reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czasami robią dwa razy - we wczesnej ciąży i jakoś później. Wtedy jakoś rozróżniają taką cukrzycę pierwotną od tej nabytej ciążowej. Mądra koleżanka na wątku staraczek to opisywała ale nie do końca skapowałam. W każdym bądź razie im więcej razy tym lepiej, bo szybciej wykryją jakby coś było nie tak. Więc się ciesz :)

No ta starsza lekarka dr Cz (o ile o niej piszemy) to z tego co wiem właścicielka kliniki (tak wynika z KRS) więc nic dziwnego że naciąga na kasę. Ja do niej trafiłam przed histero i od razu mowi, żeby sobie zrobić pakiet immunologii itp. Po jednym nieudanym transferze. A dr G oczywiście mówił, żeby nie wpadać w paranoję i dopiero po 2-3 transferach nieudanych można takie pieniądze wydawać.

Ja mówię embriologom, żeby sami zdecydowali - że jak trzeba to niech robią AH, a jak uznają, że nie to nie.
Tak bo to zalezy od grubości otoczki i dr za kazdym razem mi to polecal jak pytalam co by jeszcze można zrobic żeby sie udalo. M zawsze sie bal ze sie uszkodza zarodki ake dr zawsze nas uspakajal ze tak sie nie stanie, takie ryzyko nie istnieje

reklama
Hej dziewczyny wiem ze sa w tym gronie kadrowe wiec pisze do was z zapytaniem o wynagrodzenie na l4 w ciąży, czy dlugosc miesiaca ma wplyw na wysokosc wynagrodzenia czy jest to kwota stala ustalona jako srednia z ostatnich 12mcy poprzedzajacych l4??

@chlopkers nadzieję trzeba mieć...Bp ona pozwala funkcjonować. Jednak z tyłu głowy też przygotuj się na tą drugą możliwość ze moze byc puste jajo plodowe...przykro mi to pisać ale Twoja beta przypomina mi moja sytuację w grudniu. Przepraszam jeśli sprawiłam Ci przykrość ale ja zawsze taka szczera ( i za to nikt mnie nie lubi:p) .
jednak trzymam kciuki aby dobrze wszystko się skończyło...bądź tym przypadkiem gdzie matematyka i biologia chodzą innymi drogami;)
Nie no nie sprawilas przykrosci piszac jak bylo. Ja chce wiedziec takie rzeczy, zeby miec swiadomosc ryzyka, mozliwych scenariuszy itd. Tez zeby sie pozniej za mocno nie rozczarowac..
To moj pierwszy transfer i pierwsza w ogole jakakolwiek ciaza. Nie mam doswiadczenia az takiego w beta HCG. Dlatego Was pytam o zdanie bo sama nie wiem co o tym myslec [emoji4]
Czyli dalej trzeba czekac [emoji52]
To mam do Was dziewczyny drugie pytanie, jesli sie okaze, ze w czwartek bylby widoczny pecherz w jamie macicy na usg (czyli wykluczymy ciaze pozamaciczna) to i tak nie bedzie wiadomo od razu czy jest pusty, prawda? Dopiero iles tam dni pozniej na serduszkowej sie okaze czy jest cos w srodku. Tak? Czy dobrze mysle?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co brac do Pasnika? Jakie badania? Jezeli chodzi o wywiad o co pyta?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Więcej znam dziewczyn ,które to oddały za pierwszym razem niz tych co im "gładko" poszło ;) więc z samych takich informacji człowiekowi odrazu jest niedobrze ;)
Jak robiłam badania do procedury to jedna dziewczyna właśnie pila i oddała na podłogę.. więc jak tylko mi Pani doktor powiedziała, że mam to zrobić to odrazu mi ta sytuacja przed oczami stanela ...
W sumie to narazie znam tylko Twoja historię, Że dałaś radę ;)
Mialam dwa razy krzywa cukrowa i dalo sie przezyc ta glukoze a pilam sama bez cytryny! Pewnie zalezy od nastawienia. Ale robilam badanie nie bedac w ciazy, wiec moge sie wypowiedziec z pktu widzenia osoby bez okreslonych specyficznych dolegliwosci [emoji6]
Z doswiadczenia wiem natomiast, ze najgorzej jak czlowiek sobie to dawkuje powoli. Trzeba jak najszybciej wypic i starac sie zapomniec [emoji6]
W jednym laborat pani mi pozniej nawet nalala pol kubka samej wody i dala na przeplukanie ust. Niewiele to dalo ale jednak bylo lzej (przynajmniej psychicznie) [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co brac do Pasnika? Jakie badania? Jezeli chodzi o wywiad o co pyta?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystko bierz co tylko masz, swoje i mozesz tez meza. U mnie on malo pytan zadawal bo ja caly czas gadalam, po prostu opowiedzialam z wielkim skrocie cala historie leczenia a on wszysciutenko notowal, na koniec przejrzal keszcze raz wyniki czy aby czego nie pominal i zlecil jszcze badania od niego. Na drugiej wizycie sie zamienilismy - on mowil, ja wszytko kodowalam w glowie :)

reklama
Do góry