chlopkers
Fanka BB :)
Dobrze zeby Cie przyjal i sprawdzil. Podejrzewam ze macie emocjonalny sajgon przez to czekanie [emoji20]Bede dzwonic do kliniki i zapytam czy dr mnie przyjmie dzis, przy okazji poprosze o bete... na razie tylko czekanie zostalo.
A Ty dzis idziesz na ta bete?
Ja dzis mam dopiero 7dpt. A ze zarodek byl 3dniowy to pojde na bete dopiero w czwartek [emoji18] mam tylko myslawe czy powtorzyc juz teraz wit B, wit D, kwas foliowy i homocysteine. Czy dopiero jesli by beta byla pozytywna. Te badania sa drogie, a tez nie chce zapeszac i sie za bardzo pospieszyc. Mam problem (i rozbieznosci w opiniach) na temat suplementacji przy mthfr w ewentualnej ciazy. Moja dietetyczka twierdzi zeby brac dobrej jakosci kompleks np thorne prenatal (tam sa wszystkie witaminy B zmetylowane) plus specj. omega 3 z alg (bezpieczniejsze dla kobiet w ciazy niz omega z rybek) no i wit D, z kolei lekarz w klinice mowil zeby odstawic jakiekolwiek omegi, nie brac zmetylowanych kompleksow wit B bo maja za wysokie dawki i tylko foliany uzupelniac..
Wlasnie Asia, Ty tez masz ta mutacje. Jaka masz (tylko A, C czy obydwie) i w jakiej formie (homo czy hetero)? Jak sie suplementujesz? Moze tu tkwi problem? Co ile sprawdzasz sobie homocysteine?
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom