Nie strachaj-to nic takiego będzie dobrzeHej. Ja w czwartek miałam przesunietą punkcje z dzisiejszego wtorku na czwartek 11.01, bo były jeszcze za małe. Dziś miałam wizytę, wszystko jest super . W czwartek na 8.30 punkcja. Już się boję
reklama
będzie dobrze...pomyśl ze jesteś schodek wyżej od upragnionego celu...a po punkcji jeszcze bliżej...Hej. Ja w czwartek miałam przesunietą punkcje z dzisiejszego wtorku na czwartek 11.01, bo były jeszcze za małe. Dziś miałam wizytę, wszystko jest super . W czwartek na 8.30 punkcja. Już się boję
gosia321
Fanka BB :)
A o co mniej wiecej pyta przeprowadzajac wywiad no dawaj przykladowe pytania tak zebysmy mogly sie wstepnie przygotowac i nie byc zaskoczone. Zastanawiam sie czy brac tez wyniki emka skoro u nas jest wiekszy problem po jego stronie co prawda nie immunologicznyDoc przeprowadza dokładny wywiad i notuje wszystko co powiesz, potem zleca badania i na kolejnej wizycie proponuje leczenie, jak już będziesz mieć wszystkie wyniki. Weź wszystko co masz, nawet jesli wydaja ci się nieważne. Przypomnij sobie wszystkie choroby w rodzinie i swoją historię z niepowodzeniami położniczymi.
U mnie na pierwszej wizycie głównie ja gadałam o on biedny nie nadążał pisać Ale skubaniutki notatki miał rewelacyjne jak mi czytał na następnej wiz
Inka1604
Zaciekawiona BB
Asik pewno-jabłko ,kiwi i duuuużo wody na noc
Cenne rady zawsze w cenie tez nam ostatnio z tym problem... boje się bąka puścić żeby czasem kropka mi nie wyleciała. Głupie ale tak mam [emoji23]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Pewno,że trzeba-tylko ja -jako przyznający się już do tego-pracoholizm cały czas myślę że mam CZAS...bo co innego teraz ważne (czytaj raca).Ale wezmę się za się!Kochana dla Ciebie i Was wszystko Teraz potrzeba ci dużo endorfin więc proszę bardzo, śmiech fajna rzecz
Co do badań - oczywiście warto, nawet i bez podchodzenia do ivf trzeba się badać
Cenne rady zawsze w cenie tez nam ostatnio z tym problem... boje się bąka puścić żeby czasem kropka mi nie wyleciała. Głupie ale tak mam [emoji23]
Jak każda z Nas...niestety
Inka1604
Zaciekawiona BB
Dziewczyny przeklejam Wam wątek który dziś przeczytałam w grupie na FB. Jak go przeczytałam to zaczełam rozkminiać czy robić kolejną 5 już stymulacje....
"Dziewczyny miałam dzisiaj poruszającą rozmowę z onkologiem i stwierdziłam, że muszę Wam to napisać. Nie chcę teraz zastraszyc tu kogokolwiek czy siać paniki. Po prostu niestety nie wszyscy lekarze w klinice Wam o tym powiedzą- bo to dla nich kasa.
Onkolog powiedzial, że znacznie wzrosła liczba pacjentek po kilku/kilkunastu procedurach invitro, stymulacjach itd. Z nowotworami hormonozależnymi.
Więc przekażę to co mi powiedział:
- badajcie się- zwłaszcza przy stymulacjach, nawet zwykłym CLO, usg co 3 miesiące. Po stymulacjach USG piersi raz na pół roku przez dwa lata. Później już co rok.
- uzgadniajcie z lekarzami dawki, nie dajcie sobie wciskać dużych dawek, czasem lepiej zadbać o zdrowie nawet kosztem mniejszej ilości komórek do zapłodnienia
- przed podejściem do invitro pozbądzcie się wszystkich zmian w piersi
- po 3 nieudanych procedurach czasem warto powiedzieć "stop", tego w klinice nie powiedzą."
Mamy tak rozbudzone instynkty macierzyńskie ze nie myślimy o takich konsekwencjach. Tak naprawdę nasze roczniki są trochę eksperymentalne, procedura tak naprawdę rozwinęła się stosunkowo niedawno. Zobaczymy co z nami będzie na starsze lata...
dżoasia
Fanka BB :)
Ja przede wszystkim miałam posegregowane wszystkie badania jakie tylko miałam, do tego porobiłam osobno notatki, żeby mieć wszystko "w kupie" i jak coś trzeba było to zerkałam do zeszytu. Zapytał co mnie do niego sprowadza, więc odpowiedziałam, że właśnie niepowodzenia położnicze i rozmowa jakoś się zaczęła. Byłam akurat na drugi dzień po łyżeczkowaniu, więc temat był świeży. Pytał na pewno o nowotwory w rodzinie, czy występowały jakieś typowe choroby genetyczne itp. Jakie miałam leki przy transferach, czy jestem na coś chora. Najlepiej sobie napisać po kolei wyniki badań i przyjmowane leki w kolejności od najświeższych.A o co mniej wiecej pyta przeprowadzajac wywiad no dawaj przykladowe pytania tak zebysmy mogly sie wstepnie przygotowac i nie byc zaskoczone. Zastanawiam sie czy brac tez wyniki emka skoro u nas jest wiekszy problem po jego stronie co prawda nie immunologiczny
reklama
Ja mialam juz 4 i to nie slabe..A ile ich już miałaś ??Ja tylko jedna ale dużo jajek zniosłam...i nie wiem w która stronę się udać. Bo z 10 jajek tylko 3 blastki słabe...
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: