reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czesc dziewczyny :-D
Bylam dzis na wizycie w Klinice. Pani dr jeszcze raz sprawdzala moje wyniki, czy czegos nie przegapila, no i niestety albo stety wszystkie wyniki ok (oprocz ANA i PAI ktore sa slabo dodatnie no ale na to bralam leki po tranferze). W zwiazku z tym ze przy 5 inseminacjach i tranferze moja beta nawet nie drgnela to zaproponawala mi zeby sprawdzic mnie pod wzgledem immunologicznym, dala mi numer do dr Pasnika do Lodzi i do wyboru do jakiegos immunologa w Krakowie. Osobiscie bardziej polecala Pasnika, no ale ja do Lodzi mam ponad 400 km, z drugiej strony widze tez Wasze wpisy ze bardzo go polecacie. Czy dlugo sie czeka na wizyte u niego ? Jakie badania mam zrobic zeby juz miec gotowe na wizyte? Wiem ze juz o tym pisalyscie ale wtedy myslalam ze mnie to nie dotyczy i jakos nie przywiazywalam wagi do tego a teraz miesiac by mi zajelo zeby znalezc tamte posty... Kurde jakas przylamana jestem, z kasa krucho a tu nie wiadomo kiedy koniec tego wszystkiego, nie wiedzialam ze tak to bedzie wszystko wygladac...
Najlepiej jak dr Pasnik na miejscu zleci badania bo moze sie okazac ze zrobisz ktores zupelnie niepotrzebnie. A nie sa to tanie badania
Ja robilam duzo badan sama i pojechalam z kompletem
Robilam mthfr, mutacja genu protrabiny, mutacja v-leiden, mutacja pai1, komorki nk, cytokiny, bialko c bialko s, badania nazespol antyfosfolipidowy, ana 2, kariotyp helicobacter pylori igg
Z tych badan mam mutacje mthfr c677t homozygotyczna mutacje pai heterozygotyczna, hashimoto, dodatnie ana, dodatni helicobacter przeleczony 2 tygodniowa kuracja antybiotykowa
Na wizycie u Pasnika bylam w piatek i zlecil mi dodatkowo tylko test imk

Ostatnia edycja:
Kochana na wizytę tak czy inaczej się umów, masz czas, jak się namyślisz to przynajmniej termin będziesz mieć zarezerwowany :)

Do Paśnika możesz mieć przeciwciała ANA1 i ANA2, przeciwziała przeciwłożyskowe, pakiet na zespół antyfosfolipidowy, helicobacter phylori. Mi zlecił jeszcze testy IMK, CBA i LCT - tylko te 2 ostatnie to nie wiem czy mają sens w Twoim przypadku, ja je robiłam po poronieniach, a jak się w ciąży nie było to chyba nie ma sensu, ale jak się mylę, to poprawcie mnie dziewczyny.
Ja nigdy nie bylam w ciazy i przy kazdym.transferze nic nie drgnelo testu lct nie zlecal

Głupio mi do niego pisać, bo chłop zlecił szczepienia a ten moj dr głąb mi "zabronił". No i z cytokin wyszło, że powinnam się szczepić, ale teraz się zastanawiam czy te cytokiny mogły wyjść zafałszowane bo po pierwsze ta profesorka od immunoglobulin stwierdziła, że jak na te badania to miesiąc po łyżeczkowaniu to wcześnie bo macica się nie zdążyła zagoić itp no i nie pomyślałam, że tydzień wcześniej miałam też małą infekcję podwozia i brałam jakieś globulki z antybiotykiem. To pewnie też mogło mieć wpływ na wynik.
A ty po ostatnim poronieniu powtarzałaś te mlry?
Przestan pisz przeciez mozesz mu napisac ze nie zdecydowalas sie na szczepienia bo sie ich balas a chcialas sprobowac na encortonie ktory nigdy nie byl u ciebie stosowany

Ja nigdy nie bylam w ciazy i przy kazdym.transferze nic nie drgnelo testu lct nie zlecal
LCT raczej zleca pod kątem szczepien, bo to mówi czy mąż może być dawcą, ale o pierwsze u Ciebie ana dodatnie więc szczepienia odpadają a LCT chyba może być dodatni tylko wtedy jeśli byłaś w ciąży, bo wtedy coś tam krąży u ciebie we krwi (limfocyty czy coś tam innego, co jest wytwarzane w ciąży) i jeśli jest dodatni, tzn że mąż nie może być dawca bo jest "wrogiem". Mi wyszedł ujemny i dlatego jak coś to M może być dawcą

Czesc
Dziewczyny dzis lekarz ustalil punkcje na stode rano jest 6 pecherzykow od ,16 do.19 mm , ale endometrium 6 mm. Nie rozumiem jak przy takiej ilosci.pocherzyko moze byc tskie male, mialam lyzeczkowanie po ciazy obumarlej rok temu , moze uszkodzili mi endometrium ze nie przyrasta tak sobie pomyslalam. Czy ktoras z was mialyscie takie przypadek ze endo takie kiepskie mimo kilku pecherzykow
I czy szuczy cykl moze cos zmienic , lrkarz chce odroczyc transfer

reklama
Czesc
Dziewczyny dzis lekarz ustalil punkcje na stode rano jest 6 pecherzykow od ,16 do.19 mm , ale endometrium 6 mm. Nie rozumiem jak przy takiej ilosci.pocherzyko moze byc tskie male, mialam lyzeczkowanie po ciazy obumarlej rok temu , moze uszkodzili mi endometrium ze nie przyrasta tak sobie pomyslalam. Czy ktoras z was mialyscie takie przypadek ze endo takie kiepskie mimo kilku pecherzykow
I czy szuczy cykl moze cos zmienic , lrkarz chce odroczyc transfer
Julka jeśli dr chce odroczyć transfer, to trudno, to tylko jakieś 2 tygodnie i znowu będziesz działać. Na cyklu sztucznym można włączyć większe dawki leków i jest szansa na to, że endo podrośnie szybciej. Teraz ich nie można włączyć bo by hamowały dojrzewanie pęcherzyków, ale może po punkcji je dostaniesz jeszcze. Po ovitrellu też może jeszcze podrosnąć i dojrzeć. A naturalne sposoby na endo stosujesz?

Do góry