A teraz dziewczyny jeszcze jedna sprawa:
padl tu temat PALENIE i w sumie mozna powiedziec ze jest to prywatna sprawa ale do czasu jak sie nie jest w ciazy!!! trzeba z tym skonczyc!!! a najlepiej jak sie planuje to z wyprzedzeniem optymalnie pol rocznym rzucic, ciezko mi zrozumiec palenie przy rozpoczetej stymulacji kiedy jajka sie produkuja i byle co moze to zachwiac, no ale przeciez to wasze dzieci i wasze ciala, palilam w porywach np imprezy do rana i 2 paczki, rzucilam dla zdrowia i troche bylo zle ale bez przesady, popalalam potem ale juz nie nalogowo, zgadzam sie ze papierosek z rana jak smietana i do kawki i do piwka ale NIE W CIAZY!!!!! uwazam palenie w ciazy za przejaw kompletnej glupoty i samolubstwa i jestem w szoku ze nawet wsrod tak upragnionych ciaz jak przez in vitro to ma miejsce!!!
nie otwieram tu dyskusji, to jest apel do waszego rozsadku, nie udowodniony jest dokladnie negatywny wplyw palenia w ciazy-wplywa na wszystko, robi sie krzywde temu malenstwu i gwarantuje choroby w wieku pozniejszym, alergie, niedorozwoj organow itd-moznaby pisac tygodniami na ten temat, placenta nie ochrania w 100%!!!!!!!! poza plucami dym jest w slinie i przelykamy go do zoladka gdzie sie dostaje przez pepowine bezposrednio do organizmu dziecka!!!!! do tego nie trzeba wiedzy tylko wystarczy logicznie pomyslec albo wogole pomyslec!
aha i jeszcze jedna wielka prosba jezeli juz jest za pozno i rozumu nie starczylo zeby ochronic swoje nienarodzone dziecko jeszcze w waszym lonie to PROSZE nie karmcie po narodzeniu swoim ZATRUTYM mlekiem, wyrzadzacie wieksza krzywde niz przedtem, caly syf z peta idzie BEZPOSREDNIO do mleka!!! nie ma sie co czarowac!!!!
to tyle i jeszcze dodam ze w sumie palenie jak sie dzieci ma i narazanie na bierne palenie oraz na swoje zmienne nastroje spowodowane tym ze paka sie skonczyla a sklepy pozamykane- to tez jest dla mnie dno-przerabialam z wlasna mama i do konca nie chciala przyznac ze to przez fajki
dziewczyny jeszcze bedzie czas na peta jak dzieci podrosna i wyjda z domu ale teraz macie obowiazki a najwyzszym celem na tym forum jest chyba zajscie w ciaze i urodzenie zdrowego dziecka-przynajmiej tak mi sie wydawalo...