reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje za odpowiedz... :)A wiesz moze czy w kazdy dzien to pobieraja i w jakich godzinach bo nie moge sie tam dodzwonic.. Co ma w ogole wynikac z tego badania ?
Cos mi sie kojarzy ze nie we wszystkie dni ale chyba od wt do pt raczej tak. Pobieraja chyba od 7.30 czy jakos tak, z tym ze z tego co mi wiadomo warto byc tam wczesniej bo kolejki masakryczne ponoc i lepiej zeby jedno stalo w kolejce do kasy a drugie pod punktem pobran gdzies na dole. Ja osobiscie tam jeszcze nie bylam ale na innym watku mi tak dziewczyny tlumaczyly. No i na to badanie konecznie z mezem musisz byc. Allo mlr to takie przeciwciala blokujace, ktore trorza "parasol" ochronny nad zarodkiem, zeby twoj uklad immuno nie bral go za intruza. Jesli wynik bedzie ponad 40-42% to ok. Jak mniejszy to zle.

reklama
Ale cuda :* :*
Kochana wycaluj te swoje 2 szkraby od forumowych cioc. Niech dalej zdrowo rosna :)
Oj wycaluje wycaluje. Co jakiś czas wchodzę i patrzę co u Was. Ostatnio gdzieś dostrzegłam że zaczelas kolejna próbę. Trzymam kciuki razem z Oliwka i Filipem niech tym razem szczęście dopadnie i Ciebie [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziwne bo z kolei u mnie sie zdziwil doktorek ze robilam progesteron 6dpt - wg niego to za wczesnie. Ale jak mu powiedzialam ze przerazona zaczelam brac prolutex (bo wyszedl 5.88) i ze 12dpt progesteron mialam 12,4 to powiedzial, ze ok, zebym brala dalej. A kuzwa jakbym sobie tak zyla w niewiedzy to bym znowu uslyszala ze ten krwotok to moze od niskiego progesteronu (tak uslyszalam we wrzesniu). Moim zdaniem kontrolowac to trzeba czy im sie podoba czy nie i jak cos nas niepokoi to dzwonic pytac i zawracac tylek, bo tu chodzi o nasze dzieci a oni tego za darmo nie robia, zeby sie krzywo patrzyli jak robimy jakies badania na wlasna reke. Tsh tez mial u mnie wklepany wynik z czerwca 1.9 i niby ok a tu zonk jak zbadalam dla siebie to wyszlo 3,39 i bez gadania przepisal euthyrox.
Hej a jaka dawke eutyroxu bierzesz prz tsh 3.4?

Dziewczyny co do bólu to moja koleżanka w naturalnej ciąży czuła "ból okresowy" to 3 miesiąca ciąży. Wszystko było ok. Do lekarza w ogóle poszła bo okresu nie miała, a czuła, że już ją boli jakiś czas. Lekarka robi usg, a tam pęcherzyk.

Badanie subpopulacji limfocytow(NK cholery;) do nich naleza)
Biopsja wcale nie jest glupia,tez to mialam i badane przy okazji populacje bakterii zagrazajacych enbrionowi. Masz taka opcje to zrob,bedziesz mogla przynajmniej TO od:)haczyc

dziekuje slicznie za odpowiedz, no wlasnie mi powiedzial ze to jedyna opcja i byl bardzo zdziwiony ze to mozna z krwi zrobic. Napisze jeszcze do Pasnika bo on mi to zlecil!

A tak a propos to wczoraj panikowalam z wynikami a dzis Pasnik napisal ze pomimo ze wszystko odchodzi od podanych norm to zle nie jest :) I czekamy na dalsze badania, a wiec nadal nic nie wiem !!! @dzoasia, to moze Ciebie zainteresuje bo czytalas wczoraj moje wyniki!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z racji tego ze to moje pierwsze "problemy" z tarczyca i nie sa jakies ogromne to na razie mam dawke 75 i mam brac pol tabletki, czyli 37,5 :)
No ja bralam pol tab 25 przez rok i jak sie okazalo w pon....tez sama robiłam to badanie.....podkskoczyla do 3.8 a nie moge sie dostac do endokrynologa i sama jak narazie podwyzszylam dawke do 25 ale mysle zeby brac półtorej tabletki....to bedxue 37.5 :-p
Od jutra tak zrobie i za jakieś dwa tyg zbadam i zobacze czy cos sie poprawiło...
Dziękuję za odpowiedź :blink:
A jak Twoja beta? Dzw?

Cos mi sie kojarzy ze nie we wszystkie dni ale chyba od wt do pt raczej tak. Pobieraja chyba od 7.30 czy jakos tak, z tym ze z tego co mi wiadomo warto byc tam wczesniej bo kolejki masakryczne ponoc i lepiej zeby jedno stalo w kolejce do kasy a drugie pod punktem pobran gdzies na dole. Ja osobiscie tam jeszcze nie bylam ale na innym watku mi tak dziewczyny tlumaczyly. No i na to badanie konecznie z mezem musisz byc. Allo mlr to takie przeciwciala blokujace, ktore trorza "parasol" ochronny nad zarodkiem, zeby twoj uklad immuno nie bral go za intruza. Jesli wynik bedzie ponad 40-42% to ok. Jak mniejszy to zle.

Chyba że nigdy nie byłaś w ciąży, wtedy nawet 0% nie jest wynikiem nieprawidłowym.

reklama
Oj wycaluje wycaluje. Co jakiś czas wchodzę i patrzę co u Was. Ostatnio gdzieś dostrzegłam że zaczelas kolejna próbę. Trzymam kciuki razem z Oliwka i Filipem niech tym razem szczęście dopadnie i Ciebie [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak dobrze zauwazylas jestem na poczatku dlugiego protokolu w okloicach walentynek bede miala punkcje :)
Dziekuje za kciuki:*

Do góry