reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja myślę kochana ze nie warto juz wracać do tego co było trzeba dbać o to co jest ;) czasu nie cofniesz ja wierzę ze ten babelek zostanie z Tobą na całe 9 miesięcy a potem da Ci w kosc hehe ;) myślę że lekarz wie co mówi i napewno zarodeczek tam się tworzy ;)
Dlatego jak nie zadzwonia z wynikiem to sie nie bede przejmowac za bardzo :)

@Oczekiwanie2017 skąd ta pewnosc? jak dalej to wszystko wygląda? :) kiedy jakie wizyty?

Mam pewność ze mam jednego Maluszka bo jestem już 12t4dc :).
U mnie na wizycie 16dpt było widać pecherzyk w macicy i tak jakby coś w środku a 28dpt serduszko.
Zrób jeszcze będę za dwa dni i ewentualnie za 4 dni i potem już nie rób,żeby niepotrzebnie się nie denerwować. Powyżej pewnych wartości beta nie wzrasta już tak szybko i sprawdzając np.w internetowych kalkulatorach można zawału dostać ;).

U mnie lekarz liczy ciaze od 1 dnia ostatniej @. W dalszym etapie wiek ciąży ocenia się bardziej na podstawie obrazu USG.

oki :) widzę że dla mnie to magia...
ale jesli dobrze Ciebie rozumiem to początek mojego ostatniego cyklu to 23.12( Czerwone święta haha:)) i od tego dnia mineło do dziś 30 dni... a tak jak chcą liczyć lekarze to dziś 11dpt + 3 + 14 to 28... nie wiem które dobre... dobrze liczę?:)
Ta beta ro raczej na ten pierwszy sposob wskazuje hihi ;) czyli jak 30 to masz 4+2 czyli poczatek piatego tygodnia

DZIĘKUJĘ dziewczyny :) bardzo za zaciśnięte kciuki :) w srode mam robić powtórkę bety....
mam kilka pytań ale nie wiem czy to nie za wcześnie... można ustalić już tydzień ciąży? transfer 10.01 ostatni okres 23.12; dziewczyny w ciązy - jesteście na elce ciążowej już? lekarz chciał żebym zrobuła betę czy warto robić coś wieęcej? kiedy będzie cokolwiek widać? np. serduszko? pecherzyk?

Ilość dni od transferu+wiek zarodka+14=wiek ciąży.
L4 ciążowe dostałam po pierwszym usg.
Za tydzień na usg powinien być pęcherzyk.
Za 2 tygodnie już serduszko :)
Razem z betą możesz sobie też zbadać progesteron :)

Szczerze mowiac to sie boje... a jak sie okaze ze spadla to sie bede przejmowac. Przeciez moglo tak byc... teraz to juz musztarda po obiedzie, czasu nie cofne ale mam nieodparte wrazenie, ze we wrzesniu moglo sie to inaczej skonczyc... bo jak mogla beta spasc o polowe jak w macicy byly nadal 2 pecherzyki (wtedy na tej wiz u mojej gin sie okazalo ze jeden byl obumarly a jeden jeszcze ladny, zywy)? Moim zdaniem jeden musial sie podzielic i przy krwawieniu go wymylo, dlatego beta spadla. A drugi jeszcze mogl zyc, tylko niepotrzebnie odstawilam leki... czasu nie cofne ale juz nigdy nie pojade na usg przy takim krwawieniu, dlatego tez wczoraj nigdzie nie jechalam. Jesli ta beta spadla to nawet nie chce o tym wiedziec, chce wierzyc, ze ten babel co jest ze mna jest zywy i wyrosnie na pieknego bobasa. Zreszta w tym pecherzyku cos tam jakby widac - taki pierscioneczek o ktorym nieraz piszecie (pecherzyk zoltkowy?), dr to nazwal jakimis tworzacymi sie strukturami :)

Gdyby babcia miała wąsa...
Nie gdybaj tyle, ciąża to tak złożony proces że nigdy nie dojdziesz do tego co wtedy zawiodło. Prawdopodobnie wiele czynników nałożyło się naraz i nic nie mogłaś na to poradzić.
Myśl o tym co teraz, odpoczywaj, nie stresuj się i wierz w kropka :)

reklama
Do góry