reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Teraz jestem w pracy jak wrócę to wrzucę tylko zastanawiam się czy po fr coś zrozumiecie! W pl doktor powiedział ze wszystko zrobione
Jak bedzie jakas trudna nazwa to nam przetlumacz :)
Niejednemu lekarzowi wystarcza tylko kilka bafan. Mojemu tez. A na wlasna reke na dodatkowe bafania ktore dopiero cos wiecej powiedzialy wydalam jeszcze ok 3 tys zl. I dopiero z nich wychodzilo gdzie jest problem.

No wlasnie te badania zlecila mi P. Dr z kliniki w Katowicach i z tymi wynikami mam jechac do Pasnika wlasnie. Nawet jeszcze sie nie umawialam bo nie umialam znalezc gdzie zrobic to allo-mlr. Mialam 5 inseminacji i jeden transfer z dawca i za kazdym razem beta ponizej 1, wiec do zagniezdzenia w ogole nie dochodzilo, w zwiazku z tym na pewno w ciazy nie bylam. Chyba nie bede tego robic tylko zobacze co powie Pasnik na te badania ktore bede miala, jak zleci to allo-mlr to wtedy zrobie. Dziekuje bardzo za pomoc :-) :)

Myślę że to dobry pomysł. A badania które zleci Paśnik będziesz mogła zrobić u niego na miejscu. Kiedy masz wizytę?
I czy robiłaś kariotypy u siebie?

Dziewczyny wiem,ze może mecze was swoimi pytaniami ale jak nie wy to kto! Wiem ,ze każdy jest innym przypadkiem! Ale tak z ciekawości chciałabym się dowiedzieć ilu z wam tutaj udało się z ciąża gdy stwierdzono u męża bardzo beznadziejny przypadek( Np. gdy plemniki męża poruszają się bardzo,ale to bardzo wolno)! ??? Są takie przypadki??
I nas jedynym problemem było słabe nasienie męża ( morfologia i ruchliwosc). Udało się za pierwszym razem =D

Jak bedzie jakas trudna nazwa to nam przetlumacz :)
Niejednemu lekarzowi wystarcza tylko kilka bafan. Mojemu tez. A na wlasna reke na dodatkowe bafania ktore dopiero cos wiecej powiedzialy wydalam jeszcze ok 3 tys zl. I dopiero z nich wychodzilo gdzie jest problem.
O matko aż mnie głowa boli!! W sumie może i mnie badają a ja przecież nie czaje francuskiej medycyny na tyle żeby zrozumieć! Może rzeczywiście macie racje,może to ze wybrałam się do Polski i usłyszałam to co chciałam usłyszeć nie wystarczy!

Ja ju

dziewczyny jestem juz po 5 transferze! Teraz czekam poniedziałku bo beta ,a transfer był w sobotę! 2zarodki -5 dniowe ! Lekarz mówi ze u mnie książkowe u mojego ze tylko invitro czyli jest chyba w miarę! Biorę kwas i witaminy uffff nie wiem ci dalej robic jak już teraz nie wyjdzie! W tym ostatnim transferze mam nadzieje gdyż lekarz wstrzymał do 5 doby i mówił ze są bardzo dobre! Hmmm ale ich gadanie.... ciagle takie same

A mąż robił genetykę? Invitro zleca się w ostateczności a nie jak wyniki są w miarę.
Jakie ma te parametry Twój mąż? Ilość, ruchliwość, morfologia, fragmentacja, wiązanie z hialuronem?

O matko aż mnie głowa boli!! W sumie może i mnie badają a ja przecież nie czaje francuskiej medycyny na tyle żeby zrozumieć! Może rzeczywiście macie racje,może to ze wybrałam się do Polski i usłyszałam to co chciałam usłyszeć nie wystarczy!
Kochana teraz na razie.niczego nie zmienisz. Nie nakrecaj sie jeszcze. Poczekaj do bety. Jak bedzie dobrze, to nerwy niepotrzebne. A jak bedzie klapa to dopiero bedziemy wspolnie cos dzialac. Moze przemyslisz kolejna procedure w pl, dziewczyny lataja tu z uk, ze szwajcarii, z uk do czech itp. Kwestia organizacji. Ale na razie o tym nie mysl :)

reklama
Do góry