reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny koniecznie zróbcie immunologie, kariotypy robiliście?
Ja dzis po transferze. Mamy czynnik męski pierwsze IVF we wrześniu 2017, z 6 zapłodnionych do 4 doby dotrwał zarodek 12b a komórki w 3 dobie 5,7 komórek. Lekarz wspominał ze powinno byc 6,8. Oczywiście nie wyszło... drugie podjecie 9 kumulusow, 7 dojrzałych, 5 sie zapłodnily i do 5 doby dotrwały blastocysty 3bb i 1bb... nasienie tak słabe i mało ze nawet separacji nie wykonano. Także cieszę, ze cos dotrwało do 5 doby a mój wiek to 29 lat. Trzymajcie kciuki prosze bo chwilowo jestem wyczerpana!

Kciuki zaciśnięte :)

reklama
Wysłałam ci w tamtej wiadomości fotkę!! U nas są dwa wiec może coś się przykleiło i zostało z mamusia!! U nas lekarz prowadząca jak nigdy usiadła na moim łóżku pokazała jak było kiedyś a jak jest pierwszy raz w 5 dobie! W sumie im tez zależy na renomoe szpitala i robią wszystko co w ich mocy żeby to wszystko umocnić!! Nie wiem mówiła jest super ale tak jak czytakam ,ze nawet klasy A nie wrzeraja się czasem ,a B to druga klasa
Jest piękna kreska! Super!!!

Druga krecha jest bardzo wyraźna. Nie ma opcji, że to jakaś pomyłka czy też że jest niska beta.
@Summer88 a dlaczego taka wczesna weryfikacja bety?

U mnie blastka miała oznaczenie AAA. Była tak oznaczona jak była mrożona i po rozmrożeniu też taka pozostała.
Jednak klasa zarodka to nie wszystko, chociaż oczywiście lepiej jak jest wyższej klasy. :)
Moje wcześniejsze nie zostały przy mnie moze dlatego ze były podane w 3 dobie! Ta w 5 była najmocniejsza! Weszłam na nasze forum i wpisałam testy i jak widze to tam serio u niektórych nic nie widac ,a testy pozytywne

Oj ja tez, @dzoasia wyzal sie, napij sie a Ci sie dobrze zrobi. To zajebiscie boli a najgorsze jak sie nie zna powodu, ale wierze ze dasz rade! Ninja jest twarda a nie mietka :) i tego sie trzymajmy, troche zejdzie ale na pewno Ci, mi i kazdej z nas sie kiedys uda :)

A co do powodow to u mnie zalamka od wczoraj, nie chcialam nic pisac bo tak sie zalamalam sytuacja u dzoasi ze nie chcialam bardziej smucic! Ostatnio Wam pisalam ze przyszly wyniki cytokin i mimo ze prawie kazda pozycja odbiega od normy to Pasnik mowil, ze zle nie jest, cokolwiek to znaczy. Ale wczoraj sie dobilam extra, zrobil mi tez test limfocytotoksyczny i wyszedl dodatni, a dokladnie 1.32, gdzie 0.30 jest granica miedzy dodatnim a ujemnym. I teraz nie wiem, z tego co rozumiem to moze to byc przyczyna moich poronien bo moj organizm nie akceptuje materialu meza ... ale jak to mozliwe? w koncu mamy jedno wspolne dziecko, wiem ze sie moze duzo rzeczy zmienic ale dlaczego, jak i kiedy???? Jestem zalamana, nie wiem czy mam sile na to ciezkie leczenie, szczegolnie ze nie mieszkam w Polsce, i troche sie boje tego leczenia. Ogolnie zalamka na maksa!!! A troche sie musialam wyzalic ... nie wiem co myslec!
Kochana, po czesci jest tak jak piszesz, twoj organizm widzi material.meza.jako cialo obce i sie chce go pozbyc. Moze to tamta ciaza wywolala.taki stan rzeczy, tego nie wiemy. Ale na to jest lekarstwo - jesli Pasnik zleci ci szczepienia to beda one pullowane czyli z materialu od innych dawcow, ktorzy w tym dniu oddaja krew na szczepionki dla swoich partnerek. To jest popularnie stosowane jesli lct jest dodatni lub jesli nie ma reakcji na szczepionki limfocytami meza wiec looz. Ale wiesz co mi sie w tym wszystkim nie podoba najbardziej? Ze zarowno ja jak i ty i felia ronilysmy prawie w tym samym czasie, chodzi mi o ilosc dpt, z czego ja juz 2 razy. Mysle ze tu moglybysmy poszukac wspolnego mianownika, bo u kazdej z nas to sie dzieje zupelnie podobnie i niezaleznie od tego co robimy - ty sie nie przemeczylas w tym dniu, ja za.pierwszym razem owszem bylam przeziebiona i w dodatku w pracy, na nogach kilka godzin ale teraz praktycznie nic a nic nie robilam, tyle co wstalam, zjadlam sniadanie i polozylam sie na kanapie przed tv,a i lekami bylam naprawde obstawiona z kazdej strony, wy teoretycznie mialyscie ich malo, ale wydaje mi sie ze tu nie chodzi o leki... To mi sie nie podoba... zreszta @annemarie u ciebie tez.chyba to podpbnie bylo - wsio ok a nagle krwotok i nic nie zrobisz. Nie wiadomo czy ten spadek estradiolu byl tego przyczyna czy on byl czyms szczegolnym wywolany...

Druga krecha jest bardzo wyraźna. Nie ma opcji, że to jakaś pomyłka czy też że jest niska beta.
@Summer88 a dlaczego taka wczesna weryfikacja bety?

U mnie blastka miała oznaczenie AAA. Była tak oznaczona jak była mrożona i po rozmrożeniu też taka pozostała.
Jednak klasa zarodka to nie wszystko, chociaż oczywiście lepiej jak jest wyższej klasy. :)
U mnie w klinice sprawdzają estradiol, progesteron ect. Każą to sie stosuje...

Dobra to uwaga - zaczynam. Na tele5 leci film pt martwi i gnijacy... mowie do mojego: patrz, to o nas!
Twardy reset ponoć dobrze robi. Więc napij się, porzygaj, popłacz, ponarzekaj nam tu trochę (tylko pisz prosto żebyśmy rozumiały; ). Wszystko co choć trochę poprawi Ci humor i przyniesie ulgę.

Wysłałam ci w tamtej wiadomości fotkę!! U nas są dwa wiec może coś się przykleiło i zostało z mamusia!! U nas lekarz prowadząca jak nigdy usiadła na moim łóżku pokazała jak było kiedyś a jak jest pierwszy raz w 5 dobie! W sumie im tez zależy na renomoe szpitala i robią wszystko co w ich mocy żeby to wszystko umocnić!! Nie wiem mówiła jest super ale tak jak czytakam ,ze nawet klasy A nie wrzeraja się czasem ,a B to druga klasa
A jeśli moge zapytać które to Wasze podjscie?

Cześć dziewczyny. Dołączam się do grupy staraczek. Czerwiec 2017 nieudane IVF (dlugi protokół)- 1 komorka podana w 5 dobie bardzo slabej jakosci i brak mrozaczkow, 22.01.2018 kolejna próba (krótki protokół) podane 2 blastki w 5 dobie (brak mrozaczkow) podobno dobrej jakości, beta w 3dpt 0.4, a w 5 dpt 0.6 :( kolejne badanie za 5 dni w 10dpt, tracę już nadzieję i odchodzę od zmysłów...starania od przeszło 2 lat - endometrioza po laparo, ale bez uszczerbku jajnika, jajowody drożne, mąż ok. AMH 9.8. Czy jest szansa na wzrost bety, czy te 2 weryfikacje już wykluczają ciaze? Pomocy ;((((
Kochana to w 3dpt moglo byc jeszcze pozostaloscia.po ovitrellu, a to z 6dpt... hmmm albo sie cos rozkreca, albo to znak ze maluchy zaczna walke ale moga jej nie wygrac... nie wiem, ciezko to stwierdzic. Ja bym nie czekala tych 5 dni tylko poszlabym za 2'dni powtorzyc badanie chocby na wlasna reke w innym labo

reklama
Do góry