Ja też mam C hetero.Napewno wplyw ma tez fakt ze masz tylko jedna mutacje i to w hetero [emoji18] dobrze ze wiesz jaka suplementacja Ci sluzy i takiej trzeba sie trzymac [emoji4] ja bede dalej szukac swojego suplementacyjnego szczescia [emoji6] jesli oczywiscie uda sie zajsc w ta upragniona ciaze [emoji4]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Co do suplementacji to jak tylko się dowiedziałam że mam tą mutację to zrobiłam homocysteinę (wyszła coś ponad 11). Więc przerzuciłam się na metylowany kwas foliowy i metylowane wit. B (z Solgara - tylko, że tam dawki to chyba 50000% dziennej normy). Homocysteina spadła, ale za to mam za wysoki poziom wit. B6 co też nie jest dobre...
Więc w porozumieniu z panią endokryn-ginekolog (nie z kliniki) i z własnego rozsądku na razie odstawiłam metylowane wit. B - powiedziała, że tuż tuż przed transferem mam brać jakiś kompleks B metyli, ale teraz z nimi zastopować. Więc biorę co drugi dzień: Evital Pregnal (tam kwas foliowy jest tylko metylowany, a nie tak jak w większości mieszany z syntetykiem pół na pół, są też wit. B ale syntetyczne, więc się tak nie wchłaniają jak metyle), a co drugi dzień biorę po prostu folian 400 i jod 200 i do tego z Fertinei takie coś na implantację zarodka (czyli po prostu DHA, Wit. D i wit. E)