reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja to najpierw zrobię sobie przerwę, jeśli faktycznie czarny scenariusz znowu się powtórzy. Potem zmienię klinikę już nawet myślę czy do Warszawy nie uderzyć. ehhh życie jest okrutne. A Tobie może faktycznie ta beta jutro wyjdzie na wyższym poziomie, ostatnio dość wcześnie robiłaś badanie dlatego negatyw wyszedł! Ja miałam trzydniowe zarodki dlatego odkładam badanie, jednak przyznam szczerze robię sikacze praktycznie codziennie i wiadomo jedna krecha, aczkolwiek mam świadomość, że mogą być nie wiarygodne. Trzymam kciuki za nas...
Tutaj dziewczyny polecają Gyncentrum w Katowicach. Myślę, że warto przemyśleć tę klinikę ale możesz mieć jeszcze zarodki z tej stymulacji.

reklama
Kochana a przypomnij czy ty byłaś już w ciąży? Jeśli Ty masz rh- a mąż rh+ i juz rodziłaś to wydaje mi się, że tak jak dziewczyny piszą jest to związane z konfliktem serologicznym i trzeba monitorowac poziom przeciwciał, jeśli jest wysoki to trzeba wdrożyć leczenie.
Tu masz opisane postępowanie w takim przypadku
Link do: Konflikt serologiczny a ciąża
Te immunoglobuliny wydają się dość skutecznym rozwiązaniem.
Moja pierwsza ciąża była pozamaciczna, druga również, trzecia z in vitro (serduszko przestało bic w 13 tyg)
No i wlasnie teraz jestem w czwartej ciąży (dokładnie jutro zaczynam 11 tydz)
Grupę krwi mam Rh+ (a szczerze powiem że nie wiem jaką grupe krwi ma M. On zresztą też nie - chyba będę musiała go jutro pogonić na badania)

Moja pierwsza ciąża była pozamaciczna, druga również, trzecia z in vitro (serduszko przestało bic w 13 tyg)
Grupę krwi mam Rh+ (a szczerze powiem że nie wiem jaką grupe krwi ma M. On zresztą też nie - chyba będę musiała go jutro pogonić na badania)
Jeśli masz grupę rh+ to konflikt serologiczny ci nie grozi, nawet jeśli mąż by miał -
W takim razie nie czaję po co to badanie, ale może dr ma w tym jakąś intencję. Koniecznie zapytaj i daj znać, bo my tu jesteśmy żądne wiedzy :)

Ostatnia edycja:
Jeśli masz grupę rh+ to konflikt serologiczny ci nie grozi, nawet jeśli mąż by miał -
W takim razie nie czaję po co to badanie, ale może dr ma w tym jakąś intencję. Koniecznie zapytaj i daj znać, bo my tu jesteśmy rządne wiedzy :)
No właśnie wyczytałam - że jeśli kobiety mają rh+ to konflikt nam nie grozi.
Chociaż tyle dobrego ;)
W takim razie w środę dopytam o co kaman i dam znać

No właśnie wyczytałam - że jeśli kobiety mają rh+ to konflikt nam nie grozi.
Chociaż tyle dobrego ;)
W takim razie w środę dopytam o co kaman i dam znać
kochana a jeśli chcesz to znalazłam to badanie w ofercie vitalabo

137 GRUPA KRWI+P/C ANTY-Rh
WYMAGANY OPIS PROBÓWKI 5 ml KREW PEŁNA EDTA 3
37zł kosztuje

Link do: Cennik badań

To jaką grupę krwi ma Twój mąż ma tutaj mniejsze znaczenie. Nie musisz go wysyłać na badanie. Tutaj bardziej chodzi o grupę krwi Twoją i dziecka. Dlatego robi się to badanie aby sprawdzić czy Twój organizm wytworzył przeciwciała.

reklama
A ja się łamię. Transfer we wtorek i nagle skłaniam się ku 2 zarodkom.
Mam trzy blastki z 5 dnia (4bb, 3cc, 3ca)
Trzy z szóstego dnia (4ba, 4bc, 4aa)
i dwie słabiutkie z siódmego (3cc i 2)

Tyle że te 3cc i 3ca z piątej doby i jedna blastka z siódmej doby były hodowane na standardowym podłożu a reszta na embriogenie i nie wiem czy je się łączy
przy transferach

Do tej pory miałam 4 transfery pojedynczych blastek. Zadeklarowałam ze teraz tez jeden zarodek, mojej lekarki w poniedziałek. Je ma w pracy więc nie wiem czy jeszcze coś zmienić. No ale spróbuje, zawsze mogą do niej zadzwonić...

Do góry