reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem po wizycie i strasznie rozczarowana.Z racji tego że cała procedura była robiona w szpitalu po udanym transf przyznali mi tam ginekologa i w tych gabinetach nie ma sprzętu do echografi więc nadal nie wiem czy u mojego dziecka wszystko dobrze.Pal licho że nadal płci nie znam ale z tego wychodzi że dzidzie zobaczę dopiero 25 lutego na echografi 2 trymestru.Dzwonilam i szukałam kogoś innego ale nie ma terminów.Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu niby wszystko jest ok nie plamien boli jakiś ostrych nie mam wydaje mi się że czuje od paru dni dzidzie dac sobie spokój z zamartwianiem i czekać na echografie czy szukać dalej cokolwiek żeby zobaczyć co się u dzidziusia dzieje

Słuchaj siebie. Jesli jestes w głębi duszy spokojna i czujesz dzidzie to odpuść. Ale jesli jest jakis niepokój to szukaj kogos prywatnie, tylko zeby to był ktos wiarygodny, dobrze oceniany i leć sie uspokoić. Bo żyjąc w takiej niepewności (jesli ja masz) zwariujesz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Smutne to co piszesz.... prawda jest taka że to właśnie na tych m powinnyśmy liczyc najbardziej na świecie. Ale różnie z tym bywa...Przemyśl sobiecwszystki na spokojnie....wierzymy wszystkie ze podejmiesz słuszną decyzję :*

Ja tez musze w to wierzyć [emoji16] Nic innego mi nie pozostaje [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny proszę o interpretację wyników:
Estradiol (jedn SI) 621,4 pmol/l
Estradiol (jedn. stand.) 169,64 pg/ml
Progesteron < 0,159 nmol/l
Progesteron (jedn. stand.) < 0,05 ng/ml

wyniki są z 5 stycznia, transfer miałam 10 stycznia. przyjmuje medrol 2x0,5 tabl, estadriol 3x1 tabl, luteina 3x1 tabl 1 tabl acard, 1 tabl prenatal uno, 1 zastrzyk prolutex, 1 tabl kwas foliowy.
Jesli to byly wyniki zanim wlaczylas progesteron - a raczej tak bylo, to jak najbardziej w porzadku :)

Jestem po wizycie i strasznie rozczarowana.Z racji tego że cała procedura była robiona w szpitalu po udanym transf przyznali mi tam ginekologa i w tych gabinetach nie ma sprzętu do echografi więc nadal nie wiem czy u mojego dziecka wszystko dobrze.Pal licho że nadal płci nie znam ale z tego wychodzi że dzidzie zobaczę dopiero 25 lutego na echografi 2 trymestru.Dzwonilam i szukałam kogoś innego ale nie ma terminów.Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu niby wszystko jest ok nie plamien boli jakiś ostrych nie mam wydaje mi się że czuje od paru dni dzidzie dac sobie spokój z zamartwianiem i czekać na echografie czy szukać dalej cokolwiek żeby zobaczyć co się u dzidziusia dzieje
Polecam zięba clinic katowice ;)

A czy nie jest za mało estradiolu? zupełnie nie rozumiem tych wyników i tych wartości referencyjnych... są rozpisane jakieś fazy ale jakby wyniki się pokrywają w kilku fazach....?
Widelki sa rozne, bo u kobiet naturalnie tez jest bardzo roznie. Na estradiol w fazie okoloowulacyjnej nie patrz bo mialas cykl sztuczny jesli dobrze wnioskuje. Wartosc estradiolu i grubosc.endometrium pozwala ustalic transfer. U ciebie w tym dniu dr zapewne podjal decyzje o wlaczeniu progesteronu i ustalil date transferu, czy tak?:) Nic sie nie martw, na cyklu sztucznym przy ivf te wyniki nijak sie.maja do tych wartosci referencyjnych. A kiedy masz.bete?

to miło :)
tak, trochę się udzielałam.. bardziej o wszystko dopytywałam bo leczę się w klinice, gdzie moj doktor jest małomówny... szczerze mówiać do tej pory nie wiem jak działa medrol czy estrofem i dlaczego mam jesc acard mając zdrowe serce...? po prostu jem jak kazał i liczę że się uda tym razem.. w 1 próbie nie miałam tych leków...
Medrol to zapewne steryd - moze akurat budujesz mase miesniowa;) estrofem zeby zlagodzil skutki menopauzy a acard bo nigdy nie wiesz czy twoje serce jest naprawde zdrowe:laugh2::laugh2::laugh2:
A tak serio to wszystko po to, aby twoje endo ladnie uroslo (estrofem) i malenstwo mialo latwiej sie zagniezdzic (acard) i zeby twoj organizm nie potraktowal go jako intruza (medrol)

reklama
Dziewczyny k mnie nie ominęła stresowa z plameiniami.Wczoraj wyszłam z wanny po prysznicu i poleciała mi czerwona strozka po nodze.Na szczęście było tego mało i to Hyla krew pomieszana z woda ciążowa. Zaaplikowała Crinone,lyknelam duphaston i dopochwowe Progesterone Besins.Dzisiaj Crinone cały ciemnobrązowy.Staram się nie stresować,bo to ciemnobrązową brudna krew,ale i tak się delikatnie obawiam o Bąbelka [emoji20] Czas na Prolutex,idę wstrzyknąć i się kładę.Ech...

Odpoczywaj dużo. Niestety te problemy nas nie omijają , ale zniesiemy wszystko... Najważniejsze, że nie masz skurczy czy mocnych boli.

Do góry