reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki, dziś nikogo w kalendarzu nie ma więc wrzucę go dla sprawdzenia później

Ale jeśli mnie pamięć nie myli to @Marghi88 ma dziś transfer - zaciskaj mocno nóżki, niech Maluszek zostanie z Wami i da dużo szczęścia.
@Murawa - dużo siły przed dzisiejszym wynikiem bety. Wszystkie jesteśmy z Tobą.

reklama
Ja jestem po dwóch ciążach pozamacicznych, pękniętych i rozlanych - nie mam lewego jajowodu i jajnika, a prawy jest do niczego. Jedyna metoda bylo IVF.
Podchodziłam do transferu w Poznaniu na Polnej 9.12 - transfer udany, dzis juz 8 tydz 3 dzien ciąży i wszystko w porządku :-)
Super! :) Gratuluję i trzymam kciuki:)

Myślę że masz w tym rację ja się po prostu boję powiedzieć nie wiem jak jej reakcja będzie boli mnie to ze ja muszę w taki sposób walczyć o wszystko i połowa ludzi nie wierzy mi co sie dzieje masz rację powinnam wyłożyć otwarte karty i chyba tak zrobię dzisiaj z nia porozmawiam otwarcie co mnie boli i co sie dzieje
Ja również jestem za tym aby porozmawiać. Przy mojej pierwszej procedurze powiedziałam szefowej co i jak - i dzięki temu nie było problemu z wcześniejszym wyjściem czy spóźnieniem. Podeszła do mnie jak kobieta, mama do kobiety która chce być mamą;). I zawsze jej będę za to wdzięczna.

Dziewczyny a mam pytanie luteina,lutinus i crinone to to samo i te same dawki??
Odstawiłam już prolutex,a mam kontynuować jeszcze luteine. Tylko że kończy mi się właśnie opakowanie a z poprzednich podejść zostało mi po kilka sztuk crinone i lutinusa. Mogę je stosować zamiennie??:-)
Crinone ma 90mg, jak jest z reszta nie wiem, bo nigdy nic innego nie bralam ;)

Dziewczynki, dziś nikogo w kalendarzu nie ma więc wrzucę go dla sprawdzenia później

Ale jeśli mnie pamięć nie myli to @Marghi88 ma dziś transfer - zaciskaj mocno nóżki, niech Maluszek zostanie z Wami i da dużo szczęścia.
@Murawa - dużo siły przed dzisiejszym wynikiem bety. Wszystkie jesteśmy z Tobą.
Przylaczam sie do zyczen dziewczyny ✊✊
Dla wszystkich milego dnia :)

Witaj Malinka. Przeczytałam twoja historię, która jest dokładnie taka sama jak moja. Nawet ten sam jajowod mamy niedrozny [emoji2]
My od razu po usłyszeniu diagnozy z niedroznoscia i po ponad 4 latach staran od razu podeszlismy do in vitro.
I przy pierwszym podejściu się udało, tego Ci również życzę.
Super! Gratuluję :) Mam nadzieję, że nam również się uda. Pozdrawiam :)

Przychodzę znów z pytaniem dziewczyny transfer trzydniowego zarodka był 10.01. Dzis jest 19.01 czyli jestem 8dpt. Sprawa wyglada tak, ze ja nie mam zupełnie żadnych objawów... ani bolu piersi ani krwawienia czy plamien... zupełnie nic... co to może znaczyć? Czy ktoras z was tez nie miała żadnych objawów? I az boje sie zapytać.... jaki był rezultat? Martwię sie.
Ja tak miałam w pierwszej ciąży i jest córcia. I teraz podobnie- objawów zero a beta ładna :). Ale nie szukaj tak tych objawów. Ja przy biochemicznych też nic nie czułam i było nie ok - więc wg mnie nie ma tu reguły

Basia to tak jak u mnie. Pierwszy transfer udany a teraz już miałam 3 crio i do bani- kwiecień, czerwiec i pazdziernik. Jeszcze jedno, ostatnie podejście a jak nie to nowa procedura też nas czeka. Ah...

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Co jest z tymi mroziakami....!?mi ciągle po głowie się kołacze co bylo przyczyną...czy we mnie jakiś problem po drodze się pojawił czy to słabe nasienie i zarodki po odmrozeniu do bani...cholera wie. Lekarz mówi że tak się zdarza a to wytłumaczenie jakoś mi nie wystarcza... Po ostatnim transferze zrobiłam sikanca i wyszedł pozytywny, poszłam na betę a tam lipa i spadała. Nie wiem może endometrioza miała na to wpływ albo blizna po cc i gdzieś tam się źle zagniazdzil...A u Ciebie co mówią?czemu te kolejne razy się nie powiodły?

reklama
Dziewczyny a mam pytanie luteina,lutinus i crinone to to samo i te same dawki??
Odstawiłam już prolutex,a mam kontynuować jeszcze luteine. Tylko że kończy mi się właśnie opakowanie a z poprzednich podejść zostało mi po kilka sztuk crinone i lutinusa. Mogę je stosować zamiennie??:-)
Wg mnie jak najbardziej
Lutinus i Luteina to trak sama dawka progesteron - 100 mg. A co do crinone to niestety nie wiem bo nie stosowałam :(

Do góry