reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja bym nie brała dwóch różnej jakości, bo badania mówią, że słabszy zarodek może negatywnie wpływać na ten lepszy i w rezultacie żaden się nie zagniezdzi. Jak już to dwa podobne, lub jeden dobry. @dżoasia ma rację
W sumie też racja...ten słabszy może źle wpłynąć na ten lepszy...nawet jak mroza dwa razem to dwa podobnej klasy...

Nie martw sie moja droga.
Mi ostatnio tesc z usmieszkiem mowil ze zauwazyli z tesciowa ze przytylam. Chyba sie spodziewali ciazy a nie paczkow no ale coz...
Mi chociaż narazie jeszcze głośno nikt nie dokucza głośno...Ale przecież sama ślepa nie jestem...spadło mi 2 kg i stop...a dupa jak szafa trzydrzwiowa :(

A ja się łamię. Transfer we wtorek i nagle skłaniam się ku 2 zarodkom.
Mam trzy blastki z 5 dnia (4bb, 3cc, 3ca)
Trzy z szóstego dnia (4ba, 4bc, 4aa)
i dwie słabiutkie z siódmego (3cc i 2)

Tyle że te 3cc i 3ca z piątej doby i jedna blastka z siódmej doby były hodowane na standardowym podłożu a reszta na embriogenie i nie wiem czy je się łączy
przy transferach

Do tej pory miałam 4 transfery pojedynczych blastek. Zadeklarowałam ze teraz tez jeden zarodek, mojej lekarki w poniedziałek. Je ma w pracy więc nie wiem czy jeszcze coś zmienić. No ale spróbuje, zawsze mogą do niej zadzwonić...
A to Ty sama decydujesz jakie zarodki chcesz? U nas to embriolog wybiera i podaja te z najwiekszym potencjalem. Sprobuj moze zadzwonic do embriologow i z nimi porozmawiac ktore transferowac i ile a przed transferen mozesz przeciez chyba pogadav z lekarzen prowadzacym ze jednak zdecydowalas sie na transfer dwoch zarodkow. Ja nie wien czy tu ma znaczenie ktory transfer i w ogóle ale ja te wszystkie rzeczy z embriologami ustalalam ktorzy dzwonili odnosnie godziny transferu i mowili jakie zarodki bedziemy transferowac

Ja bym nie brała dwóch różnej jakości, bo badania mówią, że słabszy zarodek może negatywnie wpływać na ten lepszy i w rezultacie żaden się nie zagniezdzi. Jak już to dwa podobne, lub jeden dobry. @dżoasia ma rację
Nie czytałam tych badań. Mi podali 5.1.1 z 6 doby i 5.2.3 z 5 dobry. Nie wiem czy to czysty przypadek / wyjątek od reguły / mega szczescie ale oba zostały.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Mi chociaż narazie jeszcze głośno nikt nie dokucza głośno...Ale przecież sama ślepa nie jestem...spadło mi 2 kg i stop...a dupa jak szafa trzydrzwiowa :(
Dajcie spokój dziewczyny. Ja po tych stymulacjach wciąż nie mogę do siebie dojść. Ciążowe kilogramy zgubiłam w ekspresowym tempie a te po hormonach są i są. No szlag mnie trafia....

reklama
Dajcie spokój dziewczyny. Ja po tych stymulacjach wciąż nie mogę do siebie dojść. Ciążowe kilogramy zgubiłam w ekspresowym tempie a te po hormonach są i są. No szlag mnie trafia....

No wladnie o to chodzi ze to nie jest jakieś zwykle sadło...taki jakiś człowiek rozepchany od środka...kataklizm. jednak te hormony i sterydy są okropne dla organizmu. A ja się tymi cukierkami karmiła ponad 8 miesięcy z przerwami kilku dniowymi i efekty zostało.
U Ciebie kochana masz inny efekt tych hormonów piękne dwa cuda a ja tylko dodatkowe kg :(

Do góry