reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam chyba trochę głupie pytanie... Stymulację miałam zacząć tydzień temu,ale spóźniał mi się okres,który dostałam dopiero dzisiaj. Myślicie,że mogę normalnie zacząć zastrzyki od 2 dnia cyklu jak kazał lekarz czy ze względu na to tygodniowe opóźnienie powinnam się wstrzymać? Przepraszam za głupie pytanie,ale jestem zielona w temacie i zaczynam chyba panikować.
Bardzo czesto tak sie zdarza ze stresu. Ja mialam to samo w pierwszej procedurze. Lekarz mowil zeby sie nie przejmować

reklama
Więcej znam dziewczyn ,które to oddały za pierwszym razem niz tych co im "gładko" poszło ;) więc z samych takich informacji człowiekowi odrazu jest niedobrze ;)
Jak robiłam badania do procedury to jedna dziewczyna właśnie pila i oddała na podłogę.. więc jak tylko mi Pani doktor powiedziała, że mam to zrobić to odrazu mi ta sytuacja przed oczami stanela ...
W sumie to narazie znam tylko Twoja historię, Że dałaś radę ;)
To znasz juz druga historie, bo ja tez nie mialam problemu z przelknieciem tego. To jest bardzo slodkie z tego co pamietam i tyle. :) Dasz rade, dla mnie to nie bylo nic strasznego ;)

No to kas mi to kaza teraz robic jak wymiotuje. Ja myslalam ze to się tak wczesnie robi. No trudno. Mam skierowanie to pójdę a co bedzie to zobaczymy:)

Czasami robią dwa razy - we wczesnej ciąży i jakoś później. Wtedy jakoś rozróżniają taką cukrzycę pierwotną od tej nabytej ciążowej. Mądra koleżanka na wątku staraczek to opisywała ale nie do końca skapowałam. W każdym bądź razie im więcej razy tym lepiej, bo szybciej wykryją jakby coś było nie tak. Więc się ciesz :)

Z tym nie uważaniem na nic to się akurat nie zgodzę. Raz czekałam prawie 2 miesiące na wyniki badań, bo katowice się upierały że przesłały do oddziału w bielsku, tam ich nie mogli znaleźć, a po dlugim dręczeniu ich o te wyniki wyszło, że labo w ogóle tego badania nie zrobiło bo za mało krwi pobrali.
No i jak się chodzi na wizyty do innych lekarzy niż prowadzący, to trzeba pamiętać o ustaleniach ze swoim lekarzem, bo nie każdemu się chce kartę analizować.
No i jest jedna starsza dr, która najchętniej to by intralipid co 2 dni każdemu podawała żeby tylko kasę wyciągnąć. Jest fałszywa, brak jej wyczucia i co wizytę zmienia zdanie odnośnie sposobu leczenia.
Ale ogólnie klinika jest ok :)
@misis188 Tobie za tą reklamę to pewnie będą ciążę do końca za free prowadzić:-D;)
No ta starsza lekarka dr Cz (o ile o niej piszemy) to z tego co wiem właścicielka kliniki (tak wynika z KRS) więc nic dziwnego że naciąga na kasę. Ja do niej trafiłam przed histero i od razu mowi, żeby sobie zrobić pakiet immunologii itp. Po jednym nieudanym transferze. A dr G oczywiście mówił, żeby nie wpadać w paranoję i dopiero po 2-3 transferach nieudanych można takie pieniądze wydawać.

Mi embriolog w klinice mówił tak samo. Że jak nie ma poważnych wskazań to nie ma co ryzykować, bo więcej szkody niż pożytku przyniesie.
Ja mówię embriologom, żeby sami zdecydowali - że jak trzeba to niech robią AH, a jak uznają, że nie to nie.

No ta starsza lekarka dr Cz (o ile o niej piszemy) to z tego co wiem właścicielka kliniki (tak wynika z KRS) więc nic dziwnego że naciąga na kasę. Ja do niej trafiłam przed histero i od razu mowi, żeby sobie zrobić pakiet immunologii itp. Po jednym nieudanym transferze. A dr G oczywiście mówił, żeby nie wpadać w paranoję i dopiero po 2-3 transferach nieudanych można takie pieniądze wydawać.

No o nią właśnie mi chodziło:)
Kiedyś czekałam na wizytę i było opóźnienie ok 1,5h. A do dr Cz nikogo. To dziewczyna z rejestracji brała po kolei karty i pytała czy ktoś nie chce iść do dr Cz. Wszystkie wolały czekać :D

No o nią właśnie mi chodziło:)
Kiedyś czekałam na wizytę i było opóźnienie ok 1,5h. A do dr Cz nikogo. To dziewczyna z rejestracji brała po kolei karty i pytała czy ktoś nie chce iść do dr Cz. Wszystkie wolały czekać :D
No właśnie...
Ja się zastanawiam czy gdybym trafiła przed histero na USG do mojego lekarza a nie do niej (dr G był na urlopie) to czy wysłałby mnie na tą histero. Bo ona luknęła tylko przez nanosekundę w ekran, a wiedziała że mam podejrzenie polipa, i mówi "tak tak tu jest polip".
Co prawda na histero znaleźli malusieńkiego polipka 0,4cm, ale nie wiem czy był wystarczająco duży żeby robić histero. Nie żałuję, bo przynajmniej nie mam sobie do zarzucenia, że nie sprawdziłam. Ale do dr Cz już się przekonałam i też do niej nie pójdę ;D

Z tym nie uważaniem na nic to się akurat nie zgodzę. Raz czekałam prawie 2 miesiące na wyniki badań, bo katowice się upierały że przesłały do oddziału w bielsku, tam ich nie mogli znaleźć, a po dlugim dręczeniu ich o te wyniki wyszło, że labo w ogóle tego badania nie zrobiło bo za mało krwi pobrali.
No i jak się chodzi na wizyty do innych lekarzy niż prowadzący, to trzeba pamiętać o ustaleniach ze swoim lekarzem, bo nie każdemu się chce kartę analizować.
No i jest jedna starsza dr, która najchętniej to by intralipid co 2 dni każdemu podawała żeby tylko kasę wyciągnąć. Jest fałszywa, brak jej wyczucia i co wizytę zmienia zdanie odnośnie sposobu leczenia.
Ale ogólnie klinika jest ok :)
@misis188 Tobie za tą reklamę to pewnie będą ciążę do końca za free prowadzić:-D;)
Niestety już tam nie jezdze. Ja chodzilam praktycznie tylko do dr Grettki i ja tam zadnych problemów nie miałam

Dziewczyny mam chyba trochę głupie pytanie... Stymulację miałam zacząć tydzień temu,ale spóźniał mi się okres,który dostałam dopiero dzisiaj. Myślicie,że mogę normalnie zacząć zastrzyki od 2 dnia cyklu jak kazał lekarz czy ze względu na to tygodniowe opóźnienie powinnam się wstrzymać? Przepraszam za głupie pytanie,ale jestem zielona w temacie i zaczynam chyba panikować.
Pewno ze normalnie zaczynaj

reklama
Do góry