reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

anulciaaa69 - Przykro mi, a miałaś robione badanie AMH? Bo przy pustych pęcherzykach i małej ilości jajeczek po stymulacji możesz mieć niskie AMH i to może być powodem ( wiem coś o tym, bo sama mam niskie, niestety i miewam cykle bezowulacyjne jak Ty, a wtedy inseminacja sama na pewno nie pomoże). A że jest takie badanie to dopiero uświadomił mnie lekarz specjalista z kliniki, w której podchodziłam do IVF( wcześniej nie wiedziałam o tym).

Kropeczka83 - przykro mi bardzo, że tak się stało. No, ale głowa do góry. W końcu musi się udać. Za co trzymam kciuki &&&&&&

reklama
Witajcie moje drogie!
Jakiś czas nie pisałam,bo nie było o czym.Plamienie u mojej przyjaciółki utrzymywało się ze 3 tygodnie,ale zarodek rozwijał się prawidłowo.W końcu ustało.Byliśmy nad morzem.Tam czuła się doskonale.Po powrocie zaliczyła pierwsze wymioty,chyba ją wytelepało przez te 400 km.Była na USG ,skończył się 11 tydzień i płód ma ponad 4 cm.Lekarka oceniła ciążę jako prawidłową.Tak się cieszymy!

Oczywiście nadal jestem tu z Wami i wciąż Wam kibicuję!
ROXI czuję ,że przyszła na ciebie pora:tak:,coś mi tak mówi.Trzymam kciuki.
Do pozostałych i nowych staraczek:nie traćcie nadziei i uwierzcie mi,że nie ma w życiu nic innego o co warto byłoby aż tak walczyć!Więc głowy do góry i do boju!Aż do skutku!Przy tak licznym wsparciu musi się udać!

Ostatnia edycja:
Witam
onlyone, gienek - no te rady tesciowej tez mnie rozwalaja bo ona robila tak, a jak przyznalam racje tesciowi to ona do mnie z pretensjami ze sie jej czepiam. Wczoraj siedzielismy w domu wiec dziisaj chce gdzies jechac bo mnie dobija to siedzenie. Ona ze nie wie czy jest sens bo kropi. Kobieto w Szkocji jestes, czego sie spodziewasz???? To jej powiedzialam ze niech siedzi ja jade. To ona tez jedzie. Teraz sie pindrzy, wlosy kreci nie wiem po co jak wieje. ehh szkoda gadac.
A jak wy sie dziewczynki czujecie???
kropeczka, anulciaaa - bardzo mi przykro dziewczyny. Kazda porazka boli ale trzeba sie podniesc i walczyc dalej.

U mnie do D**py a juz bylam taka szczescliwa ze to juz po moje mrozaczki pedzam a tu jak zwykle cos.... Teraz musze wszystko odkrecac w klinince i wyjasniacze to jeszcze nie czas:wściekła/y: 2 dni lekkiego krwawienia bole typowe na @ a teraz krwawienia nie ma ale jajniki pobolewaja....
No i jak to sie nie denerwowac i nastawiac sie pozytywnie no prosze o podpowiedz...:baffled:

Witam wszystkie dziewczyny , ja miałam dlugi protokol , podali ma dwa zarodki ponieważ jeden z nich był słaby więc nie chcieli go nawet zamrazac:-( . Dzis juz jest wiecej niz 2 doba jak krwawie, któraś z dziewczyn pytała jak to wyglądało więc zupełnie tak samo jak @ . Na samym początku to tylko delikatnie krwawilam czyli w piątek a w sobote juz było tego sporo ale nie jakoś przesadnio tylko bardzo bolało, ja zazylam 2 paracetamole i przestało boleć. Dzis dostałam telefon ze szpitala ze musze przyjść na kolejne badanie krwi ponieważ wynik w piątek był nadal pozytywny a co sie okazało pani przez tel. Podała mi wynik z bety i jest większy niż był w srode czyli dwa dni wcześniej ! Czyli ciaza sie rozwijała i nagle przyszło krwawienie :-( to bardzo przykre !!!!

kropkeczka bardzo mi przykro ze tak sie stalo ale jak sa watpliwosci to trzeba krew zbadac, w naturalnych ciazach nie raz kobiety miewaja okres nawet przez cala ciaze, bywa, wiec nie dziwie sie ze jezeli beta rosla to klinika chce miec pewnosc, mialas dwa zarodki podane, nie wiem moze jeden obumarl a drugi nie, nie wiem.... ale trzymaj sie tam

elala nie wiem ale jak dla mnie to to byl twoj okres, czasami bywaja zachwiania i okresy sie wydluzaja lub skracaja, skonsultowalabym z lekarzem czy to mozna uznac za poczatek cyklu czy nie i poszlabym na usg bo na nim widac co jest grane, trzymaj sie prosze i nie zalamuj!!!

kropeczka, zrob kolejna bete. U mnie w szpitalu kazali ja robic nawet przy krwawieniach.
Ja tez mialam krwawienia,brzuch bardzo bolal jak na okres a beta rosla. Tylko u mnie koniec byl jednak smutny. Mam nadzieje,ze u Ciebie jeszcze nie jest wszystko stracone. Trzymam kciuki i biegnij na bete.

anulciaaa
,:-( tule mocno.

elala, no faktycznie co sie dzieje??? Poprzednio nie mialas zadnych klopotow z @ a co to ona teraz kaprysi jak ma przyjsc grzcznie ostatni raz przed 9-miesieczna przerwa.
Hope ma racje, skonsultuj sie z klinika,czy masz to krwawienie traktowac jako @ ,czy nie.POwodzenia!!!!

marcikuk, no to masz niezela rozrywke w urlopie ;-) wytrwalosci!!!! Jeszcze chyba tylko tydzien wizyty tesciow, tak?

Ostatnia edycja:
A teraz dziewczyny jeszcze jedna sprawa:

padl tu temat PALENIE i w sumie mozna powiedziec ze jest to prywatna sprawa ale do czasu jak sie nie jest w ciazy!!! trzeba z tym skonczyc!!! a najlepiej jak sie planuje to z wyprzedzeniem optymalnie pol rocznym rzucic, ciezko mi zrozumiec palenie przy rozpoczetej stymulacji kiedy jajka sie produkuja i byle co moze to zachwiac, no ale przeciez to wasze dzieci i wasze ciala, palilam w porywach np imprezy do rana i 2 paczki, rzucilam dla zdrowia i troche bylo zle ale bez przesady, popalalam potem ale juz nie nalogowo, zgadzam sie ze papierosek z rana jak smietana i do kawki i do piwka ale NIE W CIAZY!!!!! uwazam palenie w ciazy za przejaw kompletnej glupoty i samolubstwa i jestem w szoku ze nawet wsrod tak upragnionych ciaz jak przez in vitro to ma miejsce!!!
nie otwieram tu dyskusji, to jest apel do waszego rozsadku, nie udowodniony jest dokladnie negatywny wplyw palenia w ciazy-wplywa na wszystko, robi sie krzywde temu malenstwu i gwarantuje choroby w wieku pozniejszym, alergie, niedorozwoj organow itd-moznaby pisac tygodniami na ten temat, placenta nie ochrania w 100%!!!!!!!! poza plucami dym jest w slinie i przelykamy go do zoladka gdzie sie dostaje przez pepowine bezposrednio do organizmu dziecka!!!!! do tego nie trzeba wiedzy tylko wystarczy logicznie pomyslec albo wogole pomyslec!
aha i jeszcze jedna wielka prosba jezeli juz jest za pozno i rozumu nie starczylo zeby ochronic swoje nienarodzone dziecko jeszcze w waszym lonie to PROSZE nie karmcie po narodzeniu swoim ZATRUTYM mlekiem, wyrzadzacie wieksza krzywde niz przedtem, caly syf z peta idzie BEZPOSREDNIO do mleka!!! nie ma sie co czarowac!!!!
to tyle i jeszcze dodam ze w sumie palenie jak sie dzieci ma i narazanie na bierne palenie oraz na swoje zmienne nastroje spowodowane tym ze paka sie skonczyla a sklepy pozamykane- to tez jest dla mnie dno-przerabialam z wlasna mama i do konca nie chciala przyznac ze to przez fajki

dziewczyny jeszcze bedzie czas na peta jak dzieci podrosna i wyjda z domu ale teraz macie obowiazki a najwyzszym celem na tym forum jest chyba zajscie w ciaze i urodzenie zdrowego dziecka-przynajmiej tak mi sie wydawalo...

reklama
marcikuk i onlyone- czyli mamy te same odczucia,co do teściowych i dobrych doradców;-)
kropeczko- może nie wszystko stracone,skoro beta wzrastała to coś mi się wydaje,że ten słabszy sobie nie poradził a drugi maluch jest tam w środku. Koniecznie powtórz badania i staraj się odpoczywać,leż i jeszcze raz leż!
elala- poczekaj a może to właśnie była @ tylko taka krótka a może plamienie implantacyjne?staraliście się w tym cyklu o dzidziusia?musisz zrobić USG dziewczyny mają rację.
igiełka- super,że u koleżanki wszystko się unormowało:-) trzymamy cały czas za nią kciuki!

Dziewczyny wklejam wam artykuł- może jeszcze nie czytałyście

Niepokalanie poczęta. Agnieszka, najstarsze w Polsce dziecko z in vitro

Do góry