Suuuper wynik chyba bliźniakiDziewczyny odebrałam wyniki bety - 625.3 mlu/ml. Czy jest Ok? To 11 dpt
Gratuluję!!@
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Suuuper wynik chyba bliźniakiDziewczyny odebrałam wyniki bety - 625.3 mlu/ml. Czy jest Ok? To 11 dpt
Szczerze mowiac to sie boje... a jak sie okaze ze spadla to sie bede przejmowac. Przeciez moglo tak byc... teraz to juz musztarda po obiedzie, czasu nie cofne ale mam nieodparte wrazenie, ze we wrzesniu moglo sie to inaczej skonczyc... bo jak mogla beta spasc o polowe jak w macicy byly nadal 2 pecherzyki (wtedy na tej wiz u mojej gin sie okazalo ze jeden byl obumarly a jeden jeszcze ladny, zywy)? Moim zdaniem jeden musial sie podzielic i przy krwawieniu go wymylo, dlatego beta spadla. A drugi jeszcze mogl zyc, tylko niepotrzebnie odstawilam leki... czasu nie cofne ale juz nigdy nie pojade na usg przy takim krwawieniu, dlatego tez wczoraj nigdzie nie jechalam. Jesli ta beta spadla to nawet nie chce o tym wiedziec, chce wierzyc, ze ten babel co jest ze mna jest zywy i wyrosnie na pieknego bobasa. Zreszta w tym pecherzyku cos tam jakby widac - taki pierscioneczek o ktorym nieraz piszecie (pecherzyk zoltkowy?), dr to nazwal jakimis tworzacymi sie strukturamiTo dzwon Ty powiedz że my tu czekamy na ta betę; )
Dziewczyny odebrałam wyniki bety - 625.3 mlu/ml. Czy jest Ok? To 11 dpt
bliżniaki? o matko serio może tak być? 1 zarodek był co prawda podany ale może....
Tygodnie liczysz od ostatnuego okresu. W 20dpt widziałam pecherzyk z zarodkiem w 34dpt serduszko mówue o blastce.DZIĘKUJĘ dziewczyny bardzo za zaciśnięte kciuki w srode mam robić powtórkę bety....
mam kilka pytań ale nie wiem czy to nie za wcześnie... można ustalić już tydzień ciąży? transfer 10.01 ostatni okres 23.12; dziewczyny w ciązy - jesteście na elce ciążowej już? lekarz chciał żebym zrobuła betę czy warto robić coś wieęcej? kiedy będzie cokolwiek widać? np. serduszko? pecherzyk?
bliżniaki? o matko serio może tak być? 1 zarodek był co prawda podany ale może....
Ja myślę kochana ze nie warto juz wracać do tego co było trzeba dbać o to co jest czasu nie cofniesz ja wierzę ze ten babelek zostanie z Tobą na całe 9 miesięcy a potem da Ci w kosc hehe myślę że lekarz wie co mówi i napewno zarodeczek tam się tworzySzczerze mowiac to sie boje... a jak sie okaze ze spadla to sie bede przejmowac. Przeciez moglo tak byc... teraz to juz musztarda po obiedzie, czasu nie cofne ale mam nieodparte wrazenie, ze we wrzesniu moglo sie to inaczej skonczyc... bo jak mogla beta spasc o polowe jak w macicy byly nadal 2 pecherzyki (wtedy na tej wiz u mojej gin sie okazalo ze jeden byl obumarly a jeden jeszcze ladny, zywy)? Moim zdaniem jeden musial sie podzielic i przy krwawieniu go wymylo, dlatego beta spadla. A drugi jeszcze mogl zyc, tylko niepotrzebnie odstawilam leki... czasu nie cofne ale juz nigdy nie pojade na usg przy takim krwawieniu, dlatego tez wczoraj nigdzie nie jechalam. Jesli ta beta spadla to nawet nie chce o tym wiedziec, chce wierzyc, ze ten babel co jest ze mna jest zywy i wyrosnie na pieknego bobasa. Zreszta w tym pecherzyku cos tam jakby widac - taki pierscioneczek o ktorym nieraz piszecie (pecherzyk zoltkowy?), dr to nazwal jakimis tworzacymi sie strukturami
Kochana, na blizniaki zawsze jest 5% szans ale raczej ta beta na to nie wskazuje (mialas blastke?) Pecherzyk ciazowy widac przy becie ok 1000, u niektorych ciut wczesniej, u niektorych ciut pozniej, ale to wg mnie jest kwestia nawet kilku godzin i to sie mozr zmienic serduszko ponoc zaczyna bic przy becie ok 10tys, ale tez pewnie zalezy od przypadku. Jesli chcesz to w srode oprocz bety oznacz progesteron, tak dla spokoju swietego.DZIĘKUJĘ dziewczyny bardzo za zaciśnięte kciuki w srode mam robić powtórkę bety....
mam kilka pytań ale nie wiem czy to nie za wcześnie... można ustalić już tydzień ciąży? transfer 10.01 ostatni okres 23.12; dziewczyny w ciązy - jesteście na elce ciążowej już? lekarz chciał żebym zrobuła betę czy warto robić coś wieęcej? kiedy będzie cokolwiek widać? np. serduszko? pecherzyk?
Liczysz od poczatku cyklu. Na poczatku ciazy niektorzy lekarze kaza liczyc ile dni po transferze + wiek zarodka + 14 (mniej wiecej data owu przy srednim 18dniowym cyklu). Potem raczej z usg sie liczyod końca okresu? jesli okres zakończył się 27.12 (brałam leki już od 2 dnia okresu) to 3tydzień i 5 dni? już nie wiem czy dobrze rozumiem...
Dziewczyny odebrałam wyniki bety - 625.3 mlu/ml. Czy jest Ok? To 11 dpt