reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@walczaca o szczescie piękne...normalnie się popłakałam :* :*
@dreamscometrue polecam wietrzenie...nie musisz wychodzić z małą na dwór tym bardziej ze jest zimno aby pooddychala świeżym powietrzem. Ubierz malutka tak jak na dwór, połóż w wózku przy otwartym oknie.
na kolki to polecam abyś dawała jej espumissan o stałych porach w mniejszych dawkach. Ewentualnie możesz nawet sama go brać i w pokarmie przekazesz małej :) i jeszcze polecam układanie małej po karmieniu.... ehh nie wiem jak to opisać. Usiądź oparta na łóżku i weź mala na swój prawy bok aby też leżała na boczku (tylko że jej lewym) i w ten sposob pokarm będzie się dobrze układał w brzuszku...jakbyś potrzebowała jakiś porad to daj znać bo mój mały też miał kolke i chyba siegalam porad 10 lekarzy na te kolki i trochę pomagało ;)
My bierzemy krople Sab Simplex i odbijamy dużo i jest znaczna poprawa

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Musiala bys do Pl pewnie przyjechac. Ja immunologa u siebie w klinice tez nie mam do innego miasta przyjechalam

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez będę miała wizytę teraz wiec wyłożę kawę na kawę! I za Chiny nie podejdę do kolejnego temransferu jak nie będę wiedziała przyczyn swoich tez strat!

kochana przypomni mi za którym razem u was się udało?? Pamietam twój początek i przez ostatni czas straciłam wątek
U nas czynnikiem do in vitro były słabe parametry nasienia. Pierwsza procedura - ograniczenie zapładnianych komórek do 3. Mieliśmy 3 zarodki trzydniowe, pierwszy świeży transfer nieudany, potem crio również nieudane, 3 zarodek nie dał rady rozmrozić się... :-( w dniu transferu dostałam telefon, że nie przeżył. Duga procedura - 6 blastek. Pierwszy transfer nieudany, informacja z kliniki,że nasze blastki są kiepskiej jakości i dr prowadząca proponuje transfer dwóch. W dniu crio transferu okazało się, że nasze Blastki cudownie się spisały i podskoczyły o dwie klasy wyżej! :-D
Potem w miarę normalne funkcjonowanie przez ponad tydzień, 8 dpt popołudniu pierwszy test i cień drugiej kreski, 11 dpt beta 777 :-)

U nas czynnikiem do in vitro były słabe parametry nasienia. Pierwsza procedura - ograniczenie zapładnianych komórek do 3. Mieliśmy 3 zarodki trzydniowe, pierwszy świeży transfer nieudany, potem crio również nieudane, 3 zarodek nie dał rady rozmrozić się... :-( w dniu transferu dostałam telefon, że nie przeżył. Duga procedura - 6 blastek. Pierwszy transfer nieudany, informacja z kliniki,że nasze blastki są kiepskiej jakości i dr prowadząca proponuje transfer dwóch. W dniu crio transferu okazało się, że nasze Blastki cudownie się spisały i podskoczyły o dwie klasy wyżej! :-D
Potem w miarę normalne funkcjonowanie przez ponad tydzień, 8 dpt popołudniu pierwszy test i cień drugiej kreski, 11 dpt beta 777 :-)
Kochana może mnie wysmiejesz ale weź mi dokładnie napisz co to jest te crio!Mniej więcej wiem,czy to jest inna metoda! O co w niej chodzi??przepraszam za takie głupie pytanie ,ale nie leczę sie w Polsce i temu te nazwy są mi bardzo obce! Czyli jak już podchodziłas do crio to te słabe rozwinęły się?? Czyli co cykl naturalny? Na ile podskoczyły i z ilu?? Czy brałaś jakieś leki jak dowiedziałaś się ze są słabej jakości!? Widzisz umknęło mi z pamieci te twoje początku! Zapamiętałam cię po tym szczęściu ,a potem to już mnie jakiś czas nie było i chciałabym to nadrobić bi bardzo ci kibicuje

reklama
Hej, jestem po wizycie. Wg dr histero mam zrobić, to dobry pomysł. Endometrium moje ma dzisiaj 2 cm, rzekomo to dużo, więc robię dzisiaj jeszcze betę dla 100% pewności, że w poniedziałek nie było pomyłki.
Według dr to raczej nie jest problem immunologiczny ale jeśli bardzo chcę, to mam wypisane badania do zrobienia.
Na moim endometrium są jakieś ciemniejsze plamy, które mogą sugerować zmiany, np.polip/-y.
Umowiłysmy się, że kolejny transfer będzie na cyklu naturalnym.
Dr polecila mi centrum mama i ja (ona też tam robi zabiegi) we Wrocławiu. Macie jakieś doświadczenie z tym centrum? Jeśli trafiłby mi się inny lekarz przy zabiegu.
Czyli powodem mogły byc polipy?

Do góry