reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
AMH masz dobre :) oznacza to, że masz dużą rezerwę jajnikową, więc powinnaś się dobrze stymulować. Ja mam np AMH 1,83 co znaczy że jest ok, ale nie jest super jak na mój wiek. I po każdej stymulacji i z wiekiem będzie spadać. Ile miałaś pęcherzyków i zarodków po tej stymulacji?
Nie wiem jakie badania miałaś do tej pory więc ciężko mi powiedzieć co jeszcze możesz sprawdzić. To był Twój pierwszy transfer? Mój doktor mówi, że dopiero jak się nie uda kilka transferów to warto wchodzić na badania cięższego kalibru - genetyka, immunologia, histeroskopia. I miałam podchodzić do drugiego transferu ale dopatrzyli się polipa, więc histeroskopię mam już teraz. Zrobiłam sobie też badania dna na mutacje związane z krzepliwością i wyszło, że powinnam dostawać heparynę i acard (ale u nas w klinice i tak dają na wszelki wypadek).
Jaki miałaś zestaw leków podczas tego transferu?
Pierwszy i jak na razie jedyny transfer był po punkcji. Miałam wtedy luteinę, duphaston i estrofem. Teraz biorę estrofem i acard.

Dwa razy zaszłam w ciążę właśnie gdy TSH "skoczylo"do 2.52. Jak miałam niskie (nawet 0.7)przez prawie 2 lata bezskutęczne staraliśmy się o dziecko.... może taka moja 'uroda"ale juz wiem ze lekarze nie zawsze mają rację z tym TSH....
No właśnie to zależy od lekarza. Ja byłam u endokrynologa wczoraj, mam TSH 2,73 i Anty TPO powyżej 100 i lekarz powiedział żebym się tym nie przejmowała tak. Dał mi tabletki na zmniejszenie TSH, ale stwierdził, że zle nie jest. Wiec chyba co lekarz to inna opinia.

Dziewczyny, dzisiaj jest czwarty dzień po transferze czterodniowego zarodka. Robiłam też dzisiaj badania (tzw. pierwsza weryfikacja). B-HCG 1,2; progesteron 32,66; estriadol 178. Wczoraj i dzisiaj lekkie plamienie.

Jestem w drodze do domu, w którym męża nie będzie przez kilka tygodni. A leki sprawiają, że mam huśtawkę nastrojów.

Pierwszy i jak na razie jedyny transfer był po punkcji. Miałam wtedy luteinę, duphaston i estrofem. Teraz biorę estrofem i acard.
U nas daja encorton (na wszelki wypadek gdyby byly problemy immunologiczne) i neoparin (na wszelki wypadek gdyby byly problemy z krzepliwoscia).
Ile macie zarodkow jeszcze?
Jesli chcesz to mozesz ze strony t e s t d n a. p l testy na trombofilie. Wtedy zbadaja Ci 6 mutacji genetycznych ktore moga byc podstawa do brania heparyny w ciazy. Tylko na wyniki sie chyba z 2 tygodnie czeka.
Ale teraz masz acard, a on tez rozrzedza krew.

Rownie dobrze to mogla byc zwykla statystyka ze sie nie udalo i wcale nie musisz miec jakichs problemow. Wiec musisz podejsc w miare mozliwosci na spokojnie.

dziewczeta ktoras proponowali mi medrol ? czy aktualne to jeszcze? zostalo mi na 5 dni tych moich a gdzie tu do wizyty.
Skąd jesteś? Wyślij mi dane na priv. Dzisiaj o 15 jadę na pocztę odebrać przesyłkę to mogę odrazu wysłać Ci. Kiedy masz wizytę?

Ostatnia edycja:
U nas daja encorton (na wszelki wypadek gdyby byly problemy immunologiczne) i neoparin (na wszelki wypadek gdyby byly problemy z krzepliwoscia).
Ile macie zarodkow jeszcze?
Jesli chcesz to mozesz ze strony t e s t d n a. p l testy na trombofilie. Wtedy zbadaja Ci 6 mutacji genetycznych ktore moga byc podstawa do brania heparyny w ciazy. Tylko na wyniki sie chyba z 2 tygodnie czeka.
Ale teraz masz acard, a on tez rozrzedza krew.

Rownie dobrze to mogla byc zwykla statystyka ze sie nie udalo i wcale nie musisz miec jakichs problemow. Wiec musisz podejsc w miare mozliwosci na spokojnie.
Mamy 2 zarodki z nasienia męża oraz 3 z nd. Dziękuję. Pomyślę o tych testach. :*

reklama
Gosia321 wiesz cos na temat struma multinodosa rosnaca,?? Usg mowi ze rosnie , z nerwow nirwiem czy jutro biopsja czy usg w onkologi , mina lekarza ze guzy rosna nie zadowolona ufffff

Do góry