reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Usun dziady, bo ten plyn moze wyplukiwqc zarodki zarodki. A lekarz co mowi na ten plyn? On z jajowodow wyplywa? Czeka Cie troche tych badan w takim razie. Badz cierpliwa [emoji110]
Popieram. Byłam w podobnej sytuacji.
Konsultowalam z kilkoma lekarzami aż wylądowałam na stole operacyjnym.

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Clexane x1 40 mg A moja waga-cholewcia nie wiem czy się przyznawać..
80 kg:(
Nie robiliśmy właśnie chyba tego u M mojego...zrobimy ...A na czym polega ta metoda imci?
Ah I embrion miałam I nic A ten jeden zarodas 5.2.1 ,ktory dal mi cb byl bez niczego....
Co do intralipid to kiepsko do tego mój doktor podchodzi ale zrobię badania u tego Pasnika całego I jak coś wyjdzie to pewnie bym to mogła ogarnąć...
No i z tymi moimi jajowodami-niby wodniaka nie mam...ale płyn się wydziela-zresztą teraz właśnie 4dpt I 5dpt dużo wody mi kapalo i bulgotanie miałam straszne..
Oj tam, od razu wstyd;) witam w klubie hihi
Ja przy tej wadze mam clexane 0,6 z tym, ze po transferze mialam brac co drugi dzien ale wczyraj uprosilam, zeby codziennie. Ale nie mam acardu...
Imsi polega na tym ze plemniki sa wybierane na podstawie obserwacji pod jakims mega powiekszeniem i biora tylko te poprawne morfologicznie, one posiadaja w glowce jakas wakuole. Ponoc nie ma gwarancji, ze to zwieksza szanse, ale u nas tez byla morfo obnizona a zarodkow bylo max i to nie takich brzydkich:)
Do Pasnika mozesz pojechac, zawsze cos ci moze jeszcze podpowie.
No i z jajcowodami w takim razie koniecznie zrob porzadek :)
A, i homocysteine sobie zbadaj jesli nie mialas badanej.

Dzisiaj dopadło mnie intensywne przeglądanie stron o in vitro. I wiecie? Doszłam do wniosku, że więcej jak ten jeden raz - nie dam rady. Nie mam tej pokory w sobie, jaką Wy macie. Też sporo przeszłam, ale - na więcej chyba nie wyrażam zgody.
Oj kochana nie mow hop kazda z nas tak myslala a po porazce przychodzil czas kiedy pojawiala sie sila do dalszej walki. I wiadomo glowna przeszkoda jest kasa bo chyba zadna z nas nie ma tylu wolnych srodkow zeby podchodzic raz za razem bez jakiejs przerwy

Dżoasia trzymam kciuki za twojego malego leniuszka choc wiem ze te twoje przyrosty spedzaja ci sen z powiek. Ale skoro wspolnie z lekarzem podjeliscie decyzje o podaniu immunoglobulin to jest nadzieja ktora wierze ze zmieni sie w 8 miesieczny cud z rozowa pupa ;)

Ostatnia edycja:
Niestety.... u mnie w Invikcie w Warszawie pomylili badania.... 2 lata żyłam w przekonaniu ze przekwitam bo AMH wyszło 0,74....a po 2 latach powtorzylam badania juz w Novum i wyszło 1,47.. ręce opadają. ...
Byc moze wzroslo tak jak u mnie po 3 procedurach stwierdzilam sprawdze bk moze tam juz nic nie ma a tu zdziwko wzroslo o 1.5.

Soweczka niekoniecznie, niektóre leki tak wpływają na poziom amh - ono niby nie powinno rosnąć, ale poziom hormonu we krwi jednak się zwiększa. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba chodzi o leki na tarczyce/hashimoto. Jeśli chorujesz to całkiem możliwe, że jednak nie zamienili badań...
Mi gin i Pasnik powiedzial ze amh moze wzrosnac spontanicznie. A fakt czytalam badania ze kobiety chore na hashi po rozpoczeciu i unormowaniu w miare hormonow tarczycy tez moga liczyc na wzrost wartosci amh. Podobno jego poziom podnosi sie tez przy suplementacji dha eliot

reklama
Paulinka, a co byłoby złego w tym, gdybys powiedziała? Czy walka o bycie mama jest czymś złym? Czy zrobiłaś, robisz cos czego sie musisz wstydzić? Ja rozumiem, ze jedni sa bardziej ekshibicjonistyczni, inni mniej. Ale nie mówiąc prawdy i cierpiąc jednocześnie z powodu jajnika, sama sobie robisz największa krzywdę. Bo koleżanki i przełożeni - nie wiedząc o Twym leczeniu i komplikacjach z nim związanych - myślą ze migasz sie od pracy. A Ty po prostu cierpisz. Fizycznie i psychicznie tez. Bo takie tłumienie w sobie wszystkiego na pewno Ci nie pomaga. Powiem Ci tak. Ja powiedziałam. I o śmierci dzidziusia, i o całej procedurze in vitro. Oczywiście ze nie chodzę z banerem: przeszłam procedurę, ale ci których na co dzien spotykam w pracy, wiedza juz. I nie żałuje. Bo nikt mnie palcem nie wytyka, a kiedy mam gorszy dzien, to moi współpracownicy wiedza dlaczego. I nie spotkałam sie z żadna złośliwościa, a tylko ze zrozumieniem i pomocą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę że masz w tym rację ja się po prostu boję powiedzieć nie wiem jak jej reakcja będzie boli mnie to ze ja muszę w taki sposób walczyć o wszystko i połowa ludzi nie wierzy mi co sie dzieje masz rację powinnam wyłożyć otwarte karty i chyba tak zrobię dzisiaj z nia porozmawiam otwarcie co mnie boli i co sie dzieje

Do góry