reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A czy Tobie jakieś jeszcze inne leki doszły w trakcie? Ja póki co encorton, a od 2 d.c. zaczną się zastrzyki [emoji33] póki co czekam na wynik na widność-cytomegalia- od tego zależy czy w tym cyklu wystartuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To daj znac jak bedziesz miala wynik na awidnosc [emoji5] bedziesz dzwonic do kliniki zeby konsultowac ten wynik ? Wiesz, bo ja tez mialam z ta cytomegalia problem ale awidnosc wyszla na szczesxie wysoka. U Ciebie tez tak pewnie bedzie [emoji5]

Kniżka dobra...tylko czy przy tym Twoim dole???Ja to wtedy lubię się totalnie odmóżdżyć :D
Ale każdy lubi co lubi,nie?
Ja to nie wiem jak się ogarnę jak kolejny raz się nie uda ,tym bardziej,że teraz (o dziwo!) mój M strasznie się nastawił....dlatego od razu w kolejnym cyklu zabieram mojego ostatniego "słabeuszka"
Wlasnie chyba tego mi trzeba... mialam w rece inna zeby zaczac czytac ale jakos wybralam ta, zupelnie nie wiedzac o czym jest. Musze w koncu dac.upust emocjom bo juz mi odwala.
Tez bym chciala od.razu w nastepnym cyklu podejsc jesli teraz.bedzie padaka.
Odezwe sie pewnie.jutro z wynikiem... Dobranoc :*

Biorę medrol i tak wam powiem że dał mi receptę na prolutex estrofem i luteine jakby się udało a medrol nie wpisał. I tak myślę że to chyba jego przeoczenie bo to trzeba dalej brać tak ?
Tak. Medrol bierzesz i pomału schodzisz z dawki koło 6 tyg ciąży. Mam całe nowe opakowanie jakbyś potrzebowała ale jak.później będziesz brać po pół i ćwierć to powinno wystarczyć twoje :)

To daj znac jak bedziesz miala wynik na awidnosc [emoji5] bedziesz dzwonic do kliniki zeby konsultowac ten wynik ? Wiesz, bo ja tez mialam z ta cytomegalia problem ale awidnosc wyszla na szczesxie wysoka. U Ciebie tez tak pewnie bedzie [emoji5]

No mam nadzieje [emoji1307][emoji1307]jutro albo w poniedziałek będzie wynik i sur okaże [emoji1317]
@sroka @marghi to się spotkacie dziewczyny s przychodni [emoji3]ale fajnie [emoji3]umówcie się na „sygnał znak” [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Napewno łykaj dużo wit D.
Ja przez rok brałam codziennie 2000j, przez ostatnie 2 miesiące 5000j a jak zrobiłam badania to dalej miałam spory niedobór.
Zdrowa dieta bogata w warzywa i owoce oraz ograniczenie słodyczy też nie zaszkodzą:p:D

Slodyczy probuje ogolnie mniej jadac. Niestety mam taki nawyk, ze w ciagu dnia jem rzadko i malo a pozniej po pracy jak wroce zwyczajnie pozny obiad i obzeram sie slodyczami. Ale wiem, ze to musze ukrocic i jesc tez bardziej regularnie. Ostatnio tez czytalam o tym, ze nie tak dawno byla afera o cukier i nowotwory, do ktorych moze sie przyczyniac. Wiec tym bardziej pracuje nad ograniczeniem. Witamine D biore, ale mniejsza dawke wedle zalecenia lek.

Na pewno witaminki ale glownie te naturalne z pozywienia, nie kupuj gotowcow, lepiej nawet chleb upiec w domu, w tych sklepowych to az glowa mala ile tam chemii, sery zolte, wedliny - bee, koktajle najlepiej te zielone - ze szpinakiem avocado, cytrusami itp. No i troche sportu nie zaszkodzi :) tylko ze w naszym super miescie ten na "swiezym" powietrzu to teraz niewskazany...
@Felia a jak ty sie w ogole czujesz? Dajesz rade? Jak W sie trzyma?

Widzialam wlasnie w empiku ksiazki o koktajlach. Mialam ochote kupic, tyle ze nie mam sokowirowki ani miksera wiec ciezko bedzie. Ale troche mnie jednak korci aby je kupic. Jezeli chodzi o pieczenie itd, chcialabym...ale mam tak malo czasu po pracy, ze jak wroce to juz mi sie nic z takich rzeczy nie chce. Myslalam tez nad fitness, pochodzic, troche odprezyc sie. Tylko samej to nigdy mi sie nie chce. Kiedys biegalam z moim M, a raczej probowalismy. Niestety przyszla jesien, chlodniejsze dni, ja chorowitkiem jestem wiec wolalam zaprzestac a pozniej transfer i lipa. W domu czasami Chodakowska wyciskalam, czulam sie tak zmordowana po jej wideo ze ledwo sie na nogach trzymalam. Ogolnie jednak mialabym ochote znow troche do niej poskakac.
Mhm, a jak sie czuje? No coz, sama wiesz... czar prysnal, nie rozmawiamy juz na ten temat, ale staramy sie jakos zyc. Dla mnie po tym wszystkim najwazniejsza byla wizyta na usg piersi. Strasznie balam sie... Poszlam do tej kobitki ktora polecilas i troche odetchnelam po badaniu. Teraz musze sie jakos pozbierac aby zaczac od nowa. Boje sie calej tej stymulacji, boje sie skutkow ubocznych. Boje sie tez, ze wpadne w totalny dolek jak znow nic nie bedzie. Wszyscy mowili mi dookola ze jestvtak super, ma pani same 5teczki blastki, tylko jedna 4 ale bardzo dobra, ze pieknie sie rozwijaly, a tutaj klapa. Wiec teraz tym bardziej boje sie, ze moze juz nie bedzie ich tyle albo ze beda slabe. Jestem jednym jedynym klebkiem nerwowo :)

Felia ja jadła codziennie awokado,jajka i kilka orzechów brazylijskich.Do tego ryby (śledzie albo jakieś puszkowane ale w oleju),sporo piłam i spacerowałam codzinnie,żeby mieć dawkę ruchu.

Dzieki, wyprobuje! Rybke dzis juz jadlam, kupilam sushi :D Nie wytrzymalam.... Na jajka musze niestety uwazac ze wzgledu na alergie, to samo dotyczy orzechow. Ale awokado napewno dam rade wrzucic do salatki lub zrobic z niego paste na kanapki razem z pestkami slonecznika itd. Wlasnie picie... Dobrze ze mowisz, ja czasem strasznie malo pije. Musze to tez uregulowac.

Felia ja jeszcze łykałam koenzym q10 ( podnosi amh :-) :) a to potrzebne do refundacji leków- ale czy poprawia jakość komórek to nie wiem) cieszę się że znowu próbujecie.

Margit, a gdzie mozna taki koenzym dostac? Przyznam, ze znamg go tylko z kremow do twarzy :D Nie sadzilam, ze ma wplyw na amh. Ja mialam jak na swoj wiek w normie, ale szalu ogolnie wynik nie robil.

Przepraszam, ale z komorki ciezko mi odpisywac, bo jakos ten tel kiepsko obsluguje to forum.

Do góry