reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia - mówiąc mężowi "tak" wiedziałam, że drogę do rodzicielstwa będziemy mieli długą i wyboistą (zanim nasza znajomość się rozwinęła on znał już parametry swoich żołnierzyków; nie ukrywał tego). Więc noby miałam przez te trochę czasu w małżeństwie dojrzeć do decyzji o in vitro. Ale nie spodziewałam się, że moje ciało tak bardzo będzie się buntowało - zarówno podczas stymulacji, jak i zwykłycj badań ginekologicznych
Kochana, życzę Ci, żeby się teraz udało :* Jeśli jednak nie - są też inne metody zostawania rodzicami :) Możecie zaadoptować nie tylko dziecko ale też zarodek itp, do każdej decyzji trzeba długo dojrzewać, jakby życie było zbyt proste to byłoby nudne.

reklama
Tak. Jestem po jednej procedurze. Pierwszy transfer udany. We wrześniu i listopadzie byłam po mroziaki ale niestety sie już nie udało. W maju, czerwcu mam nadzieję że zaczniemy2procedurę:)
Basia to tak jak u mnie. Pierwszy transfer udany a teraz już miałam 3 crio i do bani- kwiecień, czerwiec i pazdziernik. Jeszcze jedno, ostatnie podejście a jak nie to nowa procedura też nas czeka. Ah...
Cześć!ja mam jeden niedrożny a drugi urwany po laparoskopii, endometrioza3-4stopień, mąż słabe nasienie.

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki-myślę że dopóki nie usunę moich niedroznych jajowodow tak to się będzie kończyć...
Będę miała teraz czas(choć właściwie patrząc na mój wiek to go nie mam...) I chcę naprawdę poważnie się zastanowić co dalej-na co się zdecydować,jakie badania jeszcze porobić itd.
Mam jeszcze tego slabeuszka ;) zamrozonego I dla Niego muszę jakoś się ogarnąć...
Jak sa wodniaki to nie ma co sie zastanawiac tylko usuwac. I tak sa niedrozne to raczej pozytku z nich juz nie bedzie.
Eee tam, nie ma slabych maluszkow, tylko leniwe ;)
Trzymam kciuki ✊❤️

Hmmm mówisz-żebyś tylko rachunku mi nie wysłała :)
Tsh-0.99
Ft3 2.46
Ft4 1.26
Amh 5.62
Odczyn usr (co to Jest!!!?) Ujemny
Toxoplazmoza <3...coś tam jeszcze mam teraz nie mogę znaleźć A nie pamiętam...

Powiedz mi jeszcze kojarzysz co znaczą te skróty przy opisie:
Pobrano 12 coc(czyli jajeczek?):
8xm2, 3xm1, 1xgv nie czaje tego.
Z leków teraz mialam:
Encorton x1
Estrofemx3
Acardx1
Folik×1
Prolutex x1
Luteina 3x2
Duphaston x3
Clexone x1
Z nowości to właśnie clexone-wcześniej jej nie miałam...I nie wiem czemu teraz ?
Mój m:
Morfologia 1%
Koncentracja 38 mln/ml
Ruchliwość 30/10/60%
No...to radz Droga moja.
Hmmm... No to jesteś chyba trudnym przypadkiem :p Odczyn usr to badanie w kierunku kiły - jak ujemny to git. Tarczyca spoko, leków tona ale może można by sie przyczepić ewentualnie do dawek (może encorton zwiększyć)? Clexane dobrze, że dołączyli, ale napisz jaka dawka i ile mniej więcej ważysz :)
U Was też z nasieniem chyba nie jest jakoś super kolorowo, więc być może tu jest większy problem. A robiliście przed procedurą jakieś rozszerzone badania? U nas mężowi zlecili kilka - m.in. wiązanie z hialuronianem, fragmentację i coś tak jeszcze, z tych wszystkich tak naprawdę morfologia tylko wyszła 3%, ale tez prosiłam dr o zapładnianie metodą IMSI.
Jak chodzi o Ciebie, to raczej poszłabym w kierunku immunologii jeśli chodzi o badania, teoretycznie trombofilię bym zostawiła, skoro masz clexane i acard. A u Was w klinice podają intralipid? Może warto? Albo też embrioglue? AH? Bo nie pamiętam, czy coś z tego miałaś.

W klinice ivita

W ivita w poznaniu. Moze I warto. Ale mi tez endometrium nie rosnie. A z tego co wyczytalam to z tym nie wiele da,sie zrobic,
Chcialam zrobic histeroskopie ale w szpitalu stwierdzili ze nie ma wskazan I odeslali do domu

Julka ja bym nie odpuszczała tego szpitala. Endometrium może nie rosnąć przez zrosty, które można usunąć przy histeroskopii. Zadzwoń do swojego lekarza który Cię umawiał do szpitala niech interweniuje. Albo zażądał w tym szpitalu zaświadczenia, że odmawiają Ci wykonania badania zleconego przez specjalistę.

Hmmm... No to jesteś chyba trudnym przypadkiem :p Odczyn usr to badanie w kierunku kiły - jak ujemny to git. Tarczyca spoko, leków tona ale może można by sie przyczepić ewentualnie do dawek (może encorton zwiększyć)? Clexane dobrze, że dołączyli, ale napisz jaka dawka i ile mniej więcej ważysz :)
U Was też z nasieniem chyba nie jest jakoś super kolorowo, więc być może tu jest większy problem. A robiliście przed procedurą jakieś rozszerzone badania? U nas mężowi zlecili kilka - m.in. wiązanie z hialuronianem, fragmentację i coś tak jeszcze, z tych wszystkich tak naprawdę morfologia tylko wyszła 3%, ale tez prosiłam dr o zapładnianie metodą IMSI.
Jak chodzi o Ciebie, to raczej poszłabym w kierunku immunologii jeśli chodzi o badania, teoretycznie trombofilię bym zostawiła, skoro masz clexane i acard. A u Was w klinice podają intralipid? Może warto? Albo też embrioglue? AH? Bo nie pamiętam, czy coś z tego miałaś.
Clexane x1 40 mg A moja waga-cholewcia nie wiem czy się przyznawać..
80 kg:(
Nie robiliśmy właśnie chyba tego u M mojego...zrobimy ...A na czym polega ta metoda imci?
Ah I embrion miałam I nic A ten jeden zarodas 5.2.1 ,ktory dal mi cb byl bez niczego....
Co do intralipid to kiepsko do tego mój doktor podchodzi ale zrobię badania u tego Pasnika całego I jak coś wyjdzie to pewnie bym to mogła ogarnąć...
No i z tymi moimi jajowodami-niby wodniaka nie mam...ale płyn się wydziela-zresztą teraz właśnie 4dpt I 5dpt dużo wody mi kapalo i bulgotanie miałam straszne..

Clexane x1 40 mg A moja waga-cholewcia nie wiem czy się przyznawać..
80 kg:(
Nie robiliśmy właśnie chyba tego u M mojego...zrobimy ...A na czym polega ta metoda imci?
Ah I embrion miałam I nic A ten jeden zarodas 5.2.1 ,ktory dal mi cb byl bez niczego....
Co do intralipid to kiepsko do tego mój doktor podchodzi ale zrobię badania u tego Pasnika całego I jak coś wyjdzie to pewnie bym to mogła ogarnąć...
No i z tymi moimi jajowodami-niby wodniaka nie mam...ale płyn się wydziela-zresztą teraz właśnie 4dpt I 5dpt dużo wody mi kapalo i bulgotanie miałam straszne..
Usun dziady, bo ten plyn moze wyplukiwqc zarodki zarodki. A lekarz co mowi na ten plyn? On z jajowodow wyplywa? Czeka Cie troche tych badan w takim razie. Badz cierpliwa ✊

reklama
Usun dziady, bo ten plyn moze wyplukiwqc zarodki zarodki. A lekarz co mowi na ten plyn? On z jajowodow wyplywa? Czeka Cie troche tych badan w takim razie. Badz cierpliwa ✊

No Kochana właśnie ten aspekt będę gorąco omawiać z moim doktorem bo po usg mówił właśnie że wydzielają jajowody ten płyn I on jest zabójczy dla Kropkow...potem jak przy laparoskopii wyszły moje straszne zrosty w jamie brzusznej to jakby temat zarzucił ...cos tam zaczal,że jak nie ma wodniaka to nie trzeba I trochę dałam mu się zbyć...ale teraz nie ma opcji,że podejdę jak mi tego nie zamkną mną przynajmniej- bo juz mam dość porażek :(

Do góry