reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem przerażona :-(
Dzwoni dziś embriolog. Jeszcze w poniedziałek miałam 3 dobrze rokujące zarodki a dzis powiedział że tylko jeden dobrze rokuje i zaznaczył że nie ma 100 % pewności że i ten się utrzyma do 5 dnia. zaraz się okaże że z 9 dojrzałych jajeczek a tak zaczynałam zrobi się 0. A co naj gorsze muszę je zamrozić o ile będzie co. Nie mogę teraz podejść do transferu bo czekam na zdiagnozowanie i usuniecie polipa którego nie było a się pojawił w trakcie stymulacji a jak po odmrożeniu nie będzie co transferować.
Wiem jest tu was pełno z podobnymi sytuacjami ale tylko Wy mnie rozumiecie.

reklama
Mam juz wyniki testu imk
I niestety nie jest rozowo :(
Pasnik dzis do mnie dzwonil i pytal sie ile dokladnie zostalo mi czasu do transferu bo chce wiedziec czy wyrobimy sid z podaniem lekow immunosupresyjnych :(
Jednak za namowa naszej @Ropuszka666 spytalam czy nie lepiej pociagnac najpierw sama stymulacje pobrac komorki zaplodnic i zamrozic zarodki tak zeby nie wplynac lekami na gorsza jakosc komorek. Powiedzial ze jest to najlepsza opcja i zeby zrobic to na spokojnie. 22.01 po wizycie w invictie i przedstawieniu decyzji ginekologowi bede znala wszystkie szczegoly i mam kontaktowac sie z Pasnikiem

A co Ci powiedział na te obniżone nk? Bo to raczej rzadkość na tym forum.
Limfocytu helper masz tylko nieznacznie podwyższone. Ja mam 53 i dostałam na to 5 encortonu.

Jestem przerażona :-(
Dzwoni dziś embriolog. Jeszcze w poniedziałek miałam 3 dobrze rokujące zarodki a dzis powiedział że tylko jeden dobrze rokuje i zaznaczył że nie ma 100 % pewności że i ten się utrzyma do 5 dnia. zaraz się okaże że z 9 dojrzałych jajeczek a tak zaczynałam zrobi się 0. A co naj gorsze muszę je zamrozić o ile będzie co. Nie mogę teraz podejść do transferu bo czekam na zdiagnozowanie i usuniecie polipa którego nie było a się pojawił w trakcie stymulacji a jak po odmrożeniu nie będzie co transferować.
Wiem jest tu was pełno z podobnymi sytuacjami ale tylko Wy mnie rozumiecie.

To dlaczego nie mrożą w trzeciej dobie?
Jeżeli problemem jest czynnik męski to niestety do blastki mało ich pociąga.
Trzymam kciuki za siłacza✊✊

Ło matko to rzeczywiscie mialas tych jajek strasznie duzo. Nie dziwie sie ze tak ciezko przeszlas stymulacje. Moze dostalas za duze dawki lekow.. Nie wiem moze do nastepnego podejscia sprobujcie u innego lekarza. Mysle ze Twoj mąż sie zgodzi i to tylko kwestia czasu [emoji5]

ja mialam 36!!! na koncu zaplodnionych zostalo 9 i 4 jeszcze na mnie czekaja[emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam juz wyniki testu imk
I niestety nie jest rozowo :(
Pasnik dzis do mnie dzwonil i pytal sie ile dokladnie zostalo mi czasu do transferu bo chce wiedziec czy wyrobimy sid z podaniem lekow immunosupresyjnych :(
Jednak za namowa naszej @Ropuszka666 spytalam czy nie lepiej pociagnac najpierw sama stymulacje pobrac komorki zaplodnic i zamrozic zarodki tak zeby nie wplynac lekami na gorsza jakosc komorek. Powiedzial ze jest to najlepsza opcja i zeby zrobic to na spokojnie. 22.01 po wizycie w invictie i przedstawieniu decyzji ginekologowi bede znala wszystkie szczegoly i mam kontaktowac sie z Pasnikiem
Kurczę czyli źle wyniki ? Jak temu zaradzić? Ja wyników jeszcze nie mam A jadę do niego 9 lutego;(

reklama
A co Ci powiedział na te obniżone nk? Bo to raczej rzadkość na tym forum.
Limfocytu helper masz tylko nieznacznie podwyższone. Ja mam 53 i dostałam na to 5 encortonu.
Hmmm no to juz nie rozumiem tego wszystkiego przeciez moje tez nie sa niewiadomo jak podwyzszone to moze zupelnie nie potrzebne te leczenie immunosupresyjne. Ale ja mam jeszcze ana 1:2675
A o komorkach nk nic nie mowil ale to bylo badanie robione w srodku cyklu a nie pod koniec. Komorki nk pod koniec cyklu mam na poziomie 8

Do góry