reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny koniecznie zróbcie immunologie, kariotypy robiliście?
Ja dzis po transferze. Mamy czynnik męski pierwsze IVF we wrześniu 2017, z 6 zapłodnionych do 4 doby dotrwał zarodek 12b a komórki w 3 dobie 5,7 komórek. Lekarz wspominał ze powinno byc 6,8. Oczywiście nie wyszło... drugie podjecie 9 kumulusow, 7 dojrzałych, 5 sie zapłodnily i do 5 doby dotrwały blastocysty 3bb i 1bb... nasienie tak słabe i mało ze nawet separacji nie wykonano. Także cieszę, ze cos dotrwało do 5 doby a mój wiek to 29 lat. Trzymajcie kciuki prosze bo chwilowo jestem wyczerpana!
Trzymam kciuki za Ciebie i siebie. U nas też czynnik męski. Część komórek zapładnialiśmy nasieniem dawcy i dzisiaj przytuliłam blastkę z nd właśnie.
Będziemy razem robić betę. Kiedy masz zamiar?
Ja się właśnie zastanawiam. ;)

reklama
Trzymam kciuki za Ciebie i siebie. U nas też czynnik męski. Część komórek zapładnialiśmy nasieniem dawcy i dzisiaj przytuliłam blastkę z nd właśnie.
Będziemy razem robić betę. Kiedy masz zamiar?
Ja się właśnie zastanawiam. ;)
Gratuluje! Ja pierwsza weryfikacja we wtorek.... ahhh sa emocje ostanio w 4 dobie nie było moruli a trtaz 2 blastocysty a dzis poznałam dziewczynę 40 lat z 7 zapłodnionych komórek 6 blastocysd!!!

Super gratuluje!!!4 to dobry wynik! A jaka klasa blastocysty? Chociaż słyszałam, ze jak dotrwa do 5 dobry to juz super.
Kochana miałam 5BB jak dobrze pisze bo dali 5B i b! Jakoś tak! Dziś zrobiłam sikacza i jutro zrobię kolejny! Choć powiem ,ze coś mnie na okres ciśnie

Załączniki

• 0D3BD50F-7E8C-44A4-8732-73A58D4FBB6A.jpeg
    0D3BD50F-7E8C-44A4-8732-73A58D4FBB6A.jpeg
    495,8 KB · Wyświetleń: 85
Cześć dziewczyny. Dołączam się do grupy staraczek. Czerwiec 2017 nieudane IVF (dlugi protokół)- 1 komorka podana w 5 dobie bardzo slabej jakosci i brak mrozaczkow, 22.01.2018 kolejna próba (krótki protokół) podane 2 blastki w 5 dobie (brak mrozaczkow) podobno dobrej jakości, beta w 3dpt 0.4, a w 5 dpt 0.6 :( kolejne badanie za 5 dni w 10dpt, tracę już nadzieję i odchodzę od zmysłów...starania od przeszło 2 lat - endometrioza po laparo, ale bez uszczerbku jajnika, jajowody drożne, mąż ok. AMH 9.8. Czy jest szansa na wzrost bety, czy te 2 weryfikacje już wykluczają ciaze? Pomocy ;((((
Nie załamuj sie czekaj spokojnie na wynik. Tak jest dalej szansa. Często przy wysokim amh potrzeba wiecej prób.

Kochana miałam 5BB jak dobrze pisze bo dali 5B i b! Jakoś tak! Dziś zrobiłam sikacza i jutro zrobię kolejny! Choć powiem ,ze coś mnie na okres ciśnie
To jest super blastocysta serio mi dzis na 3bb mówili ze powinna byc ciąża... ale te moje komórki rożnie raz sie zapłodnia wszystkie a dzieła słabo a raz zapłodnia 3 a dzieła super. Do tego taniec z plemnikiem rożnie bywa 5bb mega! A cos pokazał sikany? To chyba embriolog zadowolony?

To jest super blastocysta serio mi dzis na 3bb mówili ze powinna byc ciąża... ale te moje komórki rożnie raz sie zapłodnia wszystkie a dzieła słabo a raz zapłodnia 3 a dzieła super. Do tego taniec z plemnikiem rożnie bywa 5bb mega! A cos pokazał sikany? To chyba embriolog zadowolony?
Wysłałam ci w tamtej wiadomości fotkę!! U nas są dwa wiec może coś się przykleiło i zostało z mamusia!! U nas lekarz prowadząca jak nigdy usiadła na moim łóżku pokazała jak było kiedyś a jak jest pierwszy raz w 5 dobie! W sumie im tez zależy na renomoe szpitala i robią wszystko co w ich mocy żeby to wszystko umocnić!! Nie wiem mówiła jest super ale tak jak czytakam ,ze nawet klasy A nie wrzeraja się czasem ,a B to druga klasa

Nie nie byłam! Ja chyba jestem mocno przewrażliwiona!to ta twoja blada krecha świadczyła ze było pozytywnie?!!
Ciemna to ona będzie w 9 tyg:) u mnie przy becie w tysiacach kreska była slaba, ostatni raz zrobiłam w 7 tyg i nadal nie była taka jak kontrolna, testy są skuteczne w 99%, myśl pozytywnie teraz tylko kontrola bety i jej przyrostu:)

reklama
Druga krecha jest bardzo wyraźna. Nie ma opcji, że to jakaś pomyłka czy też że jest niska beta.
@Summer88 a dlaczego taka wczesna weryfikacja bety?

U mnie blastka miała oznaczenie AAA. Była tak oznaczona jak była mrożona i po rozmrożeniu też taka pozostała.
Jednak klasa zarodka to nie wszystko, chociaż oczywiście lepiej jak jest wyższej klasy. :)

Do góry