reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wskazaniem jest niepłodność idiopatyczna. Na dzień dzisiejszy wiem od embriologa że komórki zatrzymywały się w trakcie podziału i umierały. Podobno plemniki były ok. Konsultacje z lekarzem będę miała za kilka dni. Jak tylko okresu dostane. Przy okazji będzie diagnoza polipa i ewentualnie jego usuwanie.
@Edi.......
Miałaś 9 jajeczek z czego zapłodnieniu poddali tylko 6. Zapłodniły się 3. O ile dobrze zrozumiałam to do 3 doby dotrwał tylko 1.
Bardzo mi przykro że żaden nie dotrwał do transferu. To początek Waszej drogi, więc nie możesz myśleć że tak ma być. Coś jest nie tak, że zarodki nie chcą się rozwijać. Albo z nasieniem albo z komórkami. Ale trzeba zdiagnozować a nie od razu odpuszczać!!! Zakaz poddawania się!!!
Co na to wszystko powiedział lekarz? I jakie u Was jest wskazanie do invitro?

reklama
I z 9 zdrowych zarodków zrobiło się 0
Zastanawiam się czy już się nie poddać. Może tak ma być. I muszę pogodzić się z tym powodzenia dla innych dziewczyn. Trzymam kciuki żeby chociaż Wam się udało.

U mnie i męża przy pierwszym podejściu była identyczna sytuacja, z 6 udało się zapłodnić 5, tylko 4 się rozwijały i tylko do 3 doby, a potem koniec. Zrobiliśmy mężowi test HBA, który jak się okazało nie wyszedł dobrze i przy kolejnym podejściu oboje braliśmy suplementy takie jak Wit C, E, resweratrol, Q10 itd, aby pozbyć się wolnych rodników oraz zamiast standardowego in vitro było PICSI i takim sposobem udało się przy kolejnej próbie mieć dwie blastki, z czego jedna na lodowisku, a druga ze mną w 17dpt. Może to okrutne co powiem, ale dzięki temu, że to pierwsze się nie powiodło i dokładnie powiedziało Nam co nie gra, mogliśmy zupełnie inaczej podejść do drugiego :-) musisz walczyć i być pozytywnie nastawiona! :-)

Dziewczyny zaczelam krwawic:( wiem, ze to nie musi byc to najgorsze ale niestety mam w glowie tylko ten najczarniejszy scenariusz...

Dziewczyny zaczelam krwawic:( wiem, ze to nie musi byc to najgorsze ale niestety mam w glowie tylko ten najczarniejszy scenariusz...

Dzoasia spokojnie-ja tez to przechodziłam...umów się na wizytę,jeśli to intensywne.Ja miałam kapiąca krew pod prysznicem,a Dzidzusiem wszystko Ok.W sumie to nadal mam plamienia,ale noe panikuje.
Bierzesz clexane,wiec jeśli masz rankę na szyjce,to ciężej zahamować krwawienie.Co masz dopochwowo oprócz Crinone?

I z 9 zdrowych zarodków zrobiło się 0
Zastanawiam się czy już się nie poddać. Może tak ma być. I muszę pogodzić się z tym powodzenia dla innych dziewczyn. Trzymam kciuki żeby chociaż Wam się udało.
To jest takie dziwne do zrozumienia dlaczego tak się dzieje! Może powinnaś skontaktować się z lekarzem ...!!

reklama

W tym momencie żadne nasze słowa nie będą w stanie Cię uspokoić, bo człowiek myśli od razu o najgorszym. Zrób to co podpowiada Ci intuicja: jedź na IP, spróbuj skontaktować się z lekarzem (niekoniecznie z kliniki) i pojechac szybko na wizytę albo dopchac się progesteronem i odpoczywać (ale Ty i tak chyba bierzesz dużo progesteronu więc nie powinnaś mieć niedoboru). Myślę o Tobie i pomodle się żeby wszystko było dobrze.

Do góry