Ależ piękna beta! Uwielbiam takie historie!!! 6 blastek to duzo! A czemu pozwolili jedynie 3? Czy Ew. Robiliście fragmentację dna plemnika? Ahhhh gratuluje!!!U nas czynnikiem do in vitro były słabe parametry nasienia. Pierwsza procedura - ograniczenie zapładnianych komórek do 3. Mieliśmy 3 zarodki trzydniowe, pierwszy świeży transfer nieudany, potem crio również nieudane, 3 zarodek nie dał rady rozmrozić się... :-( w dniu transferu dostałam telefon, że nie przeżył. Duga procedura - 6 blastek. Pierwszy transfer nieudany, informacja z kliniki,że nasze blastki są kiepskiej jakości i dr prowadząca proponuje transfer dwóch. W dniu crio transferu okazało się, że nasze Blastki cudownie się spisały i podskoczyły o dwie klasy wyżej!
Potem w miarę normalne funkcjonowanie przez ponad tydzień, 8 dpt popołudniu pierwszy test i cień drugiej kreski, 11 dpt beta 777 :-)
reklama
Jeszcze kladz malutką dużo na brzuszek, a co do dobijania to my właśnie robiliśmy tak jak napisałam z polecenia lekarza i było lepiej. Ważna też jest Twoja dieta. Pisałaś że mało jesz.. teraz nie czas wracać do formy. I tak jesteś piękna mamusia:* wagę i tak masz moją wymarzoną ...ja nie mogę wcale schudnąćMy bierzemy krople Sab Simplex i odbijamy dużo i jest znaczna poprawa
"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Justin87
Fanka BB :)
Możliwe ale dr staje na stanowisku, że była to kwestia złego zarodka, że mimo to, że był ładny z zewnątrz, to był wadliwy.Czyli powodem mogły byc polipy?
Nie mam jakos apetytu i czasu hehe. Co dziwne przy kpJeszcze kladz malutką dużo na brzuszek, a co do dobijania to my właśnie robiliśmy tak jak napisałam z polecenia lekarza i było lepiej. Ważna też jest Twoja dieta. Pisałaś że mało jesz.. teraz nie czas wracać do formy. I tak jesteś piękna mamusia:* wagę i tak masz moją wymarzoną ...ja nie mogę wcale schudnąć
"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
No i jak to sprawdzić? Pgd chyba a i tak zawsze moze trafić sie wadliwy w IVF jak to w naturzeMożliwe ale dr staje na stanowisku, że była to kwestia złego zarodka, że mimo to, że był ładny z zewnątrz, to był wadliwy.
walczaca o szczescie
crio to transfer mrożonych zarodków. Udało mi się, na cyklu naturalnym. Leków nie brałam, bo jak już były Blastki to i tak nic by tego nie zmieniło. Jeżeli chodzi o metodę to mieliśmy IMSI (zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika ocenianego pod dużym powiększeniem ). Kochana może to głupie, ale ja już nie pamiętam klasy dokładnie tych blastek. Jedna na pewno było 1 bez oznaczenia literowego, i z tego co pamiętam to wskoczyła na 3 BB, a druga była przed mrożeniem 1 CC i wskoczyła, na 3 BC czy jakoś tak... polegało to na tym, że po rozmrożeniu jakimś sposobem zaczęły się lepiej rozwijać. No i za każdym razem miałam embrioglue.Kochana może mnie wysmiejesz ale weź mi dokładnie napisz co to jest te crio!Mniej więcej wiem,czy to jest inna metoda! O co w niej chodzi??przepraszam za takie głupie pytanie ,ale nie leczę sie w Polsce i temu te nazwy są mi bardzo obce! Czyli jak już podchodziłas do crio to te słabe rozwinęły się?? Czyli co cykl naturalny? Na ile podskoczyły i z ilu?? Czy brałaś jakieś leki jak dowiedziałaś się ze są słabej jakości!? Widzisz umknęło mi z pamieci te twoje początku! Zapamiętałam cię po tym szczęściu ,a potem to już mnie jakiś czas nie było i chciałabym to nadrobić bi bardzo ci kibicuje
walczaca o szczescie
Przy pierwszym podejściu dr powiedziała,że mamy bardzo duże szanse na powodzenie i sami chcieliśmy ograniczyć liczbę zarodków. Bałam się, że każdy transfer się uda i potem zostaniemy z zamrożonymi zarodakmi a nie będziemy w stanie ich zabrać do domu... fragmentacji nie robiliśmy.Ależ piękna beta! Uwielbiam takie historie!!! 6 blastek to duzo! A czemu pozwolili jedynie 3? Czy Ew. Robiliście fragmentację dna plemnika? Ahhhh gratuluje!!!
Przy drugiej procedurze wszystko się zmieniło, nie ograniczałam komórek - pobrano 13 z czego 12 było dojrzałych. Komórki trafią do dawstwa, zarodki czekają na nas :-))
Szczescie1986
Ty mi dałaś nadzieje! Uff to dobrze czaiłam z tym crio! Js jak teraz będę podchodzić to jak to brzmi po polsku do crio! Tez mam dwa i te dwa co podali to były silne i dupa,a teraz będzie przy cyklu naturalnym!!mamy chyba klasy 2B i 3B coś takiego! Ale najpierw przebadam się jeszcze raz nim je zabiorę do domku! Mąż zaczął dziś kuracje na orthomol fertil plus i mysle ze do następnej punkcji strzeli tymi mega silnymi plemnikami! Ja już za niego i siebie się wzięłam! Kochana niech bimberki rosną ,a ja będę was ciagle podglądaćcrio to transfer mrożonych zarodków. Udało mi się, na cyklu naturalnym. Leków nie brałam, bo jak już były Blastki to i tak nic by tego nie zmieniło. Jeżeli chodzi o metodę to mieliśmy IMSI (zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika ocenianego pod dużym powiększeniem ). Kochana może to głupie, ale ja już nie pamiętam klasy dokładnie tych blastek. Jedna na pewno było 1 bez oznaczenia literowego, i z tego co pamiętam to wskoczyła na 3 BB, a druga była przed mrożeniem 1 CC i wskoczyła, na 3 BC czy jakoś tak... polegało to na tym, że po rozmrożeniu jakimś sposobem zaczęły się lepiej rozwijać. No i za każdym razem miałam embrioglue.
Koniczyna82
Myśle ze zielona to nawet pomaga. PrzeciwutleniaczMam małe pytanie bo słyszałam różne wersje! Czy duza ilość herbaty może działać na osłabienie plemników??
reklama
Szczescie1986
Miało być bombelkiTy mi dałaś nadzieje! Uff to dobrze czaiłam z tym crio! Js jak teraz będę podchodzić to jak to brzmi po polsku do crio! Tez mam dwa i te dwa co podali to były silne i dupa,a teraz będzie przy cyklu naturalnym!!mamy chyba klasy 2B i 3B coś takiego! Ale najpierw przebadam się jeszcze raz nim je zabiorę do domku! Mąż zaczął dziś kuracje na orthomol fertil plus i mysle ze do następnej punkcji strzeli tymi mega silnymi plemnikami! Ja już za niego i siebie się wzięłam! Kochana niech bimberki rosną ,a ja będę was ciagle podglądać
Podziel się: