reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki chyba jestem posiadaczką przewlekłej grzybicy. Czy któraś to dziadowstwo pokonała. Napiszcie mi o jakimś złotym środku bo ....delikatnie mówiąc mam dość:cool2:

Myślę, że najpierw to ginekolog i leczenie farmakologiczne, a po przeleczeniu ja kiedyś używałam globulek z propolisem i bardzo mi pomogły. Potem jakieś dobre bakterie by odbudować florę pochwy.
Ograniczenie słodyczy też ponoć pomaga.

Dziewczyny, co do figury po ciąży to nie dajmy się zwariować! Jest teraz jakaś straszna presja, że matka z porodówki prawie że ma wyjechać z sześciopakiem. Dla mnie to smutne, tak jak byśmy negowały siebie, a oczekiwały nierzeczywistego ideału z wyretuszowanych zdjęć.

Natury nie przeskoczysz. Po trudach ciąży i porodu, po całej tej rewolucji w ciele organizm musi mieć czas się zregenerować i dojść do siebie. I po to jest właśnie połóg, gdzie wg mnie kobieta ma karmić i dbać o siebie, wolno dochodzić do równowagi, podchodzić do swojego ciała, które dało życie, z czułością i miłością, pomimo, że nie jest doskonałe!

Ja miałam cc więc długo miałam spory brzuch, ale w ogóle nie było to dla mnie ważne. Cycki też wyglądały kiepsko, choć zrobiły się duże, ale bolały i były żylaste plus. Przy karmieniu piersią nie jadłam, a żarłam bo taki wilczy miałam apetyt, ale to taka kolej rzeczy. Przyszedł czas i na Chodakowską, ale to znacznie później.

Dziewczynki chyba jestem posiadaczką przewlekłej grzybicy. Czy któraś to dziadowstwo pokonała. Napiszcie mi o jakimś złotym środku bo ....delikatnie mówiąc mam dość:cool2:
Polecam podmywanie sie tantum rosa i globulke gynoxin. To jest tylko jedna globulka,ale naprawdę pomaga. Raz gdy mi wyjątkowo dokuczylo musialam wziac 2 i juz bylo ok. Tylko,ze z tego co pamiętam to jest na recepte. Jednak uwazam,ze moze Ci pomoc.

A więc przedstawiam Wam moje cuda i moje ulubione zdjęcie :-)

Załączniki

• IMG_20180207_140807.jpg
    IMG_20180207_140807.jpg
    437,3 KB · Wyświetleń: 213
Hej, jestem po wizycie. Wg dr histero mam zrobić, to dobry pomysł. Endometrium moje ma dzisiaj 2 cm, rzekomo to dużo, więc robię dzisiaj jeszcze betę dla 100% pewności, że w poniedziałek nie było pomyłki.
Według dr to raczej nie jest problem immunologiczny ale jeśli bardzo chcę, to mam wypisane badania do zrobienia.
Na moim endometrium są jakieś ciemniejsze plamy, które mogą sugerować zmiany, np.polip/-y.
Umowiłysmy się, że kolejny transfer będzie na cyklu naturalnym.
Dr polecila mi centrum mama i ja (ona też tam robi zabiegi) we Wrocławiu. Macie jakieś doświadczenie z tym centrum? Jeśli trafiłby mi się inny lekarz przy zabiegu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry