reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuje bardzo za odpowiedz :) jestem z Kielc. My niby mamy klinikę Gamete w Podzamczu, ale ta sama endokrynolog co polecała Bociana to tą nasza Gamete kazała omijać szerokim łukiem.
Od razu biore pod uwagę ICSI bo chce zmaksymalizować szans :)

Nigdy nie miałam iui, bo Przyznam ze szkoda mi na nie pieniędzy. Skoro moj mąż usłyszał ze „może być dawca nasienia” i ma wyniki ponad normę to wiem ze problem jest po mojej stronie. Pomimo uzyskanych przez stymulację owulacji.

Cykl w którym miałam laparoskopię był bezowulacyjny. Okres wywołany Luteina. Teraz jestem 1 cykl po i czekam. Ale jakoś nie wierze by tym razem się mogło udać skoro już 2 lata się nie udaje. Ogólnie to super bo owulacja była, 12 dc pęcherzyk 21mm i endometrium 12,5. Natomiast 18dc lekarz potwierdził owulacje i endometrium spadło do 8...tak złe nigdy nie było. Wiec dlatego jakoś nadziei brak :(

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Ile w takich klinikach czeka się na 1 wizyte?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
ja jestem z Kielc, i lecze się w Ggamecie w Podzamczu, udało siępo 2 transferze, mam 27 tc i czekam na mojego synka :)

Asia nie ma sie co denerwowac. Ja mam taka teorie, ze to sa zli ludzie, nie mamy na to wplywu, ale ta cala negatywma energia kt obdarowuja innych kiedys do nich wroci z podwojna sila.. ja najbardziej sie obawiam zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, w mysl planowanych zmian nie bedzie mozna np ratowac kobiety w ciazy pozamacicznej (podciagajac to pod calkowity zakaz aborcji lub ab. eugeniczna).. a to jest rownoznaczne z wyrokiem [emoji20]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Co ??? Czyli jak będzie ciąża pozaciczna to Jw będzie można jej usunąć ? Strata takiej ciąży też boli...Ale dokładnie wiemy że jeśli taka ciąża pozostanie w organizmie to grozi śmiercią kobiety :(

Co ??? Czyli jak będzie ciąża pozaciczna to Jw będzie można jej usunąć ? Strata takiej ciąży też boli...Ale dokładnie wiemy że jeśli taka ciąża pozostanie w organizmie to grozi śmiercią kobiety :(
Niestety do tego wszystko zmierza. I oprocz aborcji eugenicznych w przypadku plodow ze smiertelnymi wadami genetycznymi o te ciaze pozamaciczne wlasnie byl najwiekszy boj w czasie czarnych protestow..

Niestety do tego wszystko zmierza. I oprocz aborcji eugenicznych w przypadku plodow ze smiertelnymi wadami genetycznymi o te ciaze pozamaciczne wlasnie byl najwiekszy boj w czasie czarnych protestow..

Miejmy nadzieję ze aż tak źle nie będzie...Ale powiem Adam ze nikt nie ma prawa w takim przypadku gdy dziecko śmiertelnie jest chore decydować za matkę...przecież to ona później patrzy na śmierć i cierpienia dziecka :(

Miejmy nadzieję ze aż tak źle nie będzie...Ale powiem Adam ze nikt nie ma prawa w takim przypadku gdy dziecko śmiertelnie jest chore decydować za matkę...przecież to ona później patrzy na śmierć i cierpienia dziecka :(
To sa bardzo osobiste sprawy i zawsze oznaczaja dla takich rodzicow tragedie zyciowe. Kazda kobieta powinna miec mozliwosc podjecia decyzji jesli sie juz znajdzie w takiej sytuacji. Nie nam to oceniac dopoki sami sie nie staniemy przed takin wyborem.
Dla mnie najbardziej smieszne jest w tej sytuacji stanowisko kosciola, ktory de facto traktuje swoich wiernych jak idiotow i narzuca przestrzeganie przykazan zmieniajac pod swoje dogmaty prawo w panstwie swieckim.. przeciez jak ktos jest wierzacy to i tak nie popelni aborcji.. niezaleznie od ustawy. Tylko dlaczego narzucaja swoje zasady ateistom i ludziom innych wyznan?
Temat rzeka..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, (@dżoasia help) ktore przygotowuja sie do crio. Mam brac estrofem od 1dc. Brzuch mnie bolal od 2 dni na @ i wlasnie teraz go dostalam. Moze nie jest na full ale to cos wiecej niz plamienie. Brac estrofem teraz czy poczekac do rana? Bo ja bym juz uznala ze dzis jest 1dc...

Dziewczyny, (@dżoasia help) ktore przygotowuja sie do crio. Mam brac estrofem od 1dc. Brzuch mnie bolal od 2 dni na @ i wlasnie teraz go dostalam. Moze nie jest na full ale to cos wiecej niz plamienie. Brac estrofem teraz czy poczekac do rana? Bo ja bym juz uznala ze dzis jest 1dc...
Ja bym poczekała do rana .... jak nie zrobisz tak będzie dobrze. Ja przed crio brałam estrofem od 3dc.

reklama
Możliwe, że coś z krzepliwością krwi.
Faktycznie mam @ zawsze z ogromnymi skrzepami. Do tego bardzo obfite, nieraz po pół godzinie muszę zmienić podpaskę.

Mam też problem z siniakami, delikatne uderzenie o coś kończy się siniakiem. Po akupunkturze też zawsze mam długotrwale utrzymujące się siniaki.
To ja miałam podobnie - skrzepy, i ciągle siniaki;). Ja jestem po udanym transferze i przyjmuje acard 3x dziennie i dodatkowo 1x clexane. I jeszcze ANA miałam dodanie więc lekarz zastosował Encorton- i chyba tu był pies pogrzebany jeśli chodzi o poprzednie porażki. Polecam również jako suplement modulatory homocysteiny z Solgar ;).

Do góry