reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jakie to wszystko popieprzone...
A próbowałaś z nim rozmawiac na ten temat? Chyba, że urwał się biedak z choinki bo po takiej walce nagle sobie przypomniał, że musi się wyszaleć zanim zostanie ojcem? Boże co z tymi facetami :(

Otoz to ;)urywaja sie z choinki!
Moj zacxal pic po usg serca 33 dpt , chyba stres potem mi mowil ze to ostatki robi ... chyba kszdy facet musi odskoczyc od tego ... kazalam mu usiasc popatrzec w oczy I mowic co grane

Po tej gadce znow normalny czlowiek wrocil
Potem wyszedl pare razy w ciagu ciazy ale pytal
Po porodzie tylko ojciec i maz i tak do teraz.
Oni chyba robia ostatki sobie nirwiem jak tlumacxyc to..oczywiscie zdrada to co innego .. dla mnie to koniec zwiazku

Dzoasiu trzymam[emoji173]️[emoji110]!!

reklama
Jesli masz endometrioze to wskazane jest wywolanie menopauzy. Kazde krwawienie okresowe powoduje, ze endomenda wraca. Ja bylam na decapeptylu przez 3 misiace ( wywolal szyuczna menopauze wlasnie), zaraz po nim podeszlam do ivf i udalo sie za pierwszym razem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Duzo zależy gdzie się leczysz, różni lekarze mają różne preferencje, niektórzy proponują laparo i naturalne starania, laparo i ivf lub od razu ivf. Niektórzy nie włączają leczenia farmakologicznego. Te zrosty nie muszą byc tylko od endometriozy. Ktory stopień u Ciebie @Angelad oceniono podczas laparo?

Ostatnia edycja:
Dziękuję...wierze w to z całego serca...
A kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?
I jaki byl u Was problem?
U mnie były dwie ciąże pozamaciczne, pęknięte i rozlane - raz w prawym jajowodzie - jajowód był szyty i jest do niczego, drugi raz w lewym jajowodzie - niestety nie udalo sie uratowac ani jajowodu ani jajnika. Zostało tylko in vitro.
Prowadzącym jest prof. Pawelczyk.
Pierwszy raz podchodziłam w lutym 2017 był to transfer udany - ale niestety w 13 tyg przestało bić serduszko. No i kolejny raz podeszłam 9.12 i też sie udało. Cieszę sie bardzo - ale też chyba nie musze pisac jak bardzo drżę o każdy dzień tej ciąży i proszę Boga żeby tym razem sie wszystko dobrze skończyło...

Dziewczyny takie pytanie, czy po transferze robilyscie jakies inne wyniki z krwi oprocz bety? Zeby sprawdzic czy jet ciaz a jak tak to czy przebiega prawidlowo? W necie znalazlam info ze sprawdza sie jeszcze poziom progesteronu i estradiolu

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Progesteron mozesz sobie zrobic ale najlepiej zeby to bylo przed zazyciem lekow :)

Progesteron mozesz sobie zrobic ale najlepiej zeby to bylo przed zazyciem lekow :)
Dzieki Asia[emoji11]
Jak sie czujesz? Ja juz wstalaam bo M robi mi zastrzyk przed praca, uzupelnialam dokladnie zaleglosci z wcz z forum, dopiero teraz skumalam jaki dramat i tona stresu u Ciebie [emoji20] Kochana mysle caly czas o Tobie [emoji11] Tak bardzo bym chciala zeby to mimo wsz bylo cos niegroznego.. wspolczuje Wam nerwow [emoji20]

Właśnie genetyki jeszcze nie ruszaliśmy, bo przed pierwszą procedurą dr stwierdził, że nie trzeba. Zresztą też dziwne się wydaje, że wszystkie 5 zarodków mogłoby być aż tak popaprane genetycznie że na tak wczesnym etapie se wzięły i się poroniły. Sama nie wiem co badać, w którym kierunku iść.
Póki co mam tego jednego mrozaka jeszcze i pewnie w międzyczasie zrobimy te kariotypy, ale nawet jeśli wyjdą ok to kolejną procedurę rozważę z badaniem zarodków.
Do leków chyba nie moge się przyczepić bo miałam teraz dosłownie wszystko, i steryd i heparyne i accofil i ten nieszczęsny wlew. Kilku niezależnych lekarzy mówi, że te wlewy na pewno nie są przyczyną poronień więc tu też nie mogę tego podejrzewać. Wiem tylko, że u mnie nie działają, więc więcej kasy na to nie będę wydawać :/ Jestem w czarnej dupie i tyle
Ja tak miałam przy naturalnych staraniach. 4 poronienia a reszta niby w porządku. Na Twoim miejscu faktycznie pomyslalabym o zmianie kliniki. Ten zarodek tez możesz przenieść do banku przy innej klinice i transferu dokonać tam. Osobiście polecam pgs. To droga przyjemność ale wiesz przynajmniej co dzieje się z zarodkami.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Dzieki Asia[emoji11]
Jak sie czujesz? Ja juz wstalaam bo M robi mi zastrzyk przed praca, uzupelnialam dokladnie zaleglosci z wcz z forum, dopiero teraz skumalam jaki dramat i tona stresu u Ciebie [emoji20] Kochana mysle caly czas o Tobie [emoji11] Tak bardzo bym chciala zeby to mimo wsz bylo cos niegroznego.. wspolczuje Wam nerwow [emoji20]

Hej, juz czuje sie ok, nic nie boli, krwawienie ustalo, tylko cos tam poplamiam. Nie wiem tylko co dzieje sie tam w srodku... :(

reklama
Do góry