reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To powiem Ci że przy 6 niepowodzeniach- to nie można rzec że byłaś obstawiona lekami... ja po 2 cb zrobiłam podstawe podstawowych badan: ANA1, ANA2, czynnik v-leiden i przeciwciała przeciwłozyskowe. 3 pierwsze wyszły źle więc dr zapisał mi clexane i Encorton. Jeszcze się nie cieszę bo czekam aż minie 12 tydz. Ale beta ładna i serduszko już słyszałam. wg mnie masz problem może w immunologii i dobrze było by go odkryć zanim podjedziesz do kolejnego transferu.
Dlatego tak jak wcześniej pisałam u nas leczą na golasa! Nic nie biorę ake teraz będę brała więcej witamin itd i zrobię dokładne badania

reklama
Kochane moje ;)
Na początku bardzo Wam dziękuję za wszystkie kciuki :tak:
Jestem już w domu. Mamy pobranych 14 komórek ( ale może coś jeszcze z nich odpasc). Plemniki - REWELACJA! :-D ( po zastosowaniu specjalnej odżywki był ruch!! :))
Ale żeby nie było za kolorowo... Transfer odwołany :( endometrium nieprawidłowe i doszło podwyższone ryzyko hiperki :o

Czekamy grzecznie na jutrzejszy telefon z informacją co się dzieje po zapłodnieniu ;-) ;)
Kciuki nadal mile widziane :rofl2:
Kochana super jajcobranie. Teraz trzymany Kciuki za piękne zapladnianie ;) Ja też miałam odwołany transfer przez endometrium. Teraz dostaniesz leki na piękny przyrost Endo i kolejny cykl Twój ;)

Dlatego tak jak wcześniej pisałam u nas leczą na golasa! Nic nie biorę ake teraz będę brała więcej witamin itd i zrobię dokładne badania
A czyli luteine dostajesz... uff.
Kochana to nie mozesz mowic ze Bog Cie opuscil albo cos w ten desen.
Masz praktycznie zerowe leki. Bo tu nie chodzi o witaminy.
Przyczyny moga byc blahe i latwe do usuniecia. Moze wystarczylby Encorton a moze cos na rozrzedzenie krwi i juz.

A na Allegro są tańsze czy maja jakiś różnice?? Czyli hak wezmę wszystko razy 2 to będzie gitara?? Ile ogólnie te leki kosztują??
Tak na allegro tańsze.
Ogólnie zaleca się stosowanie minimum 3 miesiące.

Femibion ok 50 zl
FertiFormuła Oli 70 zł
Link do: Zestawy Ferinea dla kobiet - suplementy diety - Fertinea sklep internetowy - Ferti Pharm Sp. z o.o.
Olej z wiesiołka 25 zł
Link do: olej z wiesiołka kapsułki - Szukaj w Google
ProFertil ok 170 zł
fertilMate 32 szt ok 230 zł ( tylko że mąż je zmieniał co 8 godzin. Więc na miesiąc potrzebujemy 90 szt)
Miesięcznie wychodzi nam ok 900 zł.

Kochana super jajcobranie. Teraz trzymany Kciuki za piękne zapladnianie ;) Ja też miałam odwołany transfer przez endometrium. Teraz dostaniesz leki na piękny przyrost Endo i kolejny cykl Twój ;)
U mnie to nie takie proste ostatnio czekałam 2 cykle na odpowiednie endometrium. Dopiero po scratchingu było git ;)

To czekaj czy ja dobrze rozumiem... podchodzisz na cyklu sztucznym (czyli jakis estrofem przed transferem) i nie dostajesz pozniej zadnej luteiny/progesteronu?
Po transferze mam tylko utrogeston
Tak na allegro tańsze.
Ogólnie zaleca się stosowanie minimum 3 miesiące.

Femibion ok 50 zl
FertiFormuła Oli 70 zł
Link do: Zestawy Ferinea dla kobiet - suplementy diety - Fertinea sklep internetowy - Ferti Pharm Sp. z o.o.
Olej z wiesiołka 25 zł
Link do: olej z wiesiołka kapsułki - Szukaj w Google
ProFertil ok 170 zł
fertilMate 32 szt ok 230 zł ( tylko że mąż je zmieniał co 8 godzin. Więc na miesiąc potrzebujemy 90 szt)
Miesięcznie wychodzi nam ok 900 zł.
kochsna ty jestes

reklama
U Pana profesora Wołczyńskiego. Polecano mi go i wychwalano pod niebiosa
A tu miałam tą iskierkę nadzieji i ją straciłam... A moja bratowa np pół roku po ślubie ciąża. Kocham moją bratanicę i cieszę się ich szczęściem ale to bardzo boli!!! Gdyby nie wsparcie mojego Ukochanego męża załamałabym się
I jestes zadowolona z profesora ? Ja tez mialam u niego swoja pierwsza procedure

Do góry