Justin87
Fanka BB :)
Aha, myślałam, że też weryfikacja bety. tylko o betę mi chodziło.U mnie w klinice sprawdzają estradiol, progesteron ect. Każą to sie stosuje...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aha, myślałam, że też weryfikacja bety. tylko o betę mi chodziło.U mnie w klinice sprawdzają estradiol, progesteron ect. Każą to sie stosuje...
Kochana, po czesci jest tak jak piszesz, twoj organizm widzi material.meza.jako cialo obce i sie chce go pozbyc. Moze to tamta ciaza wywolala.taki stan rzeczy, tego nie wiemy. Ale na to jest lekarstwo - jesli Pasnik zleci ci szczepienia to beda one pullowane czyli z materialu od innych dawcow, ktorzy w tym dniu oddaja krew na szczepionki dla swoich partnerek. To jest popularnie stosowane jesli lct jest dodatni lub jesli nie ma reakcji na szczepionki limfocytami meza wiec looz. Ale wiesz co mi sie w tym wszystkim nie podoba najbardziej? Ze zarowno ja jak i ty i felia ronilysmy prawie w tym samym czasie, chodzi mi o ilosc dpt, z czego ja juz 2 razy. Mysle ze tu moglybysmy poszukac wspolnego mianownika, bo u kazdej z nas to sie dzieje zupelnie podobnie i niezaleznie od tego co robimy - ty sie nie przemeczylas w tym dniu, ja za.pierwszym razem owszem bylam przeziebiona i w dodatku w pracy, na nogach kilka godzin ale teraz praktycznie nic a nic nie robilam, tyle co wstalam, zjadlam sniadanie i polozylam sie na kanapie przed tv,a i lekami bylam naprawde obstawiona z kazdej strony, wy teoretycznie mialyscie ich malo, ale wydaje mi sie ze tu nie chodzi o leki... To mi sie nie podoba... zreszta @annemarie u ciebie tez.chyba to podpbnie bylo - wsio ok a nagle krwotok i nic nie zrobisz. Nie wiadomo czy ten spadek estradiolu byl tego przyczyna czy on byl czyms szczegolnym wywolany...
Oj kochana ile było łez! Ostatnio to ciagle chodziłam ryczałam i sama chyba nawet gadałam z sobą! Ile to człowiek musi przejść to prawda i dalej żyje w niepewnosciDzielna jestes ale jak widać popłaca!
Trochę podobna historia do mojej.. 1procedura (dlugi protokol ) podano jedna blastke w 5dobie i oprócz niej nic nam nie pozostało i ta blastka też z nami nie została ... Musieliśmy zacząć wszystko od nowa więc zmieniliśmy klinikę, poszliśmy krótkim protokolem moje zarodki obumieraly więc szybka reakcja mojej Pani Doktor że podajemy w 3dobie i obecnie jestem w 10tc ❤ oczywiście też nam żadne śnieżynki nie zostały ... nigdy się nie spodziewałam, że nam nic nie zostanie .. bardzo to przeżyłam ale cieszę się, że ten mój dzielny jedynaczek został w brzuszkuCześć dziewczyny. Dołączam się do grupy staraczek. Czerwiec 2017 nieudane IVF (dlugi protokół)- 1 komorka podana w 5 dobie bardzo slabej jakosci i brak mrozaczkow, 22.01.2018 kolejna próba (krótki protokół) podane 2 blastki w 5 dobie (brak mrozaczkow) podobno dobrej jakości, beta w 3dpt 0.4, a w 5 dpt 0.6 kolejne badanie za 5 dni w 10dpt, tracę już nadzieję i odchodzę od zmysłów...starania od przeszło 2 lat - endometrioza po laparo, ale bez uszczerbku jajnika, jajowody drożne, mąż ok. AMH 9.8. Czy jest szansa na wzrost bety, czy te 2 weryfikacje już wykluczają ciaze? Pomocy ;((((
U mnie lct ujemny. Ten test to jakos jest robiony na podstawie przeciwcial czy czegos tam w tym stylu (nie.pamietam juz) ktore kraza w tobie nawet do 50lat po urodzeniu dziecka lub nawet zajsciu w ciaze. To sa przeciwciala czy cos tam (moze nazwe to czasteczki, zeby nie bylo ze rozsiewam falszywe info) nie twojego meza tylko tego dziecka/plodu wlasnie, ale zawierajaceaterial genetyczny rowniez meza... to mi akurat tlumaczyla ta profesorka z krk u ktorej bylam po Pasnikualbo ja jestem glupia albo nie rozumie, jak ten test jest robiony ze wie ze material meza nie akceptuje??? kuzwa, zielona jestem!!! moj sie smieje i mowi ze trzeba sie bzyknac z kims innym i bedzie (to typowe poczucie humoru mojego meza)!!! Dobrze ze synus do niego posobny bo to IUI i moznaby powiedziec ze podmienili [emoji12](zartuje oczywiscie)!!
Ja normalnie pracowalam ale ja pracuje w biurze, w sumie nic nie robie oprocz siedzenia caly dzien na dupie!! jedynie co dochodzi u mnie to lot, u mnie do 2017 byly tylko biochemiczne (jakos 4 bo sie juz pokglubilam), w 2017 roku byly dwie ciaze i obydwie sie konczyly na etapie 5-6 tygodnia tylko u mnie zaczynalo sie od ogromnego krwawienia. Nigdy nie mialam zabiegu.
Ogolnie to kazdy z transferow konczyl sie ciaza tylko pierwszy biochemiczna a dwa nastepne wlasnie krwawieniem. Ten wynik mnie podlamal ale dal nadzieje ze znalezlismy powod, jeszcze zobaczymy co reszta pokaze! Ja sie tylko strasznie boje tego leczenia ale w sumie prawie kazda z Was miala silniejsze leki niz ja, to moze niw potrzebnie panikuje!
Juz nie wiem co z soba zrobic, ogolnie dobiega mnie dol jak stol!!! Czasami sie zastanawiam czy warto ... a rece opadaja.
No to @dzoasia musimy wymyslec co z tym fantem zrobic, u mnie tylko wiedza co z czym jesc jest bardzo okrojona ale czytam coraz wiecej!
A ty mialas badane LCT? Co ci wyszlo? Bo kurde do tego moze jeszcze NK dojsc ... [emoji51]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie lct ujemny. Ten test to jakos jest robiony na podstawie przeciwcial czy czegos tam w tym stylu (nie.pamietam juz) ktore kraza w tobie nawet do 50lat po urodzeniu dziecka lub nawet zajsciu w ciaze. To sa przeciwciala czy cos tam (moze nazwe to czasteczki, zeby nie bylo ze rozsiewam falszywe info) nie twojego meza tylko tego dziecka/plodu wlasnie, ale zawierajaceaterial genetyczny rowniez meza... to mi akurat tlumaczyla ta profesorka z krk u ktorej bylam po Pasniku
Kochana a myslisz, że z sikanca może coś wyjść za ok 2 dni czyli w 7 dpt?Kochana to w 3dpt moglo byc jeszcze pozostaloscia.po ovitrellu, a to z 6dpt... hmmm albo sie cos rozkreca, albo to znak ze maluchy zaczna walke ale moga jej nie wygrac... nie wiem, ciezko to stwierdzic. Ja bym nie czekala tych 5 dni tylko poszlabym za 2'dni powtorzyc badanie chocby na wlasna reke w innym labo