filiżanka z porcelany
Fanka BB :)
@Basia.w ja w tym transferze dostanę dwa zarodki. I jeśli będą bliźniaki to super. Np rodzice mojego M są tak mega mega wierzący, że nawet nie zaryzykowaliśmy powiedzenia im. Ale np po stymulacjach owulacji też często są bliźniaki dwujajowe. Więc teściów przygotowaliśmy na ewentualność bliźniaków właśnie tekstem, że po hormonach które biorę (bo wiedzą, że mamy jakieś tam problemy) czasem się zdarzają bliźniaki.
To dzieciom do książeczek wpisują, że są z IVF?? A co to kurde za różnica?! A naturalnie poczętym wpisują czy ich poczęli na kanapie czy w łóżku? Co za bezsens... Rozumiem, że ma to znaczenie przy ciąży i wpisywaniu w kartę ciąży. Ale w książeczkę zdrowia? Zwariowałam.
w zeszłym roku była afera tego typu i szpital nie powinien tego wpisywać:
Podawanie więc takiej informacji do wglądu wielu osób postronnych, w postaci wpisu do książeczki, jest dziś niezgodne z wytycznymi z Ministerstwa Zdrowia. ”Dane, które zawiera książeczka, nie przewidują wskazywania sposobu poczęcia – mówi „Wyborczej” Milena Kruszewska, rzeczniczka Ministerstwa Zdrowia.- Szpitale, które wpisują taką informację, robią to z własnej inicjatywy. Wytycznych, by oznaczać dzieci z in vitro, szpitale z góry nie nie otrzymały”