reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też leczę się w Angeliusie u dr Paligi i ZAWSZE WSZYSTKO Ona robiła :-) ja polecam z całego serca. Nie dam złego słowa powiedzieć o tym miejscu :-)
To ja musialam miec pecha ze trafilam na tego lekarza. Moze jak ktos sie u nich dluzej leczy to tez inaczej. Ja przyszlam tam tylko na procedure ze wszystkimi swoimi badaniami, dokumentacjami z wczesniejszych procedur i po nieudanej procedurze odeszlam z kliniki. Z Twoja Pania dr nie mialam stycznisci ale zlego slowa o niej nie slyszalam natomuast nie bylo mi dane miec u niej wizyty tylko u dr Manki ktorego bardzo dobrze wspominam. Ale transfer wspominam bardzo źle

reklama
@annemarie

No właśnie też tak mam, że od patrzenia na mnie, to mi się siniaki robią.
Kuźwa no. Właśnie się też zastanawiałam czy mogę brać ten acard ale czytałam na ulotce, że estrofem zagęszcza krew.

Estradiol zageszcza krew ,zgadza sie .Dlatego daje sie do tego Acard,Clexane czy inne badziewie z tej serii.Ale !!!! daje sie to ,zakladajac nie nie masz problemow z krzepliwoscia. Jesli ty masz i bierzesz to na dokladke to robi sie niebezpiecznie bo mozesz sie wykrwawic. W przypadku np poronienia ,zaleje cie na maxa.Mysle ze powinnas to z doktorem przedyskutowac,nie z nami.Oprocz tego sa sytuacje jak operacja,nie daj boze wypadek. Dobrze jest wiedziec ,na czym sie stoi ,mozna od razu reagowac.
Zrob sobie Koagulogram i masz pewnosc.

Link do: Koagulogram to badanie krzepliwości krwi. Jak odczytać jego wyniki?

Tak kochana. No chyba ze jest ryzyko hiperki i jest odroczony to ten krio który tak naprawde jest pierwszym w procedurze masz w cenie ale musisz zaplacic za mrożenie-ja tak mialam za pierwszym razem u nich
Ok ,kumam

ja hiperke mam w glowie przy 1000000 transferze;););) zart .U mnie dawczyni wiec mi nie grozi:)

Estradiol zageszcza krew ,zgadza sie .Dlatego daje sie do tego Acard,Clexane czy inne badziewie z tej serii.Ale !!!! daje sie to ,zakladajac nie nie masz problemow z krzepliwoscia. Jesli ty masz i bierzesz to na dokladke to robi sie niebezpiecznie bo mozesz sie wykrwawic. W przypadku np poronienia ,zaleje cie na maxa.Mysle ze powinnas to z doktorem przedyskutowac,nie z nami.Oprocz tego sa sytuacje jak operacja,nie daj boze wypadek. Dobrze jest wiedziec ,na czym sie stoi ,mozna od razu reagowac.
Zrob sobie Koagulogram i masz pewnosc.

Link do: Koagulogram to badanie krzepliwości krwi. Jak odczytać jego wyniki?
Dziękuję.
Dziewczyny ile Wy wiecie. Naprawdę bardzo dziękuję. :)

Dziewczyny jak już podjęliście temat kosztów to proszę powiedzcie mi na ile się przygotować? Bo ja jeszcze jestem zielona ;( Chyba nie będą to ogromne różnice między Klinikami?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pojedynczej procedury nie ale kliniki maja pakiety i w tedy jest taniej. Kochana jesli leki masz refundowane to koszt procedury z lekami myślę,ze w granicach 10 tys powinnas sie zmiescic. Do tego dochodza koszty badan a tu juz zależy od kliniki bo w mojej pierwszej za badania przed procedura kolo 3 tys zaplacilismy bo tego tyle bylo a w obecnej ok 500 zl. Do tego dochodza leki po transferze i to tez zależy co bedziesz miala przepisane-moj koszt miesięczny lekow po transferze to bylo ok 3 tys (lutinus, duphaston, estrofem, prolutex i heparyna-to chyba wszystko)

Pojedynczej procedury nie ale kliniki maja pakiety i w tedy jest taniej. Kochana jesli leki masz refundowane to koszt procedury z lekami myślę,ze w granicach 10 tys powinnas sie zmiescic. Do tego dochodza koszty badan a tu juz zależy od kliniki bo w mojej pierwszej za badania przed procedura kolo 3 tys zaplacilismy bo tego tyle bylo a w obecnej ok 500 zl. Do tego dochodza leki po transferze i to tez zależy co bedziesz miala przepisane-moj koszt miesięczny lekow po transferze to bylo ok 3 tys (lutinus, duphaston, estrofem, prolutex i heparyna-to chyba wszystko)

Czyli 16 tys ? Sporo. Liczyłam na 12 :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane mam problem od 4 dni borykam się z zatokami i ogólnym przeziębieniem ale zastanawia mnie jedno rzeczy otoz 30.01 miałam usg byłam po owu u mnie występuje 19 dc ale z M przytualalismy się dość intensywnie do dnia owu mam tydzień do miesiączki ale podbrzusze pobolewa mnie i piecze jak po transferze kilka dni plus piersi mm mega duże i troszkę bolą mnie ja wtedy po transferze ale teraz jest delikatniejszy bol piersi niż wtedy zastanawiam się czy mogłam zaciazyc przy 3% plemników o prawidłowej budowie u M
Kochana, wszystko jest możliwe. Ja zaciążyłam kiedyś dwa miesiace po morfologii 0%. Potwierdzonej MSOME a ani b nie było wcale a c jakiś maleńki %, prawie same D

Do góry