoś miał wątpliwości :)

Dziękuję narazie zostane przy tej mojej Pani dr z kliniki ona tez przyjmuje w normalnym gabinecie jak juz się uda zajść w ciążę.Prowadzila mi pierwsza ciążę również po invitro i wszystko było dobrze.Chociaz dzisiaj była w wielkim szoku jak to zobaczyła
Musisz byc pod opieka lekarza u siebie i specjalisty od takich ciaz jaka sie tobie przytrafila to naprawde nie jest latwa ciaza do prowadzenia wiec nie ma co ryzykowac

reklama
Nie robiliśmy, bo nie wiedziałam o takiej możliwości, nie doczytałam o tym.
U nas przy zapładnianiu poszło ładnie, mieliśmy 4 bardzo ładne zarodki i 3 gorszej jakości. Dwa dostałam w pierwszym transferze, dwa zostały zamrożone w trzeciej dobie a te 3 gorsze były trzymane do blastocysty, żaden nie przeżył.
Przy ewentualnej kolejnej procedurze będę mądrzejsza ale wolałabym, żeby udało się z tych zarodków, które zostały. :)

To dziwne trochę ze nie robiliście msome, może nie trzeba było nd, u nas były słabe plemniki ale poprawiły się i przy pobraniu znaleźli niby 6tys prawidlowych

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry