reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny. Daję znaka :)
Byłam dziś na wizycie. Lekarz kazał na razie być dobrej myśli, ale powiedział to bez większego entuzjazmu, zresztą zdaję sobie z tego doskonale sprawę, że moja beta nie powala. W niedzielę 12dpt było 80, we wtorek 14dpt 207, dziś 16dpt i jest 466. W macicy jeszcze nic nie widać, ale to dobrze, bo zmartwiłabym się jakby coś jednak było, bo to by raczej zapowiadało puste jajo... Więc wierzę, że jednak straaasznie się bąbel ociąga.
Robiłam też progesteron i dobrze, że zaczęłam brać prolutex, mam brać dalej, dodatkowo jedna tabl dupka na wieczór więcej. Clexane mogę brać codziennie :) Jutro idę na wlew z immunoglobulin...
Dodatkowo zbadałam sobie TSH i Bogu dzięki bo skoczyło na 3,39 - niby niewiele ale dostałam euthyrox 75 pół tabl dziennie.
Następna wizyta za 2 tyg, przed wizytą mam zrobić jeszcze betę, ale wiecie, że nie byłabym sobą jakbym tyle czasu grzecznie czekała :]
Wierzę w Was całym sercem!!

reklama
Hej dziewczyny więc nie ma rozmowy na wstępie usłyszałam ze mam dzisiaj pierwsza aleje z warzywami bo nie ma komu wziąć i tyle było gadki nie bede z nia o niczym rozmawiała przeżyje a 7 biorę l4 do transferu mam 7 wizytę przeżyje te 2 nocki i dzisiejszy dzień

Przychodzę znów z pytaniem dziewczyny transfer trzydniowego zarodka był 10.01. Dzis jest 19.01 czyli jestem 8dpt. Sprawa wyglada tak, ze ja nie mam zupełnie żadnych objawów... ani bolu piersi ani krwawienia czy plamien... zupełnie nic... co to może znaczyć? Czy ktoras z was tez nie miała żadnych objawów? I az boje sie zapytać.... jaki był rezultat? Martwię sie.
Brak objawów to może być dobry znak. Ja też nie miałam żadnych objawów od razu po transferze a mam już 10 + 4 tc :-)

Dziewczyny a mam pytanie luteina,lutinus i crinone to to samo i te same dawki??
Odstawiłam już prolutex,a mam kontynuować jeszcze luteine. Tylko że kończy mi się właśnie opakowanie a z poprzednich podejść zostało mi po kilka sztuk crinone i lutinusa. Mogę je stosować zamiennie??:-)

W klinice ivita

W ivita w poznaniu. Moze I warto. Ale mi tez endometrium nie rosnie. A z tego co wyczytalam to z tym nie wiele da,sie zrobic,
Chcialam zrobic histeroskopie ale w szpitalu stwierdzili ze nie ma wskazan I odeslali do domu
Julka a ilu lekarzy nie związanych ze sobą ci to powiedziało? Pamiętaj jak kiedyś trafiłam do lekarza ginekologa z krk ze szpitale ( tego co zasypia na wizytach:rolleyes2:)i powiedział mi że mam wadę endometrium ogólnie masakra,pojechałam do novum i lekarze nie mogli się nadziwić co on naopowiadał -nigdy pozniej nikt mi podobnej diagnozy nie postawił. Zanim się pogodzisz weź badania i umów się do jakiejś dobrej kliniki i skonsultuj to np. Zamora w warszawie czy innym fachowcem

Przychodzę znów z pytaniem dziewczyny transfer trzydniowego zarodka był 10.01. Dzis jest 19.01 czyli jestem 8dpt. Sprawa wyglada tak, ze ja nie mam zupełnie żadnych objawów... ani bolu piersi ani krwawienia czy plamien... zupełnie nic... co to może znaczyć? Czy ktoras z was tez nie miała żadnych objawów? I az boje sie zapytać.... jaki był rezultat? Martwię sie.
@Barburka ja aż do teraz nie mam żadnych objawów, tylko 8dpt wieczorem bolało mnie podbrzusze i na drugi dzień zrobiłam test. Ja tez się doszukiwalam objawów a żadnego plamienia czy bólu piersi nie ma. Będzie dobrze trzymam kciuki

Murawa to dawaj od razu - co masz zbadane, jakie wyniki, jakie leki bierzesz teraz itp :) Razem to ogarniemy :*
Mój mąż dzisiaj powiedział, że szkoda mu wydawać zawsze 200zł na wizytę, którą prowadzę tak naprawdę ja i dawki leków też sama chcę konkretne, to ja sugeruje lekarzowi a on je tylko zleca :D
Dżoasia, ty wiesz, że to forum zdechnie bez ciebie, smutno tu było, niezależnie jak będzie teraz przecież to pewne że wydrzesz losowi tą ciąże i będziesz miała tą swoją kruszynkę. Na ten temat tyle...

reklama
Ja nie mialam zadnych objawow a juz leci 15tc ;)

Ostatnia edycja:
Do góry