reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jesteśmy w strasznie trudnej sytuacji, ta cała walka o dziecko, czas... każdy z nas się zmienił. Zarówno my jak nasi m. Ale oni też walczyli razem z nami, także ja wierzę,że pary które przetrwały tak dużo jak My poskładają swoje życie, swoje rodziny.
Mojemu M towarzyszy na codzień fizyczny ból ( zapalenie nerwów , zaczęło się od łokcia tenisisty a teraz już jest od palców po barki) i nikt nie jest w stanie mu pomóc. Dwa- kompletnie nie radzi sobie że stresem a moje poronienia i teraz strach o blizniaki rozwaliły go na atomy. Całość od roku odbija się na mnie. Tak jakbym miała pancerz i to mnie wcale nie dotknęło. Pękłam. Poleciało szkło.
Teraz on się stara a ja.... ostatni rok odbił na mnie piętno. Czekam... co przyniesie czas.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak to było z tymi suszonymi śliwkami na mdłości ? Zalać gorącą wodą? Ile sztuk ? Pomóżcie :(

Dziewczyny już Ci widzę napisały na jakie dolegliwości te śliwki :). Ale zachowaj sobie przepis - kilka śliwek zalać wrzątkiem i zostawić najlepiej na noc, rano wypić. Te problemy też mogą Cię dopaść (wiem coś o tym ;).

Wiesz kochana ja noszę bliźnięta a moje małżeństwo wisi na włosku. Mój mąż widzę że bardzo się stara , jednak ostatni weekend pokazał jak wielka już jest przepaść między nami. Gdzieś po drodze straciliśmy siebie. Próbujemy to poskładać ... Czy nam się uda czas pokaże.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba kazda para podchodzaca do ivf przechodzi jakis kryzys wypalenie a to jest chyba spowodowane bezsilnoscia i bezradnoscia w tym wszystkim. Zalamaniem ze znowu cos wyszlo ze znowu sie nie udalo. Ja tez swoj zwiazek raczej moge umiescic w tych ktore nie sa idealne po tylu probach gdzies w nas cos zgaslo zyjemy razem a czasem mam wrazenie ze zupelnie osobno jak obcy sobie ludzie
Niestety to z nami robi cala ta walka i ivf

Dziewczyny już Ci widzę napisały na jakie dolegliwości te śliwki :). Ale zachowaj sobie przepis - kilka śliwek zalać wrzątkiem i zostawić najlepiej na noc, rano wypić. Te problemy też mogą Cię dopaść (wiem coś o tym ;).
Już były minęły i też mam świadomość że wrócą :D dalej czekam żeby wpaść w objęcia klozetu tak na 100% :laugh2: twarzą w twarz :sorry2:

@Inka1604 dzięki. Gameta jest u mnie na liście w pierwszej trójce :) może ktoś jeszcze dziewczyny....może te „starsze” staraczki jak ja mają jakieś doświadczenia [emoji5]
Polecam Gameta łódź.. Dzięki nim mam dwa skarby koło mnie właśnie leżą i jutri
jutro kończą miesiąc
[emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzis sie chyba odkopałam spod sterty żalu i łez, i dlatego tak mi sie znów zyc i pisać zachciało. Bo w moim jestestwie pisanie to życie.

Mam jednego mrozaczka tylko z przyczyn egzystencjalno-małżeńsko-życiowych musze dobrze przemyśleć czy moge po niego wracać... #trudnesprawy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Przemyśl wszystko na spokojnie...przeczekaj. życie różne scenariusze pisze dlatego czas też jest ważny. My z M mieliśmy bardzo trudne początki i byliśmy o włos od rozstania...Ale udało nam się na nowo wszystko poskładać. Teraz jest dobrze ,wiadomo jak wszędzie zdarzają się "cicha dni z momentami krzyku" ale to chyba naturalne. Może Twój M dorosnie do pewnych decyzji... zmian. Jeśli jednak zdecydujesz że wszystko ma swój czas i z czasem się kończy to jesteśmy tutaj z Tobą :*
Po mrozaczka wrócisz,wcześniej czy później... jak to mi kiedyś napisała tutaj mądra osoba "tego instynktu nie da się opanować " :)

Do góry