reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej! Po 5 próbach nie udanych powracam do was! Walczymy dalej! Jestem po punkcji pobrano 13 z których 12 było ok i jest aż lub tylko 7 zarodków! Nie wiem co otym myśleć bo to chyba nasza największa ilość! Jutro dzwonię do kliniki i będę wiedziała czy mam jechac na transfer czy poprostu będą czekać do 5 doby! Trzymajcie kciuki teraz musi się udać ... bo kolejnych strat to nie wiem czy wytrzymam

reklama
Czytam sobie to forum. Tyle tu nas i już mam i jeszcze starających się, ale czy są tu mamy po lub w trakcie zapłodnienia in vitro? Zastanawia mnie, na ile otwarcie mówicie o tym waszym rodzinom, znajomym. Sądząc po ilości artykułów na ten temat nie jest to już temat tabu, informacji jest mnóstwo. Moja najbliższa kuzynka urodziła niedawno córeczkę tylko dzięki zapłodnieniu pozaustrojowemu w gdańskiej invicta i w naszej rodzinie wszyscy o tym wiedzą, ale już jej męża rodzicom nic na ten temat nie mówili, bo to mogłoby ich zdenerwować. Jak to zatem jest w Polsce z tą tematyką?
Nie wiem jak u was ,ale ja z tym kryje się! Nikomu nic nie mówię,ze się starmu i ze taka długa drogę pokonać musimy! Boje się reakcji bo ludzie maja jęzory! Ostatnio znajoma urodziła synka po zabiegach i powiedziała to dla jednej osoby ta dalej i poszło na wioskę ze dzieciaka poczęto w taki a nie w inny sposób! Dlatego my nikomu nic nie mówimy

Dziewczyny, czy ktoras z was wie jak to wyglada z punkcja i invitro, jezeli przekroczylo sie magiczna granice wiekowa? Lekarz mowil mi, ze tym razem stymulacja bylaby mocniejsza, aby wyszlo duzo jajeczek i ze wybierzemy wiecej niz 12 do zaplodnienia. Orientujecie sie, co to oznacza w liczbach? Ile mozna maks?
Przy pierwszej normalnej punkcji mialam przeszlo 16 z czego 12 pobrano. Czy to oznacza ze teraz bedzie mozna wszystkie pobrane zaplodnic?

Dzięki. Tak, byłam, pani dr mnie drapnela pi czym się dowiedziałam że jak drapanie to encortonu ńie będzie na ten cykl. Ja wiem ze różne kliniki maja na to różne spojżenie. Poczytam, poszukam... wstępnie zakładam ze sie posłucham ale jeszcze nie jestem pewna
A może ktoś wie coś na ten temat?

Ja po drapnięciu miałam encorton, implantacja była a po miesiącu łyżeczkowanie:( ale to raczej nie miało wpływu na to, że ciąża się nie rozwinęła tak jak trzeba.
Ogólnie encorton jest na wysokie nk, a wysokie nk są przeciwskazaniem do drapania.

Dziewczyny BARDZO proszę o interpretację wyników... wysłałam je tez lekarzowi ale cisza.... więc:
Progesteron 70,100 nmol/l
Progesteron (jedn. stand.) 22,01 ng/ml

w listopadzie przy 1 transferze miałam o wiele wyższe:
Progesteron 172,400 nmol/l
Progesteron (jedn. stand.) 54,13 ng/ml

Powiedzcie... czy dzisiejsze są złe? są o wiele niższe....
A który dzień po transferze?pewnie zależy od leków i dawek jakie się przyjmuje dokładnie się nie znam sama mam zawsze z tym problem mogę tylko napisać ze dzisiaj mam 9 dpt i dzisiaj wyszło mi 501 ng/ml

Dziewczyny, czy ktoras z was wie jak to wyglada z punkcja i invitro, jezeli przekroczylo sie magiczna granice wiekowa? Lekarz mowil mi, ze tym razem stymulacja bylaby mocniejsza, aby wyszlo duzo jajeczek i ze wybierzemy wiecej niz 12 do zaplodnienia. Orientujecie sie, co to oznacza w liczbach? Ile mozna maks?
Przy pierwszej normalnej punkcji mialam przeszlo 16 z czego 12 pobrano. Czy to oznacza ze teraz bedzie mozna wszystkie pobrane zaplodnic?

Po ukończeniu 35 lat, lub po 2 nieudanych procedurach można zapłodnić wszystkie pobrane jajeczka.

Dziewczyny BARDZO proszę o interpretację wyników... wysłałam je tez lekarzowi ale cisza.... więc:
Progesteron 70,100 nmol/l
Progesteron (jedn. stand.) 22,01 ng/ml

w listopadzie przy 1 transferze miałam o wiele wyższe:
Progesteron 172,400 nmol/l
Progesteron (jedn. stand.) 54,13 ng/ml

Powiedzcie... czy dzisiejsze są złe? są o wiele niższe....

Nie są złe :)

reklama
Do góry