reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Biorę wszystko co mi przepisał nawet mefacit na ból co mi dał przed chwilą miałam taki Skórcz że siedziałam na ziemi te skorcze przypominają u mnie te owulacyjne. Kurde czemu to tak boli przecież przy normalnych ciążących kobiety nie mają takich boli
Skurczy u siebie sobie nie przypominam ale aż taki masz ból ? A może masz niski próg bolu i dlatego ? Uspokoj się! Pewnie cały czas o tym myślisz co tam się dzieje prawda ?? Ja tak miałam przy pierwszym podejściu , dosłownie cały czas myślałam i nie mogłam tego ogarnąć A teraz czasami zapominalam że jestem po transferze.. Ja 3 mam za Ciebie kciuki i proszę uspokoj się! Może obejrzyj jakis film ? Kiedy chcesz betowac? Może jutro ?

reklama
" Po podaniu dopochwowym 100 mg progesteronu, hormon osiąga maksymalne stężenia w surowicy po ok. 6–7 godz. od podania i stężenia te wynoszą średnio 10,1 ± 4,7 ng/ml. AUC (area under the curve) dla progesteronu podawanego dopochwowo (100 mg) wynosi 77,16 ± 49,02 ng/h/ml-1. Okres półtrwania z surowicy progesteronu podawanego dopochwowo wynosi około 13 godz."

wg mnie chodzi o stezenie w surowicy krwi,ktore sie zmienia i dlatego mwi sie skokowo czy pulsacyjnie
Hmm... ja bym jednak przy tym zewnetrznym progesteronie obstawiala ta przyswajalnosc. W tych widelkach sa zapewne zawarte wyniki wielu osob i stad taka rozpietosc... ale moge sie oczywiscie mylic. :/

Julka, moze podzielisz sie z nami po trochu swoja historia? Co u was jest wskazaniem do ivf? Gdzie sie leczycie? Trzymam kciuki, niestety tu na.kazdym etapie jest mega stres, ale trzeba sie z tym nauczuc zyc...
Mam 35 lat , wskazaniem do invitro jest niska,rezerwa jajnikowa 1.1, ogolnie malo pecherzykow antralnych, mam tez h
Jeden jajowod , owulachi tez nie mam samoistnych.
Jedno poronienie za soba, kilka laporoskopi,hiseroskopi przez,ten okres bylam wiecej w,szpitalu a to zabieg hsg, a to laparoskopia, a to lyzeczkowanie niz prz cale zycie chyba bede. I ogolnie jest coraz ciezej w ogole uzyskac mi ta owulacje, wiem ze ,sie robie coraz starsza I moje wyniki sie pogarszaja I to pwnie dlatego . Lecze sie w poznaniy I ivicie , jedyny plus tego wszystkiego ze udalo mi sie dostac na invitro dofinansowane z miasta poznan.

Mam 35 lat , wskazaniem do invitro jest niska,rezerwa jajnikowa 1.1, ogolnie malo pecherzykow antralnych, mam tez h
Jeden jajowod , owulachi tez nie mam samoistnych.
Jedno poronienie za soba, kilka laporoskopi,hiseroskopi przez,ten okres bylam wiecej w,szpitalu a to zabieg hsg, a to laparoskopia, a to lyzeczkowanie niz prz cale zycie chyba bede. I ogolnie jest coraz ciezej w ogole uzyskac mi ta owulacje, wiem ze ,sie robie coraz starsza I moje wyniki sie pogarszaja I to pwnie dlatego . Lecze sie w poznaniy I ivicie , jedyny plus tego wszystkiego ze udalo mi sie dostac na invitro dofinansowane z miasta poznan.
To fajnie, ze udalo sie wam dostac dofinansowanie. Jak na amh 1.1 to 6 pecherzykow to naprawde niezly wynik. Moze sie jeszcze okazac, ze jakies sie ukrywaja z tylu i ich nie widac.na usg, a moze cos jeszcze podrosnie. W sumie chyba i tak nie bedziecie jak na pierwszy raz zapladniac wiecej niz 6 komorek? No i najwazniejsze, zeby te pecherzyki ktore sa rosly rowno, to ze powoli nie ma znaczenia :)
Ja tez zaliczylam.juz kilka razy szpital wiec niestety wiem czym to pachnie. W klinice tez.mnie juz znają z imienia i nazwiska :/

reklama
Do góry