reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Napewno wplyw ma tez fakt ze masz tylko jedna mutacje i to w hetero [emoji18] dobrze ze wiesz jaka suplementacja Ci sluzy i takiej trzeba sie trzymac [emoji4] ja bede dalej szukac swojego suplementacyjnego szczescia [emoji6] jesli oczywiscie uda sie zajsc w ta upragniona ciaze [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam C hetero.
Co do suplementacji to jak tylko się dowiedziałam że mam tą mutację to zrobiłam homocysteinę (wyszła coś ponad 11). Więc przerzuciłam się na metylowany kwas foliowy i metylowane wit. B (z Solgara - tylko, że tam dawki to chyba 50000% dziennej normy). Homocysteina spadła, ale za to mam za wysoki poziom wit. B6 co też nie jest dobre...
Więc w porozumieniu z panią endokryn-ginekolog (nie z kliniki) i z własnego rozsądku na razie odstawiłam metylowane wit. B - powiedziała, że tuż tuż przed transferem mam brać jakiś kompleks B metyli, ale teraz z nimi zastopować. Więc biorę co drugi dzień: Evital Pregnal (tam kwas foliowy jest tylko metylowany, a nie tak jak w większości mieszany z syntetykiem pół na pół, są też wit. B ale syntetyczne, więc się tak nie wchłaniają jak metyle), a co drugi dzień biorę po prostu folian 400 i jod 200 i do tego z Fertinei takie coś na implantację zarodka (czyli po prostu DHA, Wit. D i wit. E)

reklama
Hej dziewczyny wróciłam z nocki padam na twarz czekam tylko na M i ide sie kapac i spać bo jutro mam na rano więc nie wiem czy zdążę się wyspać jajnik boli takie pieczenie cała noc czułam jak by ktoś mi wodę wylał gorącą Ale teraz nawet w miarę czuje go Ale nie jest tak źle wytrwalam te nocki i powiem wam że nawet wesoło było ;) @dżoasia kochana trzymam kciuki aby z malenstwem było wszystko dobrze i beta była duża i juz bez krwawienia

Na mrozaku raczej nie, bo to by oznaczalo ze trzeba go rozmrozic, pobrac.material i znow zamrozic a to juz wg mnie jest malo bezpieczne. Wysylanie materialu do badania i jednoczesnie podanie zarodka, zeby go nie mrozic drugi raz tez nie ma sensu... No i to badanie jest cholernie drogie wiec nie oplaca sie tylko jednego badac :(
Masz rację jest cholernie drogie to prawie jeszcze raz koszt całego podejścia...też o tym myślę że względu na mój wiek...

Ja też mam C hetero.
Co do suplementacji to jak tylko się dowiedziałam że mam tą mutację to zrobiłam homocysteinę (wyszła coś ponad 11). Więc przerzuciłam się na metylowany kwas foliowy i metylowane wit. B (z Solgara - tylko, że tam dawki to chyba 50000% dziennej normy). Homocysteina spadła, ale za to mam za wysoki poziom wit. B6 co też nie jest dobre...
Więc w porozumieniu z panią endokryn-ginekolog (nie z kliniki) i z własnego rozsądku na razie odstawiłam metylowane wit. B - powiedziała, że tuż tuż przed transferem mam brać jakiś kompleks B metyli, ale teraz z nimi zastopować. Więc biorę co drugi dzień: Evital Pregnal (tam kwas foliowy jest tylko metylowany, a nie tak jak w większości mieszany z syntetykiem pół na pół, są też wit. B ale syntetyczne, więc się tak nie wchłaniają jak metyle), a co drugi dzień biorę po prostu folian 400 i jod 200 i do tego z Fertinei takie coś na implantację zarodka (czyli po prostu DHA, Wit. D i wit. E)
Kurciu a gdzie robilas poziom B6? W moim pkcie poboru Diagnostyki powiedzieli ze nie maja tego w pakiecie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia ja słyszałam, że wysoka prolaktyna utrudnia implantację zarodka. Problemy z owulacją również wywołuje. Ale na Twoim miejscu, jeśli się teraz nie uda (ale cholera jasna liczę, że się uda!!! i czekam z drżeniem serca na wiadomości) to poprosiłabym chyba o dostinex 1/4 tabl na tydzień (dawka niemal homeopatyczna, a mi skutecznie zbiła prolaktynę do normalnego poziomu). Albo powtórzyć prolaktynę, bo ona taka wrażliwa, że stres, wysiłek, niewyspanie - wszystko ją podbija. Albo zrobić prolaktynę z obciążeniem. Wtedy jeszcze więcej będzie wiadomo.

Justin ja teraz prolaktyny nie badalam ale przed sierpniowym transferem mialam ponad 40 przy normie do 25(?) i ciaza byla. Prolaktyna ponoc utrudnia prawidlowy wzrost i pekanie pecherzykow. Jak chodzi o tsh to wtedy mialam ok 2 a teraz 2,2 i znowu ciaza jest/byla. Takie male wartosci nie maja wplywu na powodzenie (jesli oczywiscie caly panel tarczycowy jest ok). Dopiero jak mi tsh zaczelo teraz rosnac (3,39) to dostalam euthyrox.
Z tym tsh tez juz nie od jednego dr slyszalam, ze niektorzy przesadzaja - jak caly panel tarczycowy jest rozjechany to wtedy trzeba pilnowac, zeby tsh bylo ok 1, ale jesli tsh jest w okolicy 2-2,5 ale pozostale badania sa ok to nie powinno sie tego ruszac. Chyba ze dopiero w ciazy sie zaczyna bardziej rozjezdzac.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
Ja już dostaję do głowy, bo mam taką małą wiedzę i nawet nie wiem, w którą stronę iść i co zrobić, żeby było dobrze.

Doszliśmy z mężem do wniosku, że zrobimy transfer z zarodka z nd.
Zobaczymy co to będzie. Jak się uda, to będziemy wiedzieć, że ze mną jest ok.
Jesteśmy pogodzeni z losem. A jak się nie uda, to będziemy szukać przyczyny dalej.

reklama
@dżoasia ja słyszałam, że wysoka prolaktyna utrudnia implantację zarodka. Problemy z owulacją również wywołuje. Ale na Twoim miejscu, jeśli się teraz nie uda (ale cholera jasna liczę, że się uda!!! i czekam z drżeniem serca na wiadomości) to poprosiłabym chyba o dostinex 1/4 tabl na tydzień (dawka niemal homeopatyczna, a mi skutecznie zbiła prolaktynę do normalnego poziomu). Albo powtórzyć prolaktynę, bo ona taka wrażliwa, że stres, wysiłek, niewyspanie - wszystko ją podbija. Albo zrobić prolaktynę z obciążeniem. Wtedy jeszcze więcej będzie wiadomo.
Kurcia tylko ze u mnie akurat wszystkie zarodki sie implantuja i badz tu marda... w ciazy ponoc prl ma byc wysoka.

Do góry